06/30/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Υδατοδεξαμενές πυρόσβεσης από το Δήμο Πάργας

Ιουνίου 30, 2023 0
Υδατοδεξαμενές πυρόσβεσης από το Δήμο Πάργας

Ο Δήμος Πάργας εγκατέστησε μια νέα υδατοδεξαμενή πυρόσβεσής στην Άνω Σκαφιδωτή που αποσκοπεί στον άμεσο ανεφοδιασμό των οχημάτων πυρόσβεσης.

Στις επόμενές ημέρες θα εγκατασταθεί άλλη μια Αγιά σε σημείο που έχει υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάργας, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο και τον σχεδιασμό των σημείων ανεφοδιασμού των πυροσβεστικών οχημάτων.

Οι δεξαμενές δωρίστηκαν από την εταιρία πετρελαιοειδών ΕΚΟ στο Δήμο Πάργας μετά από σχετικό αίτημα και τροποποιήθηκαν κατάλληλα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τον εφοδιασμό των οχημάτων πυρόσβεσης.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Υποψήφιος με τον Αλ. Καχριμάνη ο Δημήτρης Γκαμπρέλας...

Ιουνίου 30, 2023 0
Θεσπρωτία: Υποψήφιος με τον Αλ. Καχριμάνη ο Δημήτρης Γκαμπρέλας...

Την υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου με την παράταξη του Αλ. Καχριμάνη, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Γκαμπρέλας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα, είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του Σπ. Ριζόπουλου με τον οποίο ήταν υποψήφιος στις εκλογές του 2019.

Στην ανακοίνωσή του, ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρει:

Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και κατόπιν προσωπικής συνειδητής απόφασης, δήλωσα την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-Περήφανοι Ξανά!», διότι ηθικό χρέος και καθήκον μου είναι η ενεργή συμμετοχή στην πολιτική ζωή του τόπου μας με την ταυτόχρονη διασφάλιση και προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Από την πρώτη στιγμή, που αποφάσισα να κατέλθω στον πολιτικό στίβο μετέχοντας ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στις προηγούμενες Περιφερειακές εκλογές, πρώτιστο μέλημα μου ήταν η υλοποίηση έργων για τον τόπο μας με σκοπό την αναβάθμιση και βελτιστοποίηση της ζωής όλων μας στην περιοχή της Θεσπρωτίας. Είμαι, δε, ευγνώμων για την υποστήριξη και εμπιστοσύνη όλων όσων με στήριξαν και με εξέλεξαν στη θέση αυτή, από την οποία αγωνίστηκα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι έντιμα και αποτελεσματικά.

Με τη συμμετοχή μου ως υποψήφιος στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές με την παράταξη του Αλέξανδρου Καχριμάνη «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω τον έντιμο αγώνα μου με μοναδικό προσανατολισμό το καλό του τόπου μου και των συμπολιτών μου.

Συνέχεια...

Ξηλώθηκε μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας- Έρευνες και κατασχέσεις και στην Ηγουμενίτσα

Ιουνίου 30, 2023 0
Ξηλώθηκε μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας- Έρευνες και κατασχέσεις και στην Ηγουμενίτσα

Μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων και εκδικητικής πορνογραφίας εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η Ηγουμενίτσα είναι μία από τις περιοχές όπου έγινε έρευνα και κατασχέσεις σχετικού υλικού.

Η πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Συγκοινωνούντα Δοχεία».

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα -σε βάρος 32 ατόμων (31 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός), από τους οποίους οι 6 συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία, μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από την ενδελεχή διερεύνηση και πολύμηνη ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι, χρήστες του διαδικτύου, διατηρούσαν πρόσβαση σε διακομιστές (servers) δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διακινούσαν μεγάλο όγκο εγχώριου και διεθνούς υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, καθώς και εκδικητικής πορνογραφίας ανηλίκων και ενηλίκων.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους:

γνωστοποιούσαν το υλικό που κατείχαν και ζητούσαν επικοινωνία μέσω προσωπικών μηνυμάτων, προκειμένου να πωλήσουν ή να ανταλλάξουν τα επίμαχα αρχεία,

για να προσελκύσουν περισσότερα άτομα, δημοσίευαν απροκάλυπτα μέρος του υλικού ή ακόμη και τα ονοματεπώνυμα των ανηλίκων ή ενηλίκων θυμάτων για τα οποία διέθεταν σχετικό πορνογραφικό υλικό. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις γνωστοποιούσαν την πόλη διαμονής των θυμάτων ή αντιστοίχιζαν το υλικό που κατείχαν σε άλλα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να είναι δυνατή και η μελλοντική, απευθείας επικοινωνία των παραληπτών με τα θύματα και να τα εκβιάσουν για τη λήψη χρηματικών ποσών ή για επιπλέον υλικό,

εμπλούτιζαν και ανανέωναν τακτικά το συνολικό επίμαχο υλικό των θυμάτων, ώστε να είναι πρόσφορη η διαρκής αγοραπωλησία ή/και ανταλλαγή του σε όλους τους διακομιστές.

Το ανωτέρω υλικό διέθεταν έναντι χρηματικών ποσών που κυμαίνονταν από 5 ευρώ έως 35 ευρώ, ώστε οι χρήστες κατά περίπτωση να αποκτούν:

πρόσβαση σε όλο το υλικό που ήταν αποθηκευμένο σε κάθε διακομιστή,

πλήρη πρόσβαση σε κλειδωμένα κανάλια όπου βρισκόταν ομαδοποιημένο το ανωτέρω υλικό και κατηγοριοποιημένο βάσει προσωπικών στοιχείων θύματος ή ανά περιοχή κατοικίας του και

δυνατότητα να «κατεβάσουν» όλο το επίμαχο υλικό μέσω υπερσυνδέσμων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας και ακολούθησε έρευνα με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών σε κανάλια των διακομιστών και στο πορνογραφικό υλικό το οποίο είχε αποθηκευτεί τοπικά ή σε νεφοϋπολογιστικούς λογαριασμούς με σκοπό τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με το Τμήμα Homeland Security Investigations της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και με την εταιρία νεφοϋπολογιστικών λογαριασμών, όπου δημοσιεύτηκαν οι επίμαχοι υπερσύνδεσμοι, απ’ όπου προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και στοιχεία για τους χρήστες – διαχειριστές και τους χρήστες – επισκέπτες των διακομιστών.

Τα δεδομένα αυτά τέθηκαν εκ νέου υπόψη της Εισαγγελίας και από την περαιτέρω αλληλογραφία με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου προέκυψαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας τους.

Από τις επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή έτερων αστυνομικών υπηρεσιών το διάστημα από 16 Ιουνίου 2023 μέχρι 26 Ιουνίου 2023 σε οικίες των εμπλεκομένων (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθο, Καλαμάτα, Χαλκιδική, Δράμα, Κομοτηνή, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Βόλο, Φάρσαλα, Αλιβέρι, Θήβα και Ρόδο) συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-32- κινητά τηλέφωνα,

-39- σκληροί δίσκοι Η/Υ,

-3- φορητά μέσα αποθήκευσης (USB),

-2- κάρτες μνήμης, τύπου SD,

-11- φορητοί Η/Υ και

tablet.

Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των ατόμων στην υπόθεση, ενώ σε πολλά από αυτά βρέθηκε τοπικά αποθηκευμένο ή σε νεφοϋπολογιστικούς λογαριασμούς, πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) αναγνωρισμένων – ταυτοποιημένων ανηλίκων θυμάτων και εκδικητικής πορνογραφίας ενηλίκων, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις ταυτοποιήθηκε ότι πωλήθηκε σε έτερους χρήστες, έναντι συγκεκριμένων εμβασμάτων μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, πράξεις για τις οποίες έξι (6) άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 30 ανήλικα θύματα, ηλικίας 13 έως 17 ετών καθώς και 10 ενήλικα θύματα εκδικητικής πορνογραφίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...