04/22/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Συνεχίζει ο Γρηγόρη Ζιάκας!

Απριλίου 22, 2019 0

Εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Φιλιατών θα είναι ο Γρηγόρης Ζιάκας. Ο κ. Ζιάκας μετά από 40 ετή επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αθήνα, το 2014 συνταξιοδοτούμενος, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Φιλιατών με το νυν Δήμαρχο Σπύρο Παππά. Σήμερα, είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Φιλιατών, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα των Απόδημων Φιλιαταίων. Άλλωστε επί δεκαετίες έχει συμμετάσχει σε διάφορες οργανώσεις των απόδημων Ηπειρωτών.
Πλέον, εγκατεστημένος μόνιμα στο Λίμποβο, στο αγαπημένο του χωριό, προσπαθεί με όσα μέσα και δυνάμεις διαθέτει να βοηθήσει τα εγκαταλελειμμένα χωριά της Μουργκάνας, είτε με προώθηση έργων υποδομής, είτε με το να πείσει πολλούς απόδημους να μην ξεχνάνε τα χωριά τους που παρακμάζουνε. Αν μη τι άλλο είναι από τους ανθρώπους που ζούνε την καθημερινότητα των χωριών και είναι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση και πρόταση για επίλυση των προβλημάτων τους!

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία! 

Συνέχεια...

Ριζόπουλος από Ηγουμενίτσα: «Δε συνεργάζομαι με αυτούς που κατέστρεψαν την Ήπειρο»

Απριλίου 22, 2019 0

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου στην Ηγουμενίτσα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος παρουσιάζοντας το «Πρόγραμμα Διακυβέρνησής» του.
Ο κ. Ριζόπουλος ανέπτυξε για ακόμη μια φορά τις θέσεις του για μια νέα στρατηγική στην Περιφέρεια Ηπείρου με μεγαλεπίβολα αλλά εφικτά σχέδια, αρκεί να υπάρχει η γνώση και όρεξη για δουλειά. Τόνισε ακόμη τη σημασία τη περιφερειακότητας και πως η Ήπειρος θα πρέπει να προχωρήσει τα μεγάλα έργα με την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας, όπως συμμετοχή στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, (το οποίο όπως ανέφερε, δε μπορεί να επιστρέψει στο δημόσιο) δημιουργία δικτύων ενεργειακών πόρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά και  μεγάλες παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα, όπως εξασφάλιση υδάτινων πόρων.
Μετά από ερώτησή μας, αναφέρθηκε εκτενώς στο μείζον θέμα των εξορύξεων πετρελαίου, στο οποίο όπως δήλωσε τάσσεται αντίθετος, δεδομένου –όπως τόνισε- δεν πρόκειται για κοίτασμα ικανό αλλάξει θεαματικά την οικονομία της Ηπείρου. Ωστόσο, επειδή οι συμβάσεις με τις εταιρείες έχουνε υπογραφεί, έχει ήδη σχεδιάσει (ως plan B) και προτείνει στο πρόγραμμά του την Ίδρυση ανεξάρτητου περιφερειακού φορέα υδρογονανθράκων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, ώστε σε περίπτωση που προχωρήσουνε οι εξορύξεις να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των οικείων Δήμων με τις εταιρείες όσον αφορά τα ανταποδοτικά οφέλη. Σημείωσε επίσης ότι μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ανασταλτικά για τις εταιρείες εξόρυξης.
Για το φυσικό αέριο στην Ήπειρο, ένα ακόμη μείζον θέμα για την Ήπειρο, σε ερώτησή μας για τη θέση του, εξέφρασε τη γνώμη ότι ο αγωγός στην Πέρδικα δεν θα δημιουργηθεί, ωστόσο ο ίδιος πρότεινε τη λύση τροφοδοσίας από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και δημιουργία δικτύου σε όλη την Ήπειρο.
Για ακόμη μια φορά κράτησε σκληρή γραμμή για το νυν Περιφερειάρχη και ανθυποψήφιό του κ. Καχριμάνη, στον οποίο συνεχώς αναφερόταν ως “ο απερχόμενος” αναφέροντας ότι φέρει την ευθύνη για την “καταστροφή της Ηπείρου και πως έχει διαπράξει πολιτικά εγκλήματα με τον εγκλωβισμό της Περιφέρειας σε ένα κλειστό πελατειακό σύστημα”. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών και σε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Καχριμάνη, ήτανε ξεκάθαρος: «Δε συνεργάζομαι με αυτούς που κατέστρεψαν την Ήπειρο», ενώ προκάλεσε τον κ. Kαχριμάνη σε debate!
Κλείνοντας, εκτίμησε πως οι δυο τους θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών, με πρώτο τον ίδιο, ενώ τόνισε πως ο ίδιος νιώθει ήδη κερδισμένος, είτε ως ρυθμιστής της επόμενης ημέρας, ως αντιπολίτευση, είτε ακόμη περισσότερο ως νικητής των εκλογών, «Αυτό, όμως, είναι στο χέρι των πολιτών να το αποφασίσουν»!  


Οι 11 υποψήφιοι των «Οριζόντων Ηπείρου» στην Π.Ε. Θεσπρωτίας


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος παρουσίασε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα, το πλήρες ψηφοδέλτιο για την περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας.
Σε αυτό μετέχουν οι:
·         Ανυφαντής Σπύρος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
·         Βέτου Άννα, Επιχειρηματίας - Παραγωγός Αγροτικών Προϊόντων
·         Βλάχος Σπύρος, Επιχειρηματίας - Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας - Πρέβεζας
·         Γκαμπρέλας Δημήτριος, Επιχειρηματίας
·         Ζώης Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
·         Κοσιώρης Ευάγγελος, Εκπαιδευτικός - Διευθυντής ΕΠΑΛ Φιλιατών
·         Κοτσώνη Αλέκα, Πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη - Εκπαιδευτικός
·         Κυβράνογλου Βασιλική, Ελεύθερη Επαγγελματίας
·         Μόσχου Μαρία, Εκπαιδευτικός / Δημοσιογράφος - Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών
·         Μπαζίνα Αικατερίνη, Ιδιωτική Υπάλληλος
·         Τάτση Μάγδα, ΙατρόςΔελτίο Τύπου Σπύρου Ριζόπουλου


Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος είπε μεταξύ των άλλων:
Η παρουσία μου εδώ σήμερα είναι τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική. Όπως ακριβώς κάναμε στην Άρτα έτσι και σήμερα εδώ επιλέξαμε να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση -μαζί με το bonus- του ψηφοδελτίου στη Θεσπρωτία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο Ανυφαντή γιατί είναι μια βασική εικόνα όσων συστρατεύονται μαζί μας. Άνθρωποι καθαροί που έχουν ως βασικό στόχο τη μεγάλη αλλαγή στην Ήπειρο.
Χωρίς δεύτερη σκέψη βρέθηκε μαζί μας, με πολλούς άλλους, παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς. Τα έχουμε αντιπαρέλθει όλα και έως σήμερα αριθμούμε 75 υποψηφίους σε όλη την Ήπειρο. Είμαι εξαιρετικά ευτυχισμένος και υπόχρεος απέναντί τους.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνουν τα συστήματα διαφθοράς και διαπλοκής στην Ήπειρο θα είμαστε δυνατοί, θα είμαστε πρώτοι και θα καταφέρουμε -με αυτή την πρωτιά- να δείξουμε το δρόμο μιας άλλης εποχής στην Ήπειρο η οποία δυστυχώς έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι τελευταία στην ανάπτυξη και πρώτη στην ανεργία.
Για το σχέδιο e
Έχω μπροστά μου το σχέδιο e. Είναι εμπνευσμένο μέσα από την έννοια της Ηπείρου και έχει στηθεί πάνω σε τρεις παραδοχές.
Η μία είναι ότι προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα μετά από διερεύνηση δύο ετών στην Ήπειρο και με την πολυετή μου εμπειρία ως εξωτερικός συνεργάτης δημόσιας διοίκησης να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα τελικά πόσο μεγάλο είναι το εύρος της δημόσιας διοίκησης. Και πόσο η δημόσια διοίκηση καταπιέζει την τοπική αυτοδιοίκηση στο να μην προχωρά σε καινοτόμες προτάσεις.
Ανακαλύψαμε κάτι πολύ απλό. Έχουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση που έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να δουλέψει σκληρά. Έχει κρυφτεί πίσω από μία ψευδαίσθηση ότι αυτά δεν γίνονται διότι «είναι του κεντρικού κράτους». Έτσι, βρήκαμε ένα τεράστιο περιθώριο διαμόρφωσης πολιτικών προτάσεων. Και ότι έχουμε προτείνει γίνεται με τη λογική ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος, διάταγμα ή υπουργική απόφαση που απαγορεύει οτιδήποτε προτείνουμε αυτή τη στιγμή.
Η δεύτερη παραδοχή είναι ότι το βασικό μας στοίχημα είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Είναι ένα θέμα που στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν το ακουμπά κανείς λέγοντας ότι αυτό δεν αφορά την Περιφέρεια και τους δήμους. Εμείς το κάναμε έμπρακτα.
Το τρίτο κομμάτι είναι η πλήρης αποκατάσταση αυτού που θεωρούμε ότι είναι δουλειά του Περιφερειάρχη. Θεωρούμε ότι λόγω του πελατειακού κράτους, της έλλειψης γνώσης, εμπειριών, ανικανότητας και διαπλοκής του απερχόμενου Περιφερειάρχη, η Ήπειρος έχει κυβερνηθεί όλα αυτά τα χρόνια σε μία λογική και μία παραδοχή όπου έχουμε αντικαταστήσει τα μεγάλα περιφερειακά έργα με τα «μικρά» έργα, εξίσου σημαντικά και καθημερινά τα οποία θα έπρεπε να εξαντλούνται στο πλαίσιο των δήμων.
Σε αυτό το ζήτημα λοιπόν, θα αποκαταστήσουμε πλήρως τη σχέση αξιοπρέπειας και μέσα στον πέμπτο άξονα του προγράμματός μας, τον άξονα της διακυβέρνησης, έχουμε βάλει και τη δημιουργία της επιτροπής παρακολούθησης έργων. Μέσα από αυτήν θα ακούει ο κάθε δήμαρχος τι ανάγκες υπάρχουν στους υπόλοιπους δήμους και όλοι μαζί θα αποφασίζουν για τις προτεραιότητες.
Σε αυτό το πλαίσιο προτάξαμε πέντε άξονες. Βέβαια και άλλοι υποψήφιοι μπορεί να έχουν τους ίδιους άξονες. Αλλά σταματούν εκεί. Εμείς έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.
·         Ο πρώτος άξονας είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, που είναι και μία από τις βασικές παραδοχές.
·         Ο δεύτερος είναι τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός.
·         Ο τρίτος είναι ανάπτυξη ενέργεια και υποδομές.
·         Ο τέταρτος είναι η πρωτογενής παραγωγή.
·         Και ο πέμπτος είναι η αλλαγή στη στρατηγική μιας χρηστής διακυβέρνησης στα οικονομικά της περιφέρειας γιατί θεωρούμε ότι από την διάρθρωσή του ο προϋπολογισμός είναι εντελώς λάθος, φέτος θα είναι ελλειμματικός. Από το καθεστώς των απ’ ευθείας αναθέσεων και από την έλλειψη οράματος στην υλοποίηση των προτάσεων.
Για την Περιφερειακότητα και τα μεγάλα έργα
Η έννοια των μεγάλων έργων έχει ως στόχο την έμμεση ή άμεση στήριξη της περιοχής. Έχουμε 18 δήμους και εδώ έχει συντελεστεί ένα έγκλημα καθώς οι δήμοι είναι τόσο μικροί αλλά συγχρόνως και τόσο συνεκτικοί που ακριβώς λόγω των τοπικιστικών συγκρούσεων ο καθένας προσπαθεί να πάρει ένα κομμάτι που όμως δεν υπάρχει.
Μπορεί η κάθε περιοχή να έχει τα δικά της χαρακτηριστικά όμως σαν οικονομία επειδή είναι συμπαγής και μικρή -υπολογίστε ότι το σύνολο των ψηφοφόρων της Ηπείρου δεν ξεπερνάει την Πάτρα- είναι αυτοκτονικό να προσπαθείς, λειτουργώντας πελατειακά για να ελέγχεις τους δημάρχους, να τα μοιράζεις κομμάτι κομμάτι διαμορφώνοντας υπολανθάνουσες αναπτυξιακές διαδικασίες.
Για παράδειγμα: Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η αναρχία στην κτηνοτροφία. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρχουν κονδύλια στις Βρυξέλλες για τα κτηνοτροφικά πάρκα και να μην προσπαθεί κανείς να τα αξιοποιήσει. Η ιδέα για τα κτηνοτροφικά πάρκα προέκυψε από την κοινωνική διαβούλευση και δεν μου ήρθε γιατί είμαι σοφός. Εκεί μου εξηγήθηκε ότι η οργανωμένη κτηνοτροφία δίνει δυνατότητα επιδότησης των υποδομών και αυτό βγάζει από το «λούκι» όλους εκείνους που θέλουν να κινηθούν ανεξάρτητα. Κινείσαι ανεξάρτητα αλλά σε ένα πλαίσιο με πολλαπλή αξιοποίηση.
Στο θέμα των κάμπων: Εγώ δεν βλέπω Σούλι, κάμπος. Υπάρχουν 6 κάμποι σε όλη την Ήπειρο και τα βασικά προβλήματα είναι οριζόντια. Έχουμε τόσα ποτάμια, βρέχει τόσο πολύ και δεν υπάρχει νερό.
Και έρχομαι και λέω. Δεν μπορεί να μπλοκάρονται οι επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί οι αγρότες χρωστάνε νερό. Έχουμε μπει σε ένα φαύλο κύκλο και πρέπει να τον σπάσουμε. Άρα πρέπει να φτιάξουμε ένα χωροταξικό σχέδιο νερού. Βασικός στόχος να δώσουμε νερό όσο πιο φτηνό γίνεται. Αυτός είναι ο ένας πυλώνας.
Ο δεύτερος πυλώνας είναι η ενέργεια. Και ενώ στο φορολογικό πλαίσιο δεν μπορώ να κάνω κάτι, το 40% του κόστους λειτουργίας μιας μονάδας είναι το κόστος της ενέργειας που καταναλώνει. Πρέπει να μειώσω το κόστος. Τι να το κάνω αν υπάρχει αγροτικό τιμολόγιο στη ΔΕΗ και δεν τηρείται. Δεν μπορώ να περιμένω από το κράτος πότε θα αποφασίσει. Όταν πήγα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ενημερώθηκα ότι λόγω έλλειψης επενδύσεων έχει κολλήσει το τρίτο κομμάτι, των αποθηκευτικών χώρων Lng, από όπου θα εφοδιάζονται τα μεγάλα τάνκερ που κινούνται με φυσικό αέριο.
Δεν μπορεί λοιπόν να φτάνει το φυσικό αέριο έως εδώ και να μην μπορεί να αναπτύξω ένα δίκτυο για να φτάσει στα σπίτια, στους αγρότες και στις βιομηχανίες. Και αυτό είναι απίστευτο κίνητρο για προσέλκυση επενδύσεων.
Συνεπώς το ζήτημα δεν είναι τι θα κάνεις για τη Θεσπρωτία. Το ζήτημα είναι τι σχεδιάζεις για όλη την Ήπειρο και πως αυτό «κουμπώνει» στη Θεσπρωτία.
Ένα άλλο παράδειγμα, είναι το project του Αχέροντα. Χάθηκαν απίστευτα χρήματα στη μελέτη. Την έφτιαξαν και μετά είπαν πάμε να βρούμε τα λεφτά για την εφαρμογή της.
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι «200 στρώματα μελέτες και υλοποίηση κανείς». Εγώ λοιπόν τι έκανα; Την πήρα, ως αρχές, και πήγα στην Παρευξείνια τράπεζα την οποία δεν γνωρίζει κανείς στην Ήπειρο. Είναι κομμάτι ενός οργανισμού στον οποίο συμμετέχουν όλες οι χώρες των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας. Ο οργανισμός έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη και η τράπεζα στη Θεσσαλονίκη. Ρώτησα λοιπόν: αυτό που λέγεται Αχέροντας μπορείτε να το χρηματοδοτήσετε;
Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον απερχόμενο περιφερειάρχη
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν ξέρω σε πόσες γλώσσες πρέπει να σας το πω. Με τι χροιά τόνου και φωνής. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Η ερώτησή σας είναι σωστή. Αλλά εγώ δεν μπαίνω στην πολιτική για να ρίξω νερό στον ηθικό αυτουργό που κατέστρεψε την Ήπειρο.
Η πολιτική είναι σαν τη μετοχή. Η προηγούμενη πορεία μιας μετοχής δεν προεξοφλεί το μέλλον. Και εν τοιαύτη περιπτώσει έρχονται οι πολιτικές μετοχές του απερχόμενου και λένε: τι έχεις κάνει; Τίποτε. Τι θεωρείς περιφερειακό έργο; Τη λακκούβα. Έχουμε ανεργία; Ναι. Φεύγει ο κόσμος; Ναι. Έχουμε άνεργους επιστήμονες; Ναι. Ερημώνουν τα χωριά; Ναι. Είναι η ανάπτυξη στον πάτο; Ναι.
Άρα, από εκεί και πέρα αν με ρωτάτε τι θα κάνουν οι πολίτες δεν το ξέρω. Επειδή με ρωτήσατε αν θα συνεργαστώ μαζί του, εμένα με ενδιαφέρει ο δικός μου καθρέφτης. Δεν μπορώ να συνεργαστώ με έναν άνθρωπο τον οποίο θεωρώ ηθικό αυτουργό αυτής της κατάστασης.
Εγώ έχω καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Με πρακτικά πράγματα τα οποία γίνονται. Μπορεί να φαίνονται μεγαλεπήβολα. Μπορεί να φαίνονται δύσκολα. Όμως, δεν έχουμε τις ίδιες καταβολές, δεν έχουμε το ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης, δεν έχουμε τις ίδιες εμπειρίες, δεν έχουμε τις ίδιες γνωριμίες.
Εγώ λοιπόν όλα αυτά δεν τα βάζω μέσα στον ντορβά μιας ψευτοπολιτικής επετηρίδας που δεν με εκφράζει. Δεν με αφορούν. Γι αυτό και βλέπω ότι υπάρχει και το τεράστιο άγχος της άμυνας του απερχόμενου ο οποίος λέει «από την πρώτη Κυριακή ή πάω σπίτι μου».
Τι θα πει πας σπίτι σου. Σε τίμησαν τόσες φορές. Τη μοναδική φορά που οι Ηπειρώτες συνειδητοποιούν ότι υπάρχει αντίπαλο δέος και ότι υπάρχει αλλαγής, πας σπίτι σου; Τότε μην κατεβαίνεις. Τι κατεβαίνεις; Απ’ αυτή την αλαζονεία και μόνο δεν θα έπρεπε να βρει ούτε ψηφοδέλτιο στις κάλπες.
Άρα, πετάω τη μπάλα πίσω στην κοινωνία. Εγώ δεν θα το κάνω εύκολο σε κανέναν. Γιατί με ενδιαφέρει να πω τα σωστά.
Και αν θέλετε, εγώ έχω ήδη πετύχει. Δεν πρόκειται να τον αφήσω επί τέσσερα χρόνια ακόμη κι αν θεωρητικά είμαι στην αντιπολίτευση να κάνει ότι θέλει και το ξέρει. Εκ των πραγμάτων η απλή αναλογική μου δίνει τη δυνατότητα του ρυθμιστή. Συνεπώς η κοινωνία πρέπει να αποφασίσει αν με θέλει ρυθμιστή ή με θέλει μπροστάρη να δώσω έναν τόνο ανάπτυξης που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Η κοινωνία θα το αποφασίσει, αλλά δεν μπορεί να μου επιβάλλει καμία συνεργασία. Εγώ με ηθικούς αυτουργούς και πολιτικούς εγκληματίες δεν συνεργάζομαι.
Τώρα αν με ρωτάτε τι θα κάνει ο κ. Καχριμάνης μετά την ήττα. Θα παραιτηθεί από επικεφαλής του συνδυασμού του, αυτό προβλέπω ότι θα γίνει, γιατί δεν εκπροσωπεί εσάς, τον εαυτό του εκπροσωπεί.

Συνέχεια...

Επίσκεψη Κάτσιου στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς

Απριλίου 22, 2019 0


 «Η έλλειψη γιατρών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς υπονομεύει τις υπηρεσίες υγείας στο Δήμο Σουλίου»   
Τη δέσμευση του ότι θα αναλάβει αμέσως μετά τις εκλογές κάθε πρωτοβουλία, ώστε το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό και να είναι σε θέση να εξασφαλίσει για όλους τους δημότες και τους επισκέπτες στο δήμο Σουλίου την απρόσκοπτη πρόσβαση σε μια δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» Νικόλας Κάτσιος, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Κ.Υ. Παραμυθιάς.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου 2019 και σε συνάντηση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος με το Συντονιστή του Κέντρου Υγείας κ. Γεώργιο Λύγκα ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στη λειτουργία του Κ.Υ. η έλλειψη ιατρικού προσωπικού αλλά και για τις σημαντικές ενέργειες που καθημερινά καταβάλλει η διοίκηση του Κέντρου Υγείας σε συνεργασία με όλο το προσωπικό, ώστε μέσα στη δίνη της κρίσης να παρέχονται πολύτιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους πολίτες.
«Στην κατεύθυνση της ουσιαστικής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς, ως νέα δημοτική αρχή θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να στελεχωθεί το Κέντρο υγείας Παραμυθιάς με όλο το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό, με πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, για να προσφέρει υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα στους συνδημότες μας από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι αλλά και στους επισκέπτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Κάτσιος, σημειώνοντας ότι, η έλλειψη γιατρών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς υπονομεύει τις υπηρεσίες Υγείας στο Δήμο Σουλίου
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας, όσο και με ασθενείς που περίμεναν να εξετασθούν.
«Για το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η μη πλήρωση των κενών οργανικών  θέσεων των υπολοίπων ιατρικών ειδικοτήτων. Θα είναι εγκληματικό στα τέλη του 2019 -λόγω των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων- να μείνει το Κέντρο Υγείας με μόλις δύο γιατρούς! Εκεί εμείς ως η νέα δημοτική αρχή θα αντισταθούμε και θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο για τον τόπο και τους πολίτες. Την κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού», διαβεβαίωσε τον Συντονιστή του Κ.Υ. ο Ν. Κάτσιος. Παράλληλα άσκησε κριτική στο γεγονός ότι στις πρόσφατες προκηρύξεις ιατρικού προσωπικού δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις γιατρών  για το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς.
Η εποικοδομητική συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει και ο Τομέας του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά που συστεγάζεται στο χώρο του Κ.Υ, και υπηρετούν μόλις τέσσερις διασώστες με ευθύνη δράσης ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή του δήμου Σουλίου σε 24ωρη βάση!

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος ευχαρίστησε τον Συντονιστή και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας για την αποδοχή της επίσκεψης και συνεχάρη τον κ. Γ. Λύγκα για τις διαρκείς προσπάθειές του για αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας και τον διαβεβαίωσε ότι ως δήμαρχος θα είναι συμπαραστάτης στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση των δομών υγείας στο δήμο Σουλίου και την προσφορά αναβαθμισμένων υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Συνέχεια...

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φιλιατών με το Σπύρο Παππά η Βούλα Καίσαρη – Σκεύη

Απριλίου 22, 2019 0

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φιλιατών κατέρχεται στις προσεχείς εκλογές η νυν Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών, Βούλα Καίσαρη – Σκεύη.
Η κα. Καίσαρη εργάζεται στο νοσοκομείο Φιλιατών ως Προϊσταμένη προσωπικού και συμμετέχει και στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Από την τοπική κοινότητα μεταπηδά στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Δήμου Φιλιατών, ώστε να μπορέσει να συνδράμει πιο ενεργά.

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία! 

Συνέχεια...

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σουλίου με το Γιάννη Καραγιάννη ο Κώστας Παππάς

Απριλίου 22, 2019 0

Την προσχώρηση του Κωνσταντίνου Παππά στο Συνδυασμό «ΔΗΜ.Ο.Σ – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.
Ο Κωνσταντίνος Παππάς είναι πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου. 
Επαγγελματικά, σήμερα εργάζεται ως Προϊστάμενος του Τελωνείου Μαυροματίου και ως Παρατηρητής Διαιτησίας της Football League. Στο παρελθόν έχει διατελέσει στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών (στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, στο Τελώνιο Ηγουμενίτσας και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου).
Είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, ενώ στο το παρελθόν έχει εκλεγεί ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Θεσπρωτίας και ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αχέροντα
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζουμε τον Κωνσταντίνο Παππά στην ομάδα μας. Ο Κωνσταντίνος με πολυετή εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση και στον Αθλητισμό, θα βοηθήσει τα μέγιστα στην υλοποίηση των σχεδίων μας και των προγραμματικών θέσεων μας, τόσο σε θέματα Οικονομικής Διαχείρισης και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, όσο και σε θέματα Αθλητισμού. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Συνέχεια...

Στο συνδυασμό ΔΗΜ.Ο.Σ του Γιάννη Καραγιάννη o Κωνσταντίνος Παπαγιάννης

Απριλίου 22, 2019 0

Την προσχώρηση του Κωνσταντίνου Παπαγιάννη στο Συνδυασμό «ΔΗΜ.Ο.Σ – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.
Ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης έχει εργαστεί ως διοικητικό προσωπικό στη Νομαρχιακή  Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) της Νομαρχίας Θεσπρωτίας,  στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ενώ μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Κοινοτικός Σύμβουλος Πετροβίτσας, ιδρυτικό μέλος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, μέλος του ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, Πρόεδρος του Α.Σ Μενίνας, Αντιπρόεδρος του Πρωτέα Ηγουμενίτσας, μέλος του ΔΣ του Φιλοπρόοδου ομίλου Ηγουμενίτσας και μέλος του ΔΣ του συλλόγου "ΟΡΑΜΑ Θεσπρωτίας,
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε σχετικά:
«Καλωσορίζουμε τον Κωνσταντίνο Παπαγιάννη στην ομάδα μας.  Ο Κωνσταντίνος με πολυετή παρουσία στην εκπαιδευτική, αθλητική και πολιτιστική ζωή της Ηπείρου, θα συμβάλει στην υλοποίηση των προγραμματικών μας θέσεων, σχετικά με την καθημερινότητα άλλα και με τη διαχείριση του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Υπενθυμίζουμε πως μέχρι στιγμής, εκτός από τον Κωνσταντίνο Παπαγιάννη, έχουμε ανακοινώσει τους εξής υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους:
Φώτη Δημητρίου, Παναγιώτη Ευαγγέλου, Βασιλική Διαμάντη, Χρήστο Αθανασίου, Βασίλη Καλόγηρο, Αθανασία Μήτση Γεωργίου,  Φάνη Μπέλλο, Παναγιώτη Παππά, Ανδρέα Γκέγκα, Μαρία Ντρίτσου, Σοφία Γιάγκα, Θωμά Μπόλωση, Βασίλειο Τσουγκάρη, Κώστα Παππά, Θωμά Φράγκο, Αλεξάνδρα Δημητρίου, Γαρυφαλλιά Αποστολάκη – Ράπτη και Κωνσταντίνο Ιωάννου.
Τα ονόματα που θα αποτελέσουν τον Συνδυασμό «ΔΗΜ.Ο.Σ – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας» θα ανακοινώνονται όλο το επόμενο χρονικό διάστημα ενώ θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση παρουσίασης του Συνδυασμού.

Τους ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή τους στην ομάδα μας.
Συνέχεια...