05/12/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Καταγγελία Μ-Λ KKΕ Θεσπρωτίας για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στην Ηγουμενίτσα

Μαΐου 12, 2021 0
Καταγγελία Μ-Λ KKΕ Θεσπρωτίας για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στην Ηγουμενίτσα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛIΑ
Για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στην Ηγουμενίτσα

Η Κυβέρνηση δείχνει ξανά το πραγματικό της πρόσωπο
Κάτω τα χέρια από τη νεολαία

Μετά τις άγριες επιθέσεις ενάντια σε διαδηλωτές και πολίτες το προηγούμενο διάστημα και με πρόσχημα τον έλεγχο για συγχρωτισμό και παραβίαση του ωραρίου υπήρξε νέα κατασταλτική επίθεση από ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος εναντίον μιας ομάδας νέων απέναντι από την παιδική χαρά στην Ηγουμενίτσα.

Είναι φανερό ότι ο νεοφιλελευθερισμός πηγαίνει χέρι-χέρι με την αστυνομοκρατία. Οι συνεχείς διαμαρτυρίες και αντιδράσεις, ιδιαίτερα της νεολαίας, με την επίκληση της πανδημίας πλέον δεν μπορεί να αναχαιτιστούν και, αντιμετωπίζονται με άγρια αστυνομική βία.

Γνωρίζοντας η κυβέρνηση ΝΔ πως η περίοδος χάριτος, που διασφάλισε με την καταχρηστική εκμετάλλευση της πανδημίας, έχει τελειώσει, βέβαιη πως η ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και αντίθεση θα μετατραπεί σε έντονες διαμαρτυρίες και αγώνες, επιλέγει τον πολιτικό αυταρχισμό, την εκτεταμένη καταστολή και την ιδεολογική επίθεση.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία που εκδηλώθηκε στην Ηγουμενίτσα και καλούμε εργαζόμενους και νεολαία το επόμενο χρονικό διάστημα να εντείνουν τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων (ωράριο, πενθήμερο κλπ) και της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και Παιδείας.

Αυτή η πολιτική μπορεί και πρέπει να ηττηθεί
Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Ηγουμενίτσα 11-05-2021 
Κ . Ο. Θεσπρωτίας του Μ-Λ ΚΚΕ

Συνέχεια...

Διευκρινίσεις Γεωργαντά προς Γιόγιακα σχετικά με το προσωρινό ΑΜΚΑ για εμβολιασμό

Μαΐου 12, 2021 0
Διευκρινίσεις Γεωργαντά προς Γιόγιακα σχετικά με το προσωρινό ΑΜΚΑ για εμβολιασμό

Χρήσιμες διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση του προσωρινού ΑΜΚΑ έδωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς απαντώντας σε σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει στις αρχές Απριλίου ο Βασίλης Γιόγιακας. 

Υπενθυμίζεται ότι το προσωρινό ΑΜΚΑ χορηγείται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας emvolio.gov.gr ή των ΚΕΠ σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) με σκοπό τον προγραμματισμό του εμβολιασμού κατά του COVID-19, την έκδοση βεβαίωσης εμβολιασμού, την παραλαβή self test και την καταχώρηση του αποτελέσματός του καθώς και την έκδοση δήλωσης αποτελέσματος.

Στην απάντηση του Υπουργείου και τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ ή δελτίο αστυνομικής ταυτότητας υποβάλλουν αποκλειστικά απευθείας αίτηση για τη χορήγηση του προσωρινού ΑΜΚΑ μέσω του emvolio.gov.gr χωρίς να χρειάζεται να προσέλθουν στα ΚΕΠ. Η χορήγηση του προσωρινού ΑΜΚΑ πραγματοποιείται αυτόματα, χωρίς χρόνο αναμονής.

Τα φυσικά πρόσωπα που δεν διαθέτουν ΑΦΜ ή δελτίο αστυνομικής ταυτότητας για τη χορήγηση του προσωρινού ΑΜΚΑ, υποβάλλουν αίτηση στα ΚΕΠ προσκομίζοντας Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς ή Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης ή Διαβατήριο ή Προσωρινό/οριστικό τίτλο διαμονής ή άλλο εγγράφου ταυτοποίησης, όπως η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης. Η χορήγηση του προσωρινού ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ πραγματοποιείται, άμεσα, εκτυπώνεται, υπογράφεται από τον υπάλληλο του ΚΕΠ και δίνεται στον δικαιούχο.

Για τη χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ στους πολίτες που προσέρχονται στα ΚΕΠ, δεν απαιτείται έλεγχος νόμιμης διαμονής και γίνεται με την προσκόμιση όποιου ταυτοποιητικού εγγράφου προσκομίσει ο πολίτης είτε βρίσκεται σε ισχύ, είτε όχι.

Δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού μετά τη χορήγηση του προσωρινού ΑΜΚΑ υπάρχει, εφόσον ενημερωθεί η πλατφόρμα εμβολιασμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες (περίπου 21 ημέρες) και εφόσον το φυσικό πρόσωπο ανήκει στην ομάδα που εμβολιάζεται την εκάστοτε χρονική περίοδο.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι μέχρι την 26/4/2021 είχαν απονεμηθεί, μέσω emvolio.gov.gr και ΚΕΠ, 6.327 προσωρινοί ΑΜΚΑ.
Συνέχεια...

Άρση lockdown: Τι ισχύει από 14 Μαΐου για μετακινήσεις, SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας

Μαΐου 12, 2021 0
Άρση lockdown: Τι ισχύει από 14 Μαΐου για μετακινήσεις, SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας

Τέλος στα SMS σε 13033 και 13033 - Ανοίγουν οι μετακινήσεις εκτός νομού - Απαγόρευση κυκλοφορίας από 00:30 - Όλες οι ανακοινώσεις

Η απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού, η κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις και μετάθεση της απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30 το βράδυ από τις 14 Μαΐου ανακοινώθηκαν από τον Ακη Σκέρτσο, έπειτα από τις εισηγήσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων. Πρόκειται για το σημαντικότερο πακέτο άρσης μέτρων προς το οριστικό τέλος των lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως ανακοίνωσε ο Ακης Σκέρτσος, από 14 Μαΐου ισχύουν τα εξής:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στις 00:30
- Ανοίγουν τα μουσεία
- Καταργούνται τα SMS στο 13033 και στο 13032
- Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε:
17 Μαΐου: Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί
21 Μαΐου: Ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι
28 Μαΐου: Ανοιχτό θέαμα ακρόαμα (συναυλίες)

Επίσης κατά το Μάϊο:

Η εστίαση θα εξακολουθεί να λειτουργεί δίχως μουσική
Το λιανεμπόριο θα επιστρέψει σε λειτουργία με κανόνες χωρητικότητας χωρίς click-in-shop ή click-inside

Μετατίθεται για τον Ιούνιο: Οι Εκδηλώσεις / Μπαρ / Δεξιώσεις με έως 100 άτομα σε εξωτερικούς χώρους (Γάμοι / βαφτίσια).

Με Green Pass οι μετακινήσεις στα νησιά

Στην ηπειρωτική Ελλάδα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς την υποχρέωση για self test, κάτι που, ωστόσο, θα συστήνεται σε όσους ταξιδέψουν. Από την άλλη, με κανόνες θα γίνονται οι μετακινήσεις προς τα νησιά, προκειμένου να διαφυλάσσεται η υγεία των κατοίκων τους. 

Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε νησιά θα πρέπει να έχουν:
- είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (πάροδος 14 ημερών από τη δεύτερη δόση)
- είτε PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ή self test 24 ωρών
- είτε βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες)

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Αναλυτικότερα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ διευκρίνισε και τις προϋποθέσεις των υπερτοπικών μετακινήσεων. Συγκεκριμένα, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Τέσσερις λόγοι γιατί ανοίγουμε τώρα με τόσα κρούσματα

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο ανοίγουμε παρά τα αυξημένα κρούσματα σε σχέση με πέρυσι για 4 λόγους: «Πρώτον, πέρυσι δεν είχαμε εμβόλια ενώ φέτος έχουμε. Δεύτερον, με το ζόρι πέρυσι κάναμε 800 τεστ την ημέρα στην αρχή της πανδημίας ενώ φέτος υπερβαίνουμε τα 80.000 και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε εκατομμύρια self tests σε εβδομαδιαία βάση. 
Τρίτον, πέρυσι η ανοσία του πληθυσμού ήταν σχεδόν μηδενική ενώ φέτος αυξάνεται εκθετικά. 
Τέταρτον, πέρυσι το εθνικό σύστημα υγείας ήταν πιο αδύναμο, ενώ φέτος έχουν προστεθεί 100άδες κλίνες απλές και ΜΕΘ.

Χάρη σε όλους αυτούς τους παράγοντες λοιπόν, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αφήνουμε πίσω μας τα lockdown και ανοίγουμε με ασφάλεια, συμπέρανε ο Α. Σκέρτσος.

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr
Συνέχεια...

Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγ/τσας για χερσαία ζώνη κι άλλα 13 θέματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Αναστολή λειτουργίας του Β2 τμήματος του 2ου Γυμνασίου λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος

Μαΐου 12, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Αναστολή λειτουργίας του Β2 τμήματος του 2ου Γυμνασίου λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος 
Κανονικά λειτουργούν τα υπόλοιπα τμήματα

Ενημερώθηκε σήμερα Τετάρτη 12/5/2021 η Δ/νση του 2ου Γυμνασίου Ηγ/τσας από οικογένεια σχετικά με επιβεβαιωμένο κρούσμα μαθητή/τριας του τμήματος Β2.

Η Δ/νση Β/θμιας εκπαίδευσης μετά από τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, αποφάσισε την αναστολή δια ζώσης λειτουργίας του τμήματος και η εκπαιδευτική διαδικασία για το εν λόγω τμήμα θα συεχιστεί με τηλεκπαίδευση μέχρι τις 26/5.

Ταυτόχρονα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου τμήματος θα παραμείνουν σε 14ημερη καραντίνα.

Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Συνέχεια...

Μείωση των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Δραματική αύξηση στα Γιάννενα - Η κατάσταση πανελλαδικά

Μαΐου 12, 2021 0
Μείωση των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Δραματική αύξηση στα Γιάννενα - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 6
ΠΕ Ιωαννίνων 59
ΠΕ Πρέβεζας 2

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.489, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 369.554 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.616 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.211 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 707 (61.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.226 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 318 (ημερήσια μεταβολή +8.16%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 357 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Συνεδριάζει σήμερα το Δημ. Συμβούλιο Ηγ/τσας για τη Χερσαία Ζώνη κι άλλα 13 θέματα

Μαΐου 12, 2021 0

 Συνεδριάζει σήμερα το Δημ. Συμβούλιο Ηγ/τσας για τη Χερσαία Ζώνη κι άλλα 13 θέματα

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 12 Μαΐου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30’ με τα παρακάτω θέματα:


ΘΕΜΑ 1ο
Η χερσαία ζώνη μετά την έναρξη της Β’ φάσης του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΟΛΗΓ και ο προσδιορισμός της στάσης μας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Α’ τρίμηνο 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 142/2021 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Απευθείας εκμίσθωση, ύστερα από τη διενέργεια δύο άγονων διαγωνισμών, του με αριθ. 1226 τεμαχίου διανομής αγροκτήματος Πέρδικας εμβαδού 10.125,00τμ. με σκοπό τη συλλογή ελαιοκάρπου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την παραχώρηση χρήσης δημοτικών εκτάσεων για την εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων στις Κοινότητες Γραικοχωρίου, Λαδοχωρίου και Νέας Σελεύκειας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Εξέταση αιτήματος της ΔΕΥΑΗ για δωρεάν παραχώρηση, κατά χρήση, εκτάσεων που βρίσκονται στις κοινότητες Μαζαρακιάς, Μεσοβουνίου και Συβότων, για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών συστημάτων.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑΗ.

ΘΕΜΑ 7ο
Εξέταση αιτήματος της κυρίας Τακλάκογλου Σπυριδούλας για τη δραστηριοποίηση του σκάφους της στις θαλάσσιες περιοχές Πισίνα – Μπέλα Βράκα - Διαπόρι στα Σύβοτα.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία. ΚΔΑΠ μεΑ «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ».
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Εξέταση αιτήματος του συλλόγου «Στοργή» που ζητά να τους επιτραπεί η πραγματοποίηση κατασκευών στο ΚΔΑΠ μεΑ.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έγκριση μίσθωσης καταλλήλου ακινήτου για τη μεταστέγαση του ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ».
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έγκριση ένταξης του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. στην επόμενη πενταετή Φάση (2019-2024).
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Κατανομή Β’ δόσης 2021 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 13ο
Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Συγκρότηση Επιτροπής Κυκλοφοριακών & Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 10 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Μαΐου 12, 2021 0
Θεσπρωτία: 10 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (11-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 40 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

34 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

6 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνέχεια...

Η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας για την καταγγελία περί απρόκλητης αστυνομικής βίας

Μαΐου 12, 2021 0
Η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας  για την καταγγελία περί απρόκλητης αστυνομικής βίας

Ηγουμενίτσα: 11/05/2021
ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση»


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. 16/1995
ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 5 461 00 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΤΗΛ.2665100781 FAX.26650 27630


Οι ανακοινώσεις περί «απρόκλητης αστυνομικής βίας» από συναδέλφους μας, κατά την πραγματοποίηση ελέγχου την Κυριακή 09/05/2021 και ώρα 00:20’ έναντι της παιδικής χαράς Ηγουμενίτσας, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά γεγονότα αλλά και δυσφημούν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες το ήθος και το έργο των συναδέλφων μας.

Είναι γνωστό ότι από την έναρξη της πανδημίας και για περίπου δεκαπέντε (15) μήνες, οι αστυνομικοί έχουν επιφορτιστεί πέρα από τα άλλα τους καθήκοντα, με την πρωτόγνωρη όσο και απαιτητική αποστολή του ελέγχου τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Με επαγγελματική συνείδηση και κοινωνική ευαισθησία, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ώστε η κοινωνία μας να βγει από αυτή την υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, ειδικά στις πιο δύσκολες περιόδους για την περιοχή μας, εκείνες της έξαρσης των κρουσμάτων.

Όλο αυτό το διάστημα διενεργήθηκαν στη Θεσπρωτία διακόσιες χιλιάδες (200.000) αστυνομικοί έλεγχοι για το περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, δίχως να σημειωθεί το παραμικρό και ενεργώντας πάντα με αίσθηση του καθήκοντος αλλά, ταυτόχρονα με κατανόηση στις ιδιαιτερότητες των συνθηκών. Αυτή η προσπάθεια, αυτό το δύσκολο έργο αναγνωρίζεται από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό και μάς αποδίδουν τα εύσημα για το έργο μας.

Αυτή την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη που με καθημερινό αγώνα κερδίζουμε από τους συμπολίτες μας, δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν! Σε κανένα συμφέρον που για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη διαδίδοντας ανακρίβειες και υπερβολές!

Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν, γνωρίζουν τι έχουμε πράξει όλο αυτό το καιρό και μας επιβραβεύουν με τον καλό τους λόγο δίνοντάς μας το κουράγιο που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε.

Δείχνουν με τη στάση τους ότι είμαστε δίπλα τους και όχι απέναντί τους, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ!!!

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας δηλώνουμε ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα σταθούμε δίπλα στο σκληρά δοκιμαζόμενο Έλληνα αστυνομικό, προβαίνοντας σε όλα τα νόμιμα μέσα, για να μην είναι μονίμως ο «δακτυλοδεικτούμενος», ο «αποδιοπομπαίος τράγος» και έρμαιο των fake news.

Υ.Γ: Αυτοί που καταγγέλλουν «όξυνση και διχασμό», μήπως τα προκαλούν οι ίδιοι με τις δηλώσεις τους;
Πώς θα αντικρίσουν αύριο το Θεσπρωτό αστυνομικό, μετά τα όσα ψευδή καταγγέλλουν;

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
NAKOΣ Βασίλειος                                 ZΗΣΗΣ Δημήτριος
 
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Κλειστή σήμερα η ΔΕΥΑΗ λόγω πιθανού κρούσματος κορωνοϊού

Μαΐου 12, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Κλειστή σήμερα η ΔΕΥΑΗ λόγω πιθανού κρούσματος κορωνοϊού

Ενημέρωση για θετικό Rapid Test

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι έπειτα από θετικό rapid test υπαλλήλου της και εν αναμονή του αποτελέσματος του μοριακού ελέγχου, αύριο Τετάρτη 12 Μαΐου, δε θα λειτουργήσουν τα γραφεία της ενώ θα πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων.

Ενημερώνουμε επίσης ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και με τη συνδρομή του ιατρού εργασίας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Αισθητός και στη Θεσπρωτία ο σεισμός 5,2 ρίχτερ στην Καστοριά πριν λίγο

Μαΐου 12, 2021 0
Αισθητός και στη Θεσπρωτία ο σεισμός 5,2 ρίχτερ στην Καστοριά πριν λίγο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 18 χιλιόμετρα δυτικά- νοτιοδυτικά της Καστοριάς και είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στη Θεσπρωτία, έστω με μικρή ένταση, ενώ δεν είχε μεγάλη διάρκεια.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων...
Συνέχεια...