12/17/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Ηγουμενίτσα: Ζωντανή μουσική απόψε στο Family tavern

Μ. Κάτσης: "Να ενταχθούν όλα τα Δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας στο θεσμό των σχολικών γευμάτων"

Δεκεμβρίου 17, 2022 0
Μ. Κάτσης: "Να ενταχθούν όλα τα Δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας στο θεσμό των σχολικών γευμάτων"

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, με αφορμή το γεγονός ότι σχεδόν τα μισά Δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας είναι αποκλεισμένα από την παροχή σχολικών γευμάτων. 

Η Ερώτηση κατατέθηκε από κοινού με την αν. Τομεάρχη για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, που ως αρμόδια αν. Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε θεσμοθετήσει για πρώτη φορά τα σχολικά γεύματα. 

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην Ερώτηση στο γεγονός ότι η κυβέρνηση για την Θεσπρωτία δεν έλαβε καν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του ακριτικού Δήμου Φιλιατών και του ορεινού Δήμου Σουλίου, καθώς, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, μια τέτοια σημαντική βοήθεια προς το σύνολο των οικογενειών με μικρά παιδιά θα αποτελούσε εθνικής σημασίας παράγοντα κοινωνικής συνοχής και διευκόλυνσης της μόνιμης διαμονής.

Σχετικά με την κατάθεση της Ερώτησης, ο Μάριος Κάτσης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Είναι απαράδεκτο μέχρι και σήμερα, σχεδόν τα μισά Δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας να είναι αποκλεισμένα από την παροχή σχολικών γευμάτων. Η Θεσπρωτία είναι ακριτική και ορεινή περιοχή και θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει φροντίσει να έχει ήδη εντάξει στον θεσμό το σύνολο των σχολείων της. 

Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν στους ακριτικούς Φιλιάτες τα σχολικά γεύματα να αφορούν μόνο το ένα δημοτικό σχολείο της πόλης και να μην απολαμβάνουν όλα τα παιδιά τη σημαντικότατη αυτή παροχή της Πολιτείας, που πρώτη φορά σχεδίασε και υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω ότι αποτέλεσε μια εμβληματική παρέμβαση, με στόχο την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών και μαθητριών, μέσω της παροχής δωρεάν ζεστών γευμάτων υψηλής διατροφικής αξίας. 

Αντιμετωπίζοντας με ευθύνη της Πολιτείας τον υποσιτισμό, αλλά και την παιδική παχυσαρκία, βοηθώντας σημαντικά οικονομικά τις οικογένειες, ιδίως τις πολύτεκνες, συμβάλλοντας στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και στη μείωση της σχολικής διαρροής. Πρόκειται για το θεσμό που η ΝΔ ως αντιπολίτευση, σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού αποκαλούσε «συσσίτια», παρόλο που γνωρίζει ότι σε όλη την Ευρώπη ο θεσμός λειτουργεί επιτυχημένα εδώ και δεκαετίες. 

Η ΝΔ, ως κυβέρνηση, προκάλεσε πλήθος δυσκολιών στην υλοποίηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, χιλιάδες παιδιά στερήθηκαν την παροχή αυτή, ενώ και ο σχετικός διαγωνισμός που διεξήγαγε ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο γιατί πήγαν να ευνοήσουν φωτογραφικά φιλικές τους μεγάλες επιχειρήσεις. 

Σήμερα, 4 χρόνια μετά το 2018 που ξεκίνησε ο θεσμός και είχε εξ αρχής σχεδιαστεί η σταδιακή επέκτασή του έως το σύνολο των Δημοτικών σχολείων, θα έπρεπε ήδη, τουλάχιστον σε ευαίσθητες περιοχές όπως η Θεσπρωτία, να λαμβάνουν σχολικά γεύματα το σύνολο των μαθητών και μαθητριών Δημοτικού. Με Ερώτησή μας στη Βουλή από κοινού με την αν. Υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είχε θεσμοθετήσει για πρώτη φορά τα σχολικά γεύματα, Θεανώ Φωτίου, ζητάμε εξηγήσεις γιατί μόνο τα μισά σχολεία της Θεσπρωτίας είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα και απαιτούμε να καλυφθεί το σύνολο των Δημοτικών σχολείων.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης, όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: «Αποκλεισμός σχεδόν των μισών Δημοτικών σχολείων του ακριτικού και ορεινού Νομού Θεσπρωτίας από τον θεσμό των σχολικών γευμάτων»

Σχεδόν τα μισά Δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας είναι μέχρι και την τρέχουσα σχολική χρονιά, αποκλεισμένα από την παροχή σχολικών γευμάτων, κάτι που συμβαίνει ακόμα και στον ακριτικό Δήμο Φιλιατών, όπως και στον ορεινό Δήμο Σουλίου. Παρόλο που μια τέτοια σημαντική βοήθεια προς το σύνολο των οικογενειών με μικρά παιδιά θα αποτελούσε εθνικής σημασίας παράγοντα κοινωνικής συνοχής και διευκόλυνσης της μόνιμης διαμονής, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν φρόντισε ούτε και φέτος να εξασφαλίσει την κάλυψη του συνόλου των σχολείων με το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», εμβληματική παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, έχοντας ως στόχο την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών και μαθητριών, καθώς και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, μέσω της παροχής δωρεάν ζεστών γευμάτων υψηλής διατροφικής αξίας. Μέσω επιστημονικής επίβλεψης, το πρόγραμμα προάγει την υγιεινή, μεσογειακή διατροφή, αντιμετωπίζοντας τόσο τον υποσιτισμό όσο και την παιδική παχυσαρκία, η οποία οφείλεται στην κατανάλωση φθηνής και χαμηλής διατροφικής αξίας τροφής. 

Ταυτόχρονα, συντελεί δραστικά στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, βοηθά σημαντικά οικονομικά τις οικογένειες, συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των μαθητών και μαθητριών όπως επίσης και στη βελτίωση των μαθητικών επιδόσεων και τη μείωση της σχολικής διαρροής. Γι’ αυτό και αντίστοιχα προγράμματα υλοποιούνται εδώ και δεκαετίες στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι πολύ σύντομα από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού, τα σχολικά γεύματα έχουν γίνει ευρύτατα αποδεκτά, έχουν αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία, με τις οικογένειες να διαμαρτύρονται όποτε δεν παρέχονται στο σχολείο των παιδιών τους. H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκηρύξει το 2019 την καθημερινή διανομή 185.000 γευμάτων, με συνολικό προϋπολογισμό 73,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο σχεδιασμός ήταν κάθε επόμενη χρονιά να αυξηθούν περαιτέρω ώστε έως το 2023 να φθάσουν να προσφέρονται ημερησίως 600.000 σχολικά γεύματα, δηλαδή σε όλα τα παιδιά του δημοτικού.

Αντίθετα, η ΝΔ ως αντιπολίτευση, από την πρώτη στιγμή λοιδορούσε στον δημόσιο λόγο τα σχολικά γεύματα, χαρακτηρίζοντάς τα «συσσίτια» και προσπαθούσε με διάφορους μηχανισμούς να αποτρέψει την εφαρμογή αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού στήριξης της ελληνικής οικογένειας. Από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην μέχρι τότε ομαλή πορεία των σχετικών διαγωνιστικών κ.ά. διαδικασιών, με το πρόγραμμα να αντιμετωπίζει μείζονες δυσκολίες στην εφαρμογή του.

Αρχικά, κατά το σχολικό έτος 2019-2020, με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ, περισσότερα από 54.000 γεύματα, δηλαδή το 30% των γευμάτων που προβλέπονταν, δεν είχαν διατεθεί στα σχολεία της χώρας μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου, στα μέσα του σχολικού έτους. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να βρει σε αυτό το ευαίσθητο θέμα άλλο ένα πεδίο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς περιέλαβε όρο που ευνοούσε πέντε μεγάλες επιχειρήσεις, σε διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα που διεξήχθη από τον αρμόδιο εντολοδόχο του Υπουργείου, Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Ως αποτέλεσμα, ο διαγωνισμός για το 2021-2022, 2022-2023 και 2023-2024 (προϋπολογισμός 253 εκατ. ευρώ και 210.000 γεύματα) ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με ρητή αιτιολόγηση βάσει των παραπάνω και στη συνέχεια ψήφισαν στη Βουλή προσφυγή στη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης για να νομιμοποιήσουν τις επιλογές τους.

Αλλά και μετά από αυτό, τα σχολικά γεύματα διανέμονταν με μεγάλη καθυστέρηση και διαλειμματικό τρόπο, με μεγάλα διαστήματα διακοπής της διανομής για πολλές περιοχές της χώρας. Ακόμη και φέτος, που δεν χρειαζόταν νέος διαγωνισμός, η διανομή τους καθυστέρησε κατά πολύ. Η κυβέρνηση δε, δεν μερίμνησε για την επέκτασή τους και σε άλλα σχολεία ώστε να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και του πληθωρισμού που πλήττει αδύναμα και μεσαία στρώματα.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται να εντάξει το σύνολο των Δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», δεδομένου μάλιστα ότι αυτή περιλαμβάνει τον ακριτικό Δήμο Φιλιατών και τον ορεινό Δήμο Σουλίου;

- Για ποιους λόγους έχουν αποκλειστεί σχεδόν τα μισά Δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας από το θεσμό των σχολικών γευμάτων;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Κάτσης Μάριος
Φωτίου Θεανώ

Συνέχεια...

Ψηλά η ανεργία στην Ήπειρο, 15,2% το γ΄τρίμηνο

Δεκεμβρίου 17, 2022 0
Ψηλά η ανεργία στην Ήπειρο, 15,2% το γ΄τρίμηνο

Σε 11,6% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το γ’ τρίμηνο εφέτος, από 12,4% το β’ τρίμηνο 2022 και έναντι 13% το γ’ τρίμηνο του 2021. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 555.567 άτομα, παρουσιάζοντας μείωση 6,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση 9,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, περίπου 350.000 άτομα είναι μακροχρόνια άνεργοι, ήτοι αναζητούν εργασία έναν και πλέον χρόνο χωρίς να βρίσκουν.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 15,4% έναντι 8,7% στους άνδρες.

Ηλικιακά, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις ηλικίες 15- 19 ετών (40,2%) και 20- 24 ετών (27,6%). Ακολουθούν οι ηλικίες 25- 29 ετών (18,3%), 30- 44 ετών (11,9%), 45- 64 ετών (8,1%) και 65 ετών και άνω (7,2%).

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Δυτική Μακεδονία (19,1%), η Θεσσαλία (17,2%) και η Ήπειρος (15,2%). Ακολουθούν, η Κεντρική Μακεδονία (13,7%), η Στερεά Ελλάδα (12,9%), η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη (12,8%), η Πελοπόννησος (12,8%), η Δυτική Ελλάδα (12,1%), η Αττική (9,9%), το Βόρειο Αιγαίο (8,9%), η Κρήτη (8,2%), οι Ιόνιοι Νήσοι (7,3%) και το Νότιο Αιγαίο (5,1%).
Συνέχεια...

Hγουμενίτσα: Βραβεύτηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Μικρά Ασία Χαίρε” (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 17, 2022 0
Hγουμενίτσα: Βραβεύτηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Μικρά Ασία Χαίρε” (+ΒΙΝΤΕΟ)

Βραβεύθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ του Στ΄3 (2021-2022) του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Hγουμενίτσα.

Οι μικροί μαθητές της περυσινής Στ’3, μπορεί να άφησαν πίσω τους το Β΄ Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας και να φοιτούν πλέον στο Γυμνάσιο, την Παρασκευή το πρωί όμως, επέστρεψαν για λίγες ώρες στα παλιά τους θρανία, για να παρακολουθήσουν, μαζί με τη δασκάλα τους Έλενα Καλαμπάκα, την τελετή βράβευσης του 9ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Η Εκπαίδευση και ο ξεριζωμός του ελληνισμού», που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, στον οποίο διακρίθηκαν.

(Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ)

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μικρά Ασία, Χαίρε!», αποτέλεσμα της ερευνητικής εργασίας των μαθητών, με πολύτιμο αρχειακό υλικό κάνει μια αναδρομή στην ιστορία της εκπαίδευσης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και αποτυπώνει τα βασικά ιστορικά γεγονότα απ’ την τραγική κατάληξη της εκστρατείας στην Οδησσό στον ξεριζωμό του Ελληνισμού.

Με συγκίνηση οι μαθητές υποδέχθηκαν τη βράβευσή τους:

(Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή βράβευσης)

«Σαν από όνειρο… Κάναμε ένα συγκινητικό ταξίδι στο χρόνο, στο χθες… απ’ την τραγική εκστρατεία στην Οδησσό έως τον ξεριζωμό του Ελληνισμού… Γνωρίσαμε τα μνημεία του χώρου, ανακαλύψαμε τα κρυμμένα μυστικά τους, τα σχολεία τους, τις εφημερίδες τους, όλα τα έργα του δημιουργικού ανθρώπινου μόχθου, που έγιναν μαύρα χαλάσματα και στάχτη. Κατανοήσαμε πως η σωτηρία, όπως λέει και ο Δάσκαλος του Γένους, Δημήτρης Γληνός βρίσκεται στο να νιώσουνε καλά οι λαοί τα αληθινά αίτια της απαίσιας συμφοράς και να τα συνειδητοποιήσουν στον εαυτό τους και τους άλλους. Σας ευχαριστούμε πολύ, καλές γιορτές!».

Το ντοκιμαντέρ δημιούργησαν οι μαθητές, Κώτση Ισμήνη, Τζέρπου Ευαγγελία, Γιαννακού Ηλέκτρα, Βένος Φώτιος, Φουσέκης Σταύρος, Κοτζάογλου Παύλος, Σιόντορος Γεώργιος, Σωτηρίου Ελισάβετ, Τσάνης Λάμπρος, Τσόγκας Ελευθέριος, Μπέλλος Μιχαήλ, Χαλίλι Ροζαλίντα, Μποροδήμου Αλίκη, Παππάς Ζήσης και Αντωνιάδη Ελευθέρια.

Ρεπορτάζ: Βάσω Γκόρου
ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr
Συνέχεια...

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Δεκεμβρίου 17, 2022 0
Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Το Σάββατο 17/12/2022 θα επισκεφθεί την Ηγουμενίτσα ο Θανάσης Τζίμας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ της ΚΕ.

Ο Θανάσης Τζίμας θα έχει συνάντηση στις 5 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας με εκπροσώπους των συλλόγων ΕΒΕ του νομού Θεσπρωτίας και θα συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα του χώρου.

Αμέσως μετά στις 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει πολιτική ομιλία και συζήτηση με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα. Θέμα θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις, οι θέσεις και το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, το λαό και τη νεολαία.

Η Τ.Ε Θεσπρωτίας του ΚΚΕ σας καλεί να πάρετε μέρος σε αυτή την εκδήλωση το Σάββατο 17/12/2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Δημαρχείο στην Ηγουμενίτσα.
Συνέχεια...

Όλες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Δεκεμβρίου 17, 2022 0
Όλες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των επόμενων ημερών, που θα λάβουν χώρα στην Ηγουμενίτσα και στις Κοινότητες του Δήμου:

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

11:30 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
"Ψάχνοντας το μαγικό δέντρο της ζωής" στον Πεζόδρομο Γρ. Λαμπράκη

(ΑΒΓΟ - Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας - Γ' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας- Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου)

15:00 ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ
«Χριστούγεννα στο Γραικοχωριό» στο Γραικοχώρι

(Κοινότητα Γραικοχωρίου, Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος» & Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου)

16:30 ΚΑΣΤΡΙ
Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Καστρί,
(Κοινότητα Καστρίου & Πολιτιστικός Σύλλογος Καστρίου-Μαυρουδίου-Αγ. Βλασίου "Η ΤΙΤΑΝΗ")

17:00 ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Πλατεία Δημαρχείου Παραποτάμου - Τηγανίτες παραδοσιακές στην πλάκα (Σπάργανα του Χριστού),

(Πολιτιστικός Σύλλογος Παραποτάμου)

!!! 18:00 ΣΥΒΟΤΑ (ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ)
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην κεντρική πλατεία Συβότων με μουσική, ζεστό κρασί, σοκολάτα κι άλλες εκπλήξεις, (Κοινότητα Συβότων & Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Συβότων) αναβάλλεται.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

11:00 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
6ος Αγώνας Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς & Αλληλεγγύης, Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας,

(Δήμος Ηγουμενίτσας & Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας, Κοινότητα Ηγουμενίτσας)

11:00 ΠΕΡΔΙΚΑ
Στολισμός & Φωταγώγηση-Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πέρδικα με χειροποίητες κατασκευές των παιδιών

(Κοινότητα Πέρδικας-Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας- Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας)

15:30 ΚΑΣΤΡΙ
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο ίδρυμα Σάρρα με παραδοσιακούς λουκουμάδες κι άλλα εδέσματα

(Κοινότητα & Πολιτιστικός Σύλλογος Καστρίου-Μαυρουδίου-Αγ. Βλασίου "Η ΤΙΤΑΝΗ")

15:30 ΠΕΣΤΑΝΗ
Φωταγώγηση δέντρου & Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με ζεστή σοκολάτα, γλυκίσματα κι άλλα εδέσματα

(Κοινότητα Πέστανης & Πολιτιστικός Σύλλογος Πέστανης)

16:00 ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ
Φωταγώγηση δέντρου & Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην πλατεία του Μαργαριτίου

(Κοινότητα Μαργαριτίου & Πολιτιστικός Σύλλογος Μαργαριτίου)

19:00 ΣΥΒΟΤΑ
Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας στο Πολιτιστικό Κέντρο Συβότων,

(Κοινότητα Συβότων & Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Συβότων).

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός 16χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι

Δεκεμβρίου 17, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός 16χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από την ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, για την ύπαρξη τραυματισμένου ατόμου πλησίον του τερματικού σταθμού Τ2 του λιμένα.

Άμεσα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι 16χρονος αλλοδαπός βρισκόταν στο έδαφος τραυματισμένος, έχοντας τις αισθήσεις του.

Ο 16χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρ0 Υγείας – Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη και νοσηλεία .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...