08/19/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καταγγέλλει την Κτηματική Υπηρεσία Θεσπρωτίας για σφετερισμό δημοτικής περιουσίας

Αυγούστου 19, 2021 0
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καταγγέλλει την Κτηματική Υπηρεσία Θεσπρωτίας για σφετερισμό δημοτικής περιουσίας

Καταγγελία των πράξεων της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας

Καταγγέλλουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη στάση της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας και των κεκρυμμένων υποδαυλιστών των πράξεων της για το σφετερισμό περιουσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, της τοπικής κοινωνίας αλλά και ιδιωτών.

Ειδικότερα, η Κτηματική Υπηρεσία Ν. Θεσπρωτίας με έγγραφο της προς το Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας, ζητά εκτός όλων των άλλων και τη μεταγραφή ακινήτου, έκτασης 126.000,00 τ.μ. στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας. Ωστόσο η πράξη αυτή καθ’ αυτή είναι παράνομη εφόσον το ακίνητο ανήκει στην κυριότητα, νομή και κατοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, δυνάμει της με αρίθμ. 8504/05-05-1969 Απόφασης Νομάρχη Θεσπρωτίας, η οποία πράξη έχει μεταγραφεί στις 26-03-1971 στο υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας και δηλώθηκε επίσης στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, άμεσα απέστειλε έγγραφο στο Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας αλλά και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα, με το οποίο τους καλεί να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω ακινήτου και να υπονομεύσει τα συμφέροντα των Δημοτών.

Σε αντίθετη περίπτωση τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας θα φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη των πράξεων της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας και της προϊσταμένης της.

Ωστόσο δημιουργείται ευλόγως το ερώτημα, πώς από την μια το κράτος προωθεί τον αποχαρακτηρισμό και την απόδοση στον Δήμο του συνόλου των εκτάσεων της χερσαίας ζώνης που χρησιμοποιεί η τοπική κοινωνία, ενώ από την άλλη προσπαθεί να υφαρπάξει την περιουσία του Δήμου;

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι τόσο ως Δημοτική Αρχή όσο και ως πολίτες αυτού του τόπου δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να καταπατήσει την περιουσία των Δημοτών Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

28 νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αυγούστου 19, 2021 0
28 νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 10
ΠΕ Θεσπρωτίας 29
ΠΕ Ιωαννίνων 34
ΠΕ Πρέβεζας 28

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.273, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 550.459 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 20, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.298 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 286 (61.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 83.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.896 ασθενείς. Οι εισαγωγές1 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 276 (ημερήσια μεταβολή -4.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 251 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Ακυρώνει θεατρικές παραστάσεις ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Αυγούστου 19, 2021 0
Ακυρώνει θεατρικές παραστάσεις ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει ότι η παράσταση της πρώτης φάσης των εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021 «Το νυφικό κρεβάτι» από την Μέθεξις θεατρικές παραγωγές, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο 21-08-2021 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου, ακυρώνεται λόγω προβλημάτων της πανδημίας του covid-19.

Όπως μας ενημέρωσαν έχουν ακυρωθεί και άλλες παραστάσεις στην Κέρκυρα, Ιωάννινα, Σίβηρη, Μουδανιά, Χίος, Μυτιλήνη κ.α.

Επίσης ακυρώνεται η παράσταση της τρίτης φάσης των εκδηλώσεων «Minions» από το Σύγχρονο Θέατρο Θεσσαλονίκης που ήταν προγραμματισμένη την Παρασκευή 20-08-2021 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου.

Η  Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ

Δέσποινα Ζειμπέκογλου

Συνέχεια...

Τίμησαν τους πεσόντες της μάχης της Μενίνας

Αυγούστου 19, 2021 0
Τίμησαν τους πεσόντες της μάχης της Μενίνας 

Τη μάχη της Μενίνας Παραμυθιάς και τους 25 νεκρούς μαχητές, τίμησε το πρωί της Τρίτης ο Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Νομού Θεσπρωτίας, με το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών που έπεσαν υπέρ πατρίδος μαχόμενοι στις 17 και 18 Αυγούστου 1944, κατά των Γερμανών Ναζιστών Κατακτητών και των συνεργατών τους Μουσουλμάνων Τσάμηδων.

Το πρόγραμμα περιελάβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Το παρoν έδωσαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτες Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Παππάς, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Φωτης Δημητρίου, εκπρόσωποι της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας και του Λιμεναρχείου, εκπρόσωποι του σύνδεσμου αγωνιστών ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και κάτοικοι της περιοχής.

ΠΗΓΗ: www.paramythia-online.gr
Συνέχεια...

Φιλιάτες: Αύριο η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Κώτση

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα