10/21/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Μένει εκτός δημοτικού συμβουλίου...!

Οκτωβρίου 21, 2023 0
Μένει εκτός δημοτικού συμβουλίου...!

Μεγάλη ανανέωση σε πρόσωπα θα έχει το επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα συγκροτηθεί σε σώμα τη νέα χρονιά, αποτελούμενο από τρεις παρατάξεις. (Νταή, Λώλου, Μπέζα)

Ωστόσο, από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα λείπει ο παλιότερος δημοτικός σύμβουλος, που ταυτόχρονα αποτελούσε και τη μοναδική διαφορετική πολιτική φωνή...

Ο λόγος για τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηγουμενίτσας, Δώρη Δήμα.

Το ποσοστό που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν ήταν αρκετό ώστε να εξασφαλίσει έστω μία έδρα.

Οπότε, έπειτα από αρκετά χρόνια ο Δώρης δεν θα βρίσκεται απ' ό,τι φαίνεται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. (Αναμένουμε βεβαίως και την επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο, που έχει αργήσει..).

Η Λαϊκή Συσπείρωση ακόμη δεν έχει κάνει την πολιτική ανάλυση για να καταλήξει σε συμπεράσματα για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Ηγουμενίτσας, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας που σημείωσε σημαντικές επιτυχίες με εκλογή δημάρχων, αλλά και αυξημένα ποσοστά σε αρκετούς Δήμους.

Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει και η ανάλογη αυτοκριτική, έστω κι αν δεν την μάθουμε. 

Διότι η παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης και ειδικά έμπειρων πολιτικών στελεχών του ΚΚΕ, όπως ο Δώρης, από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο σε συνάρτηση σημαντικών εξελίξεων για την τοπική κοινωνία, όπως η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗΓ, αποτελεί σημαντικό πλήγμα για ολόκληρη την τοπική κοινωνία, άσχετα αν το αντιλαμβάνονται αυτό οι δημότες ή όχι...!

Έπειτα, ο Δώρης είχε μία ακόμη προσωπική συνεισφορά στα τοπικά πολιτικά πράγματα. Δεν ήταν λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι (από διάφορες παρατάξεις) οι οποίοι ερχόμενοι πρώτη φορά σε επαφή με επίσημες συνεδριάσεις πολιτικών οργάνων (όπως το δημοτικό συμβούλιο) οι οποίοι διδάχθηκαν από το Δώρη τι θα πει πολιτικός λόγος...

Και δεν είναι λίγοι αυτοί που το αναγνωρίζουν...!

Κατάφερνε να περάσει τις τεκμηριωμένες απόψεις του, ακόμη και στους συμβούλους αντίθετων παρατάξεων!

Αλλά η σημαντικότερη συνεισφορά του ήταν ότι, παρόλο μόνος του (από το συνδυασμό του) στα έδρανα του δημ. συμβουλίου, κατάφερε πολλές φορές να αναδείξει σημαντικά ζητήματα για την Ηγουμενίτσα και το λαό της πόλης και κυρίως τις πολιτικές τους προεκτάσεις τις οποίες οι εκάστοτε δημοτικές αρχές, αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, λειτουργώντας υπό κυβερνητικό έλεγχο, απέφευγαν να δούνε την ουσία των πραγμάτων και μένανε στο γράμμα του νόμου... Πετυχαίνοντας αρκετές φορές με τη μαχητικότητά του να αναστρέψει ...προειλημμένες αποφάσεις!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να δίνει μια διαφορετική πολιτική φωνή στο δημοτικό συμβούλιο, έστω και ως απλός δημότης...!

Του ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση και να έχει το κουράγιο να τον δούμε ξανά στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, διότι, πολύ απλά, είναι χρήσιμος για την κοινωνία!

Όπως είπε άλλωστε, ο ίδιος προσφάτως, απαντώντας στην πρόκληση κάποιου αντιδημάρχου: "Θα είμαι εδώ για πολλά χρόνια ακόμη εδώ για να σας ταλαιπωρώ..."!

Υ.Γ. Ελπίζουμε βέβαια με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα πράγματα να είναι διαφορετικά...!
Συνέχεια...

Τι είπαν Μητσοτάκης - Γκριμάλντι στην τελετή πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού των μετοχών του ΟΛΗΓ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 21, 2023 0

Τι είπαν Μητσοτάκης - Γκριμάλντι στην τελετή
πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού των μετοχών του ΟΛΗΓ (ΒΙΝΤΕΟ)

(Δείτε το βίντεο...)


Συνέχεια...

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την υπογραφή σύμβασης πώλησης του λιμανιού Ηγουμενίτσας και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ήπειρο

Οκτωβρίου 21, 2023 0
Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την υπογραφή σύμβασης πώλησης του λιμανιού Ηγουμενίτσας και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ήπειρο

Η «εκτόξευση της ανάπτυξης της Ηγουμενίτσας και όλης της Ηπείρου» ως αποτέλεσμα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτο των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας που υπογράμμισε κατά τη χθεσινή επίσκεψή του ο Κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί που τον συνόδευαν, με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον όμιλο Grimaldi, αφορά αποκλειστικά και μόνο την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Η παράδοση του 67% του λιμανιού, μαζί με τα αλιευτικά και τουριστικά καταφύγια στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα στον ιδιώτη επενδυτή, σηματοδοτεί έναν νέο γύρο αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με κατάργηση της μόνιμης και πλήρους εργασίας, επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, αύξηση των ωρών εργασίας και των εργατικών ατυχημάτων, όπως αποδεικνύει και το αντίστοιχο παράδειγμα του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO.

Ταυτόχρονα, τα νέα επενδυτικά σχέδια για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, με την κατασκευή μαρίνας στο κέντρο της πόλης, θα ορθώσουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην αναψυχή και την ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Από την άλλη θα πλήξει οικονομικά εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους που είτε θα φορτωθούν τις συνέπειες από την όξυνση του ανταγωνισμού και τη συγκέντρωση της τουριστικής πίτας, είτε όπως οι ψαράδες θα πληρώσουν ακριβά τις σημερινές λιμενικές υποδομές, όπως δείχνει και το αντίστοιχο παράδειγμα στο λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας.

Πρόσθετα σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων της Ηγουμενίτσας γεννάει η θετική γνωμοδότηση του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας για εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι, μία ανάσα από το Λαδοχώρι, μία πυκνοκατοικημένη περιοχή με λαϊκές κατοικίες και σχολεία.

Οι εξαγγελίες για την παραχώρηση 6.000 στρεμμάτων της «χερσαίας ζώνης» στο δήμο μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλεί στους κατοίκους αφού τα κόστη συντήρησης της είναι τεράστια που θα φορτωθούν τελικά στις λαϊκές πλάτες είτε με την αύξηση των δημοτικών τελών, είτε με την εμπορευματοποίηση της.

Τέλος, η αξιοποίηση του λιμανιού ως πύλη εισόδου εξόδου Νατοϊκών στρατευμάτων για την εξυπηρέτηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, μετατρέπει την περιοχή σε μαγνήτη αντιποίνων.

Η προκλητική «κλάψα» του ΣΥΡΙΖΑ για το δήθεν ξεπούλημα, αποτελεί στήριγμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ αναπαράγοντας βολικές αυταπάτες για δήθεν καλές για το λαό ιδιωτικοποιήσεις.

Αντίστοιχα, πλάτες σε αυτούς τους σχεδιασμούς βάζουν οι εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση, στην περιφέρεια και στους δήμους, που σήμερα ο Ηπειρωτικός λαός αδιάφορα παρακολουθεί να φιλοτεχνούν το φωτοστέφανο του Μητσοτάκη.

Απέναντι σε όλες αυτές τις πλευρές της ανάπτυξης, που τελικά τσακίζει τις ζωές μας για τα κέρδη των λίγων, το ΚΚΕ και τα μέλη του, μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές για να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες για το λαό, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές ανατροπές.

Ηγουμενίτσα 21/10/2023

Συνέχεια...

Πέτρος Ζήγος: "Με την εκλογή του Π. Νταή ο δήμος θα αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική προς όφελος ΟΛΩΝ των δημοτών"

Οκτωβρίου 21, 2023 0
Πέτρος Ζήγος: "Με την εκλογή του Π. Νταή ο δήμος θα αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική προς όφελος ΟΛΩΝ των δημοτών"

Αισθάνομαι υπερήφανος και χαρούμενος που συνέβαλα και εγώ, μαζί με όλους τους συνυποψηφίους μου, ώστε ν΄αλλάξει σελίδα ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνδημοτών μας.

Με την εκλογή του Παναγιώτη Β. Νταή, ο οποίος είναι ένας καλλιεργημένος, δραστήριος και αξιόλογος άνθρωπος, ο δήμος μας θα αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική και προοπτική, πράγμα το οποίο θα αποβεί προς όφελος ΟΛΩΝ των συνδημοτών μας.

Πέτρος Ζήγος
Συνέχεια...

Γ. Λώλος: "Προχωρούμε μπροστά για το καλό του Δήμου μας, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις..."

Οκτωβρίου 21, 2023 0
Γ. Λώλος: "Προχωρούμε μπροστά για το καλό του Δήμου μας, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις..."

Φίλες και φίλοι,
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που με την καθαρή τους ψήφο, πιστοποίησαν την εμπιστοσύνη τους και την αναγνώριση του έργου μας για ένα Δήμο Προοπτικής.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες και φίλους μου για την εντιμότητα, το ήθος τους και τον τίμιο αγώνα που διεξήγαγαν αγόγγυστα όλο αυτό το διάστημα, καθώς και την οικογένειά μου για την αμέριστη στήριξη και την υπομονή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Σεβόμενος την επιλογή της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας για νέα δημοτική αρχή Συμμαχίας, συγχαίρω τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νταή και την ομάδα του και τους εύχομαι καλή θητεία.

Ως «Δύναμη Προοπτικής», από τα έδρανα της αντιπολίτευσης θα είμαστε παρόντες με τις προτάσεις και το σχέδιό μας για έναν καλύτερο Δήμο.

Προχωρούμε μπροστά για το καλό του Δήμου μας, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις. Αντίπαλοί μας είναι μόνο τα προβλήματα του τόπου μας, γι’ αυτό και βαδίζουμε με ανιδιοτέλεια και χωρίς εμπάθειες, έχοντας μοναδικό μας στόχο την πρόοδο και την ευημερία του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Με εκτίμηση
Γιάννης Λώλος

Συνέχεια...

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Οκτωβρίου 21, 2023 0
Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Θέλω να συγχαρώ τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Θεσπρωτίας, Παναγιώτη Νταή στο Δήμο Ηγουμενίτσας, Βασίλη Τζίγκο στο Δήμο Φιλιατών και Θανάση Ντάνη στο Δήμο Σουλίου και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους.

Να συγχαρώ όλες και όλους όσους εκλέχθηκαν για να υπηρετήσουν τον τόπο, στα νέα Αυτοδιοικητικά συμβούλια. Τους εύχομαι καλή συνεργασία και καλή δύναμη.

Θέλω επίσης να συγχαρώ όσες και όσους δεν εκλέχθηκαν. Από τη στιγμή που αποφάσισαν να εκτεθούν με εντιμότητα στην κρίση των συμπολιτών και των συμπατριωτών, είναι και αυτοί νικητές και νικήτριες. Ο τόπος μας έχει ανάγκη όλους και μπορούμε να προσφέρουμε πολλά, όποια θέση κι αν έχουμε.

Εύχομαι η νέα Αυτοδοικητική περίοδος να είναι ακόμη πιο δημιουργική για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο, οι συνεργασίες να είναι εποικοδομητικές, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που είναι μπροστά μας να μας βρουν ενωμένους και έτοιμους, για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε και μπορούμε.

Συνέχεια...

Διακοπή ηλεκτροδότησης την Κυριακή σε Πλαταριά -Σύβοτα

Συλλήψεις φυγόποινων στη Θεσπρωτία

Οκτωβρίου 21, 2023 0
Συλλήψεις φυγόποινων στη Θεσπρωτία

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Θεσπρωτία, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ισάριθμοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, για απόφαση με ποινή φυλάκισης (8) μηνών για κλοπή, ενώ στη δεύτερη περίπτωση από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών, για απόφαση με ποινή φυλάκισης (15) μηνών, για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Σήμερα η ληξιαρχική πράξη θανάτου γα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας... - Του Άλκη Φάτσιου

Οκτωβρίου 21, 2023 0
Σήμερα η ληξιαρχική πράξη θανάτου γα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας... - Του Άλκη Φάτσιου

Σήμερα, ένα ακόμα κομμάτι της ελληνικής γης αφαιρείται από τη δικαιοδοσία των Ελλήνων πολιτών, της πατρίδας και παραδίνεται στους ξένους. Και μάλιστα χωρίς να μεσολαβήσει πόλεμος...

Οι άθλιοι πατριώτες, "ελληναράδες" χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς τσίπα που συνήργησαν σε αυτό το έγκλημα, θα πρέπει να ντρέπονται μια ζωή και θα έπρεπε να φοβούνται να κυκλοφορούν.

Αν βρε άθλιοι έπρεπε οπωσδήποτε κάτι να πουλούσατε από τις εκλεγμένες ή διορισμένες θέσεις δημόσιου χαρακτήρα που βρεθήκατε, ε, τότε, ας πουλάγατε τις περιουσίες σας, τις γυναίκες σας. Και εν πάση περιπτώσει ό,τι σας ανήκει...!

Όχι γη, θάλασσα, ποτάμια, λίμνες, βουνά κλπ που ανήκουν στον ελληνικό λαό, στην πατρίδα που τόσο δήθεν αγαπάτε.

Πατριδέμποροι του κερατά είστε...!

ΖΩΗ ΤΩΡΑ

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Κινητοποίηση του ΕΚΘ το Σάββατο - "Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό"

Οκτωβρίου 21, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Κινητοποίηση του ΕΚΘ το Σάββατο - "Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό"

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10 ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματός του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής.

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους!

Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ!

Η κλιμάκωση των συγκρούσεων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και το Ισραήλ δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι συνέπεια της πολύχρονης κατοχής από το ισραηλινό κράτος, με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους, που διαπλέκεται με τους εντεινόμενους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Μέση Ανατολή.

Όλα τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σε πλήρη ευρωΝΑΤΟϊκή ευθυγράμμιση, στήνουν στο απόσπασμα το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια στην κατοχή. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Επιχειρούν να διαγράψουν μονοκοντυλιά τον άγριο πόλεμο σε βάρος των Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες, την κατοχή της Παλαιστίνης και τα συνεχή εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων. Με υποκρισία κλείνουν τα μάτια στις βαρβαρότητες του Ισραήλ, όπως και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο λαός του γίνεται τελικά θύμα αυτής της επιθετικότητας του κράτους – δολοφόνου.

Εδώ και 16 χρόνια, οι περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας ζουν τον απάνθρωπο αποκλεισμό από το ισραηλινό κράτος και μια ζωή γεμάτη στερήσεις, με ηλεκτρικό ρεύμα 4 ή 5 ώρες τη μέρα, με ακάθαρτο τρεχούμενο νερό 3 ώρες τη μέρα, με τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά.

Αποτελούν καθημερινότητα οι τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών, οι έφοδοι σε σπίτια αμάχων για έρευνες «υπόπτων», οι συλλήψεις εφήβων και παιδιών, το γκρέμισμα σπιτιών, ισοπεδωμένα χωριά και συνοικίες, ρημαγμένοι προσφυγικοί καταυλισμοί. Χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι σαπίζουν στα κελιά των ισραηλινών φυλακών. ‘Υψώνονται τεράστια τείχη – φράχτες, στήνονται «φυλάκια ελέγχου», εγκλωβίζοντας τους Παλαιστίνιους στην ίδια τους τη γη. Μόνο από την αρχή του χρόνου και πριν από τη νέα ανάφλεξη, πάνω από 220 Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο από ισραηλινά πυρά, ανάμεσά τους δεκάδες έφηβοι και παιδιά.

Ακόμα και ο στραγγαλισμός 2,5 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς νερό, ρεύμα και καύσιμα, που ανακοινώθηκε από το Ισραήλ, παρουσιάζεται ως… «πολιορκία».

Με φόντο τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και τη «στρατηγική σχέση» Ελλάδας – Ισραήλ, που εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, τα αστικά επιτελεία λυσσάνε απέναντι σε οτιδήποτε ξεσκεπάζει την ευρωΝΑΤΟική μονοφωνία. Το έργο είναι γνωστό: Όποιος καταγγέλλει το χρόνιο έγκλημα της κατοχής της Παλαιστίνης και το αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αγωνίζεται για τον τερματισμό της είναι… φιλο-«τρομοκράτης».

Κόντρα λοιπόν σε όσους καλούν τον λαό να συνταχθεί με το κατοχικό ισραηλινό κράτος και να εμπλακεί ακόμα πιο βαθιά σε σχεδιασμούς που βρωμάνε μπαρούτι, απέναντι στους διάφορους θιασώτες των «ίσων αποστάσεων» μεταξύ θύτη και θύματος, αυτό που τώρα επείγει είναι να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, η στήριξη στον αγώνα του για ελεύθερη πατρίδα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του.

§ Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.

§ Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

§ Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

§ Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

§ Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

§ Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.

§ Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Συνέχεια...