05/12/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Εξωτερική πολιτική με διαφορά ...ύψους

Μαΐου 12, 2023 0
Εξωτερική πολιτική με διαφορά ...ύψους

(Φωτό από τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα που έγινε στην Αθήνα στις 20 Μαρτίου 2023)

Η σύλληψη του έλληνα μειονοτικού υποψήφιου Δημάρχου στη Χειμάρρα Φρέντυ Μπελέρη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στην Αλβανία, όσο και στην Ελλάδα. 

Ο Φρέντυ Μπελέρης, είναι υποψήφιος Δήμαρχος στη Χειμάρρα, εκπρόσωπος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης που ηγείται το δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα και συμμετέχει το Κόμμα Ελευθερίας του Ιλίρ Μέτα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σύλληψή του έγινε με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που διεξάγονται στην Αλβανία στις 14 Μαΐου. 

Είναι η πρώτη σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου σε όλη τη χώρα για εκλογικό ποινικό αδίκημα. Κατά του Φρέντυ Μπελέρη είχαν προηγηθεί κατ΄επανάληψη από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα προσωπικές επιθέσεις με λεξιλόγιο πεζοδρομίου.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε διάβημα στο αντίστοιχο αλβανικό, ενώ το περιστατικό καταδίκασε και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το περιστατικό καταδίκασε επίσης και ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτησς με δήλωσή του, ωστόσο ο κ. Γιόγιακας υποψήφιος με τη ΝΔ, για κάποιο λόγο σιώπησε...

Ίσως ο κ. Γιόγιακας θυμάται την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας μόνο όταν έρχονται να ψηφίσουν στη Θεσπρωτία (τραγικό, αλλά συμβαίνει...)

Όταν φωτογραφιζότανε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα πριν δύο μήνες στην Αθήνα, το έκανε προφανώς για να δείξει ότι συνομιλεί και με αρχηγούς κρατών...

Τώρα όμως που έχει δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, ο κ. Γιόγιακας κρύβεται...

Το τι ακριβώς έχει γίνει σχετικά με τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας, δεν γνωρίζουμε. 

Ωστόσο, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι όταν αφήνεται η εξωτερική πολιτική σε άτομα με ανύπαρκτη πολιτική ικανότητα και εμβέλεια, η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας (κι όχι μόνο) θα δέχεται έντονες πιέσεις, χωρίς περιθώριο αντίδρασης...

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ (+ΦΩΤΟ)

Μαΐου 12, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ (+ΦΩΤΟ)

Ισχυρό ΚΚΕ για να χάσει το κεφάλαιο και να κερδίσει ο λαός

Στη κατάμεστη αίθουσα του ΠΑΝΘΕΟΝ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το απόγευμα της Πέμπτης, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Ηγουμενίτσα, η οποία μεταφέρθηκε εκεί λόγω καιρικών συνθηκών. Στην συγκέντρωση μίλησε ο Θανάσης Τζίμας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής Θοδωρής Παπαγιάννης. Επίσης στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιες βουλευτές Χρυσηίδα Γεωργίου και Κατερίνα Δήμα


Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Θανάσης Τζίμας σημείωσε:


«Ένα μόνο πράγμα φοβούνται, έναν πολύ πιο συνειδητοποιημένο και οργανωμένο λαό, ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ» υπογράμμισε ο Θανάσης Τζίμας στο ξεκίνημα της ομιλίας του αναφερόμενος στην ψεύτικη αντιπαράθεση των αστικών κομμάτων μπροστά στις εκλογές για τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας, υπενθυμίζοντας ότι κάθε κατάκτηση του προηγούμενου διαστήματος «φέρει τη σφραγίδα του αγωνιζόμενου λαού και των κομμουνιστών που βρίσκονται και θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη ως ένα μικρό στιγμιότυπο από το μεγαλείο της ανεξάντλητης δύναμης που κρύβει ο οργανωμένος λαός, για να καταλήξει ότι το σύνθημα που κυριάρχησε στις διαδηλώσεις «τα κέρδη τους, οι ζωές μας» πρέπει και σήμερα να γίνει οδηγός στις εκλογές με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας την ανάγκη της σταθερότητας που επικαλούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτή αφορά τα κέρδη των λίγων και εκλεκτών «που χτίζουν την προκλητική κερδοφορία τους πάνω στην αστάθεια και την ανασφάλεια των πολλών».

Ως παράδειγμα ανέφερε τα 10,4 δις κέρδη που έβγαλαν οι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο του 2022, την ώρα που ο μέσος μισθός έχει πέσει την τελευταία 10ετία κατά 25% και το 47% των επαγγελματιών είχε μία ληξιπρόθεσμη οφειλή τόνισε.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσπρωτία, χαρακτήρισε τις υποσχέσεις του ψεύτικες, υπογραμμίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας θα επιφέρει χειρότερες εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους στο λιμάνι, οι επαγγελματίες θα δουν να συγκεντρώνεται η πίτα της αγοράς στα εμπορικά καταστήματα που θα κατασκευαστούν εντός της μαρίνας, ενώ οι κάτοικοι θα έρθουν αντιμέτωποι με νέα εμπόδια στην πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο.


Αντίστοιχα για τις δηλώσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που είπε ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτές γίνονται τη στιγμή που παραμένουν κλειστά τα αντλιοστάσια στην πεδιάδα της Παραμυθιάς, οι κτηνοτρόφοι βλέπουν την τιμή γάλακτος να μειώνεται, ενώ οι βιομήχανοι καταγραφούν ρεκόρ εξαγωγών και κερδών.

«Τέτοια είναι η ανάπτυξή τους» σχολίασε, υπογραμμίζοντας τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα που υπηρέτησαν πιστά όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις.

Πρόσθετα ανέδειξε ότι η κοινή αντιλαϊκή τους πορεία επιβεβαιώνεται και στα ζητήματα της οικονομίας και λειτουργίας της αγοράς που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος όπως «ο Τσίπρας ψήφισε τις 32 Κυριακές ανοιχτά τις τουριστικές περιοχές, ο Μητσοτάκης ψήφισε πριν λίγες μέρες στη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα».

Παράλληλα ανέδειξε ότι πίσω από την αντιπαράθεση για την κοστολόγηση των κυβερνητικών προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η κοινή συμφωνία τους για την δημοσιονομική σταθερότητα που πρέπει να υπηρετήσει η επόμενη κυβέρνηση. «Ορκίζονται στην ανταγωνιστικότητα και στα κέρδη των λίγων, ενώ όταν έχει να κάνει με τους πολλούς τότε θυμούνται τις αντοχές της οικονομίας» σχολίασε προσθέτοντας ότι για αυτό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, για διαγραφή χρεών λαϊκών νοικοκυριών και μικροεπαγγελματιών, καταργήσεις του ειδικού φόρου στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Ο Θανάσης Τζίμας κάλεσε τους Θεσπρωτούς να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα για «ακυβερνησία» τονίζοντας ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «είναι έτοιμοι να βγουν και να φτιάξουν κυβέρνηση με οποιαδήποτε σύνθεση» αφού έχουν κοινή προγραμματική αντίληψη, γεγονός που αποδείχθηκε και αυτήν την τετραετία με την ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του 50%, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ του 70%, των νόμων της ΝΔ.

Κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες τονίζοντας ότι η ψήφος το κομμουνιστικό κόμμα δεν θα μεταλλαχθεί, «είναι ψήφος για να χάσει το κεφάλαιο και να κερδίσει ο λαός» αναδεικνύοντας ότι «το ζητούμενο των εκλογών δεν είναι αν θα προκύψει κυβέρνηση «νίκης», «η των ηττημένων», αλλά να προκύψει κυβέρνηση των φοβισμένων.

Συνέχεια...

Δήλωση Μ. Κάτση για τη σύλληψη του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας

Μαΐου 12, 2023 0
Δήλωση Μ. Κάτση για τη σύλληψη του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας

Δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, συνελήφθη από τις αρχές της γειτονικής χώρας ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας και υποψήφιος Δήμαρχος, Φρέντυ Μπελέρυ. Το γεγονός αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία και γεννά μεγάλα ερωτηματικά. Η αντίδραση της χώρας μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη.

Πέραν από το αυτονόητο διάβημα σε διμερές επίπεδο, απαιτούνται αποφασιστικές κινήσεις και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία χρειάζονται την έμπρακτη στήριξή μας. 

Η Ελλάδα πρέπει να είναι δίπλα τους στα δύσκολα, και όχι να αρκείται στα μεγάλα λόγια και στις κούφιες υποσχέσεις.
Συνέχεια...

Μίλησε στους Θεσπρωτούς της Αθήνας, αλλά δεν είπε κουβέντα για τη Θεσπρωτία...

Μαΐου 12, 2023 0
Μίλησε στους Θεσπρωτούς της Αθήνας, αλλά δεν είπε κουβέντα για τη Θεσπρωτία...

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακας, μίλησε στους Θεσπρωτούς της Αθήνας.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους βασικούς λόγους για να ψηφίσει κανείς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά για ακόμη μια φορά, δεν είπε κουβέντα για τη Θεσπρωτία...

Ίσως είναι μοναδική περiπτωση υποψήφιου βουλευτή που δεν έχει να αναδείξει ούτε ένα έργο για την εκλογική του περιφέρεια...

Διαβάστε την ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στους θεσπρωτούς της Αθήνας:

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζω και χαίρομαι ιδιαίτερα που μας δίνεται η ευκαιρία - όπως και στους συνάδελφους υποψηφίους - να τα πούμε απόψε από κοντά.

Γιατί αυτός πιστεύω ότι πρέπει να είναι ο κύριος σκοπός τέτοιων εκδηλώσεων.
Η άμεση επικοινωνία με τον κόσμο, με εσάς.

Σας ευχαριστώ λοιπόν, για την παρουσία σας, όπως ευχαριστώ και τον Υφυπουργό Παιδείας και υποψήφιο βουλευτή στην Ά Αθήνας Άγγελο Συρίγο, που επίσης με τιμά με την παρουσία του.

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,
Αν με ρωτούσε κανείς γιατί να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία στις φετινές εκλογές θα του έλεγα, πολύ απλά, τα εξής:

Να ψηφίσει, γιατί τα τελευταία 4 χρόνια η χώρα έχει μια κυβέρνηση που απέδειξε ότι μπορεί να διαχειρίζεται πρωτοφανείς δυσκολίες.

Που, κατά γενική ομολογία, αντιμετώπισε αποφασιστικά και αποτελεσματικά όλες τις πολύ σοβαρές «αναποδιές» που συνέβησαν στη θητεία της:

από τα επεισόδια στον Έβρο και στο Αιγαίο, μέχρι την παγκόσμια πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και ό,τι αυτός έφερε.

Θα του έλεγα ότι τα τελευταία 4 χρόνια η χώρα έχει μια κυβέρνηση η οποία στήριξε την κοινωνία στα δύσκολα.

Δίνοντας συνολικά 45 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει νοικοκυριά, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και, κυρίως, τους έχοντες μεγαλύτερη ανάγκη.

Επιστρεπτέες προκαταβολές, επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών, λογαριασμών ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης, Market Pass, «Καλάθι του νοικοκυριού», έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για τα πιο χαμηλά εισοδήματα, είναι μόνο μερικά από αυτά τα μέτρα…

Και μπόρεσε να δώσει αυτά τα 45 δισ. – όπως και τις διάφορες, μόνιμες τονίζω, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις - γιατί το επέτρεψε η ανάπτυξη της οικονομίας και η φρόνιμη διαχείριση των οικονομικών.

Χωρίς να «τινάξει την μπάνκα στον αέρα», χωρίς να ρισκάρει ότι χτίστηκε με την τεράστια προσπάθεια της προηγούμενης δεκαετίας...

Σε αυτόν που θα με ρωτούσε γιατί να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, θα έλεγα κυρίως, φίλες και φίλοι, ότι τα τελευταία 4 χρόνια η χώρα έχει μια κυβέρνηση η οποία έκανε αυτά που υποσχέθηκε.

Που δεν χρησιμοποίησε ως άλλοθι τις αλλεπάλληλες κρίσεις, που δεν κρύφτηκε πίσω από τις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώσαμε, για να κάνει πίσω σε ό,τι υποσχέθηκε.
Αντίθετα, έκανε πράξη βασικές δεσμεύσεις της.

Και, επειδή αυτά που είπε και τα έκανε είναι πολλά, θα θυμίσω μόνο ελάχιστα από αυτά:

μείωσε φόρους και άλλες επιβαρύνσεις, με κύριο παράδειγμα τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%.

Αύξησε το βασικό μισθό συνολικά κατά 20% αλλά και μια σειρά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας.

Αύξησε τις συντάξεις –για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια- και μείωσε σημαντικά την προσωπική διαφορά για πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχους.

Κατάφερε ρεκόρ όλων των εποχών στην έκδοση κύριων συντάξεων.

Δημιούργησε 300.000 θέσεις εργασίας, ρίχνοντας την ανεργία για πρώτη φορά εκεί που ήταν το 2010.

Το ίδιο έγινε και με βασικές δεσμεύσεις στην Παιδεία, στην οικογενειακή πολιτική, στο μεταναστευτικό, στην ασφάλεια, στο ψηφιακό κράτος.

Θα ρωτούσε κανείς, αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, έγιναν όλα σωστά;

Προφανώς όχι.
Το κράτος έδειξε ότι έχει ακόμα δρόμο ώστε να γίνει πράγματι αξιόπιστο, ασφαλές και λειτουργικό.

Το δημόσιο σύστημα υγείας στάθηκε όρθιο στις απαιτήσεις του Covid, αλλά χρειάζεται καλύτερες υποδομές και, φυσικά, περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές όπως η Θεσπρωτία μας.

Η ακρίβεια και ο εισαγόμενος πληθωρισμός ροκανίζουν τις αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Δεν λέμε λοιπόν, φίλες και φίλοι, ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις και αστοχίες.

Λέμε όμως, ότι ήταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που, όχι μόνο παραδέχθηκε λάθη και αστοχίες, αλλά και πήρε άμεσα πρωτοβουλίες για να διορθώσει τα πράγματα.

Αυτό έγινε με την αναμόρφωση της ΕΥΠ μετά τις υποκλοπές, αυτό γίνεται με τον ελληνικό σιδηρόδρομο μετά τα Τέμπη.

Δεν κρύφτηκαν προβλήματα κάτω από το χαλί.
Έγιναν αφορμή για αλλαγές προς το καλύτερο!΄

Στις 21 Μαΐου, λοιπόν, καλούμαστε να αποφασίσουμε αν αυτή η Κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το 2019.
Για να φέρει την πατρίδα μας ακόμα πιο μπροστά.

Καλούμαστε, φίλες και φίλοι, να απαντήσουμε ξεκάθαρα:

αν θέλουμε υπεύθυνες πράξεις ή ανεύθυνες υποσχέσεις.

Αν θέλουμε κυβερνήτες για τα δύσκολα ή μαθητευόμενους μάγους.

Αν θέλουμε να διορθώσουμε περισσότερα «κακώς κείμενα» ή να ξαναγυρίσουμε σε συνταγές που απέτυχαν.

Τελικά, αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, καλούμαστε να αποφασίσουμε ένα πράγμα:

αν θέλουμε σταθερότητα, ή αν θα μπούμε σε περιπέτειες, με συμμαχίες ακυβερνησίας και πολιτικούς πειραματισμούς, που θα μας πάνε χρόνια πίσω.

Με αυτά κατά νου, καλούμε τους πολίτες στις 21 Μαΐου να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία!

Η «χαλαρή» ψήφος και η «τυφλή» διαμαρτυρία, μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Να δημιουργήσουν αξεπέραστα εμπόδια στην ομαλότητα που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να πάει μπροστά.

Μετά την απομάκρυνση από το «ταμείο», φίλες και φίλοι, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!
Γι’ αυτό και κανείς δεν πρέπει να πάρει την ψήφο του αψήφιστα!
Κανείς δεν πρέπει μείνει σπίτι, αφήνοντας να αποφασίσουν άλλοι για λογαριασμό του!

Στις 21 Μαΐου βάζουμε τα θεμέλια μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας!
Γιατί, είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για μια πιο ισχυρή Ελλάδα!

Σε αυτόν τον δύσκολο και ωραίο αγώνα, αγαπητές φίλες και φίλοι, είμαι «παρών».
Όπως κάνω, συνεχώς, όλα αυτά τα χρόνια που οι συμπολίτες μου με τιμούν με την ψήφο τους.

Είμαι παρών, για τα μεγάλα και τα μικρότερα θέματα του τόπου μας.
Από την ενίσχυση του νοσοκομείου Φιλιατών και τη στήριξη του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέχρι την ίδρυση νέων σχολείων στην περιοχή μας και μονάδας ψυχικής υγείας για ενήλικες.

Και από την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών μας, μέχρι τη φροντίδα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, Βορειοηπειρώτες ομογενείς μας.

Είμαι παρών, φίλες και φίλοι, για όλες και για όλους, χωρίς εξαιρέσεις.
Γιατί στα κοινά προβλήματα δεν χωράνε διακρίσεις.

Δίνω και θέλω συνεχίσω να δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να στηρίζω τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, εσάς.

Στις 21 Μαΐου, λοιπόν, συνεχίζουμε, μαζί!
Σταθερά, τολμηρά, μπροστά!
Δίνουμε δυναμικό «παρών» στην κάλπη!
Για τη Θεσπρωτία, για την Ελλάδα!

Σας ευχαριστώ και να είστε όλοι καλά!
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 27χρονου στο λιμάνι για επίδειξη πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου

Μαΐου 12, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 27χρονου στο λιμάνι για επίδειξη πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.

Συνέχεια...