07/02/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Ο Νίκος Έξαρχος εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΚΕ

Ιουλίου 02, 2023 0
Ο Νίκος Έξαρχος εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΚΕ

Ο Νίκος Έξαρχος θα πάρει θέση στα έδρανα της Βουλής καθώς το ΚΚΕ κέρδισε τη βουλευτική έδρα στο Νομό Ιωαννίνων.

Ο Νίκος Έξαρχος γεννήθηκε το 1963 στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Είναι οικοδόμος και έχει υπάρξει μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος και πρόεδρος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Επίσης έχει υπάρξει υπεύθυνος της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων.

Στις εκλογές του 2007 και του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά δεν εξελέγη.

Το Μάιο του 2012 εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΚΕ όμως τότε η θητεία ήταν ελάχιστη. Στις επαναληπτικές της ίδιας χρονιάς, όπως και στις εκλογές του 2015 το ΚΚΕ δεν είχε καταφέρει να αναδείξει βουλευτή.

Ο Νίκος Έξαρχος είχε πάρει την έδρα στο Νομό τον Μάιο, όπου ίσχυσε η απλή αναλογική και τώρα έγινε μία ακόμη ανατροπή. Ανατροπή που τον φέρει και πάλι στο Κοινοβούλιο.

Συνέχεια...

Γ. Λώλος: Με τη δημοτική ομάδα… πλην δύο

Ιουλίου 02, 2023 0
Γ. Λώλος: Με τη δημοτική ομάδα… πλην δύο

Με μία φωτογραφία και μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος ανακοίνωσε την εκ νέου κάθοδο της παράταξής του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Η φωτογραφία αφορά στη δημοτική του ομάδα. Όλους πλην δύο. Απουσιάζουν η Βασιλική Τσώτου και ο Δημήτρης Δημάκος.

Η πρώτη είχε ανεξαρτητοποιηθεί, ο δεύτερος είχε αποστασιοποιηθεί. Και οι δύο ωστόσο αποτελούν ηχηρές απουσίες από τη «Δύναμη Προοπτικής» του Γιάννη Λώλου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η παράταξη δούλεψε με εντιμότητα και με διάθεση για το καλό του τόπου.

«Με τα στελέχη αυτά, ως Δημοτική Αρχή, σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και βάλαμε στέρεες βάσεις προόδου και εξέλιξης στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες.

Στον δρόμο της αρραγούς ενότητας και με εφόδιο την Αυτοδιοικητική μας εμπειρία, συνεχίζουμε τον αγώνα μας με συνέπεια και στο αύριο.

Προχωράμε μπροστά για την πρόοδο του Δήμου που αγαπάμε.

Μαζί καταφέραμε πολλά. Μαζί θα καταφέρουμε περισσότερα» καταλήγει η ανακοίνωση!

Συνέχεια...

Με 1,5 εκ. γίνεται «έξυπνη πόλη» και η Πάργα

Ιουλίου 02, 2023 0
Με 1,5 εκ. γίνεται "έξυπνη πόλη" και η Πάργα

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταίρας «ΑΚΩΝ ΚΟΡΥΜΒΟΣ» Μιχαήλ Παναγιώτου υπέγραψαν τη σύμβαση για την υλοποίηση του προγράμματος ψηφιακών εφαρμογών Smart Cities ύψους 1.500.000€ από χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος Πάργας μετά από πρόταση του από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η ομάδα μελετητών της εταιρίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες προχωρά στην κατάρτιση της μελέτης εφαρμογής και στην άμεση υλοποίηση του έργου.

Οι παρεμβάσεις αφορούν δράσεις εκσυγχρονισμού στους τομείς του δημοτικού φωτισμού, της εξοικονόμησης ενέργειας, της Πολιτικής Προστασίας, της ανάδειξης του πολιτιστικού – τουριστικού αποθέματος της περιοχής, της διαχείρισης απορριμμάτων, της εξυπηρέτησής του πολίτη και την ψηφιοποίηση των αρχείων του Δήμου Πάργας.

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ηγουμενίτσα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή

Ιουλίου 02, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και 8ης Δεκεμβρίου Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό 68χρονο ημεδαπό συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ΕΔΧ όχημα με οδηγό 48χρονη ημεδαπή.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...