03/05/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

4 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 2.215 σε όλη τη χώρα με 32 θανάτους και 451 διασωληνωμένους

Μαρτίου 05, 2021 0
4 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 2.215 σε όλη τη χώρα με 32 θανάτους και 451 διασωληνωμένους

Τα κρούσματα στην Ήπειρο σήμερα
Π.Ε. Άρτας 17
Π.Ε. Θεσπρωτίας 4
Π.Ε. Ιωαννίνων 40
Π.Ε. Πρέβεζας 4

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Παρασκευή 5 Μαρτίου:
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.215, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 201.677 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.  Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 71 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.664 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 451 (68.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.398 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή +10.14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 335 ασθενείς. Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).
Συνέχεια...

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: Βία κατά των γυναικών και τρόποι αντιμετώπισης

Μαρτίου 05, 2021 0
Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: Βία κατά των γυναικών και τρόποι αντιμετώπισης

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Επιτροπή Ισότητας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας διοργανώνουν την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00, διαδικτυακή ομιλία με θέμα «Βία κατά των γυναικών και τρόποι αντιμετώπισης».

Ειδικοί από τη Διεύθυνση Πρόνοιας, την Ελληνική Αστυνομία, το Δικηγορικό Σύλλογο και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Γυναικών θα μας ενημερώσουν για τις μορφές βίας απέναντι στις γυναίκες, τις διαστάσεις του φαινομένου στην εποχή μας, τους τρόπους αντιμετώπισης και τις διεξόδους τις οποίες μπορεί να αναζητήσει μια γυναίκα.

Η συμμετοχή στη διαδικτυακή ομιλία είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα πραγματοποιηθεί μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ηλεκτρονική εγγραφή σας, με ονοματεπώνυμο και email στον παρακάτω σύνδεσμο https://forms.gle/fWjNpzimFvvVC8Ru9

Το link της παρακολούθησης θα σας σταλεί στο email, μια μέρα πριν την ομιλία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/
Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: "Να εφαρμοστεί η παράταση της μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα για όλους τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ."

Μαρτίου 05, 2021 0
Βασίλης Γιόγιακας: "Να εφαρμοστεί η παράταση της μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα για όλους τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ."

Να ενταχθεί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση η μηδενική συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων για όλους τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ. ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που έπαιρναν το επίδομα δεν εφαρμόζεται η παράταση της απαλλαγής τους από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, παρά το γεγονός ότι έχει αυτή ψηφιστεί με ισχύ μέχρι το τέλος του χρόνου. Ερωτά δε τον Υπουργό ποιες ενέργειες θα αναληφθούν ώστε η απαλλαγή να αναφέρεται στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για όλους τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ.. Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Αναγραφή στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της πλήρους απαλλαγής όλων των πρώην δικαιούχων του Ε.Κ.Α.Σ. από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη»

Με το Άρθρο Τρίτο του Ν. 4771/2021 (ΦΕΚ 16Α’/1-2-2021) παρατάθηκε μέχρι τις 31-12-2021 η πλήρης απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του Ε.Κ.Α.Σ. από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, ως αντισταθμιστικό μέτρο για την κατάργηση της παροχής σύμφωνα με την παρ. 4 του Άρθρου 92 του Ν. 4387/2016. Χιλιάδες πρώην δικαιούχοι του Ε.Κ.Α.Σ. διαπιστώνουν ωστόσο ότι η απαλλαγή τους από την αγορά φαρμάκων δεν αναφέρεται στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης με αποτέλεσμα από την 1-1-2021 να αναγκάζονται να καταβάλουν συμμετοχή.

Σε πρόσφατο έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του, τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, την ΗΔΙΚΑ, τον Πανελλήνιο Ιατρικό και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (αρ. πρωτ. ΔΒ4Γ/Γ55/2/οικ.4285/15-3-2021) αναφέρεται σχετικά ότι «σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δικαιούται μηδενική συμμετοχή λόγω απώλειας ΕΚΑΣ και δεν εμφανίζεται σχετικό μήνυμα στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, θα πρέπει να απευθυνθεί στον Ασφαλιστικό τους Φορέα ή στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση (ΗΔΙΚΑ)». Εντούτοις η ΗΔΙΚΑ ζητεί από τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ., για τους οποίους δεν αναγράφεται η απαλλαγή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, να ζητήσουν και αποστείλουν βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα (ΕΦΚΑ) ότι ο ασφαλισμένος ήταν δικαιούχος του Ε.Κ.Α.Σ.. Από την άλλη, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, είτε δηλώνουν πώς δεν είναι τεχνικώς εφικτό να εκδοθεί η βεβαίωση αυτή, είτε την εκδίδουν μόνο για όσους απώλεσαν την παροχή το 2019. Κατά συνέπεια, για ένα σημαντικό μέρος των χαμηλοσυνταξιούχων που ελάμβαναν το Ε.Κ.Α.Σ. δεν εφαρμόζεται η παράταση της πλήρους απαλλαγής τους από τη συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων και για το 2021.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει ο ΕΦΚΑ ώστε να αναγραφεί στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η πλήρης απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για όλους τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ..
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 18 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Μαρτίου 05, 2021 0
Θεσπρωτία: 18 πρόστιμα χθες για μάσκες και  μετακινήσεις

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (04-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (72) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

57 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 20 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 15 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

15 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.


Συνέχεια...

Σαφέστατος ο Αντιδήμαρχος...

Μαρτίου 05, 2021 0
Σαφέστατος ο Αντιδήμαρχος...

Σαφέστατος... ήταν ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας, Κώστας Ελευθέριος, σε δελτίο Τύπου που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Αναφέρει σχετικά:

Λειτουργία λαϊκών αγορών Δήμου Ηγουμενίτσας
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΦΕΚ 843 τ. Β΄/03-03-2021 περί λειτουργίας των λαϊκών αγορών, σας ενημερώνουμε ότι οι λαϊκές αγορές του Δήμου μας θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.
Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας για τήρηση με σοβαρότητα και προσήλωση των μέτρων που είναι σε ισχύ.
Ο Αντιδήμαρχος
Κώστας Ελευθέριος

Με λίγα λόγια, ο αρμόδιος για τις λαϊκές αγορές αντιδήμαρχος, έστειλε για ενημέρωση των δημοτών, ένα δελτίο Τύπου στο οποίο δεν αναφέρει ποια μέτρα ισχύουν, αλλά θα πρέπει οι δημότες να ψάξουνε το αντίστοιχο ΦΕΚ για να μάθουν αν και πως μπορούν να πάνε στη λαϊκή να αγοράσουνε κρεμμύδια... Τόση γνώση και ενδιαφέρον...

Και μπορεί το θέμα των λαϊκών αγορών, να φαντάζει κάπως ασήμαντο ή δευτερεύον για ορισμένους, αλλά είναι ενδεικτικό για τη γενικότερη στάση των τοπικών φορέων και αρχών. Το πόση γνώση έχουν για τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και πόσο κόπο αφιερώνουν για να μάθουν και να ενημερώσουν.

Το τελευταίο διάστημα με τις συνεχείς αλλαγές των μέτρων στη Θεσπρωτία, οι περισσότεροι φορείς, αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Περίμεναν να τα διαβάσουν από τα ΜΜΕ για να αναπαράξουν σε δικό τους δελτίο τύπου.

Το λεγόμενο "copy - paste", όμως δεν είναι αρκετό για να βρίσκεται κάποιος σε θέση ευθύνης. Ή όχι;;;
Συνέχεια...

Αναστολή διενέργειας δημοπρασιών για τα καταστήματα Δρεπάνου

Μαρτίου 05, 2021 0
Αναστολή διενέργειας δημοπρασιών για τα καταστήματα Δρεπάνου

Η Επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας για τη μίσθωση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος «πρώην Κεντρικό» και «πρώην Soho», αφού έλαβε υπόψη της τα νέα δεδομένα, που έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή από σήμερα των νέων περιοριστικών μέτρων, αναστέλλει προσωρινά τη διενέργεια των εν λόγω δημοπρασιών.

Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.
Συνέχεια...

Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τα νέα μέτρα

Μαρτίου 05, 2021 0
Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τα νέα μέτρα

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει για την νέα απόφαση (ΦΕΚ 843/Β/03.03.2021) που αφορά τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00. Το ΦΕΚ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (www.e-thesprotias.gr/)

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και ισχύουν τα ακόλουθα:

Μετακινήσεις: Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2γ επιτρέπεται από τις 05:00 έως και τις 19:00 καθημερινά. Ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες μετακινήσεις: δ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα/επιχείρηση, μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου, και ε) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή και μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και κατά την Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.

Ωράριο λειτουργίας: Προαιρετικό από τις 07:00 έως και τις 18:30 με ΕΞΑΙΡΕΣΗ τις επιχειρήσεις τροφίμων με υπηρεσίες διανομής (delivery) που δύνανται να λειτουργούν έως τις 1:00.

Πολύ Αυξημένου κινδύνου:
Γενικά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και η εξυπηρέτηση κοινού γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις με ραντεβού. Εξαίρεση ισχύει για τις τράπεζες και ταχυμεταφορές, ΕΛΤΑ κλπ κοινής ωφελείας όπου δεν μπορεί να προγραμματισθεί ραντεβού. Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρων.

Στο άρθρο 1 παράγραφος 3 του συνημμένου ΦΕΚ (σελ. 10034-100037) αναφέρονται λεπτομερώς οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που αναστέλλεται η λειτουργία τους και οι εξαιρέσεις κατά περίπτωση.

Συνοπτικά:

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ την λειτουργία τους οι :

- Βρεφικοί / Βρεφονηπιακοί σταθμοί

- Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μπάρ

- Εστίαση, εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ-καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering με ΕΞΑΙΡΕΣΗ: 
Α) όσες λειτουργούν εντός ξενοδοχείων και για τα οποία ισχύουν ειδικά μέτρα και 
Β) όσες παρέχουν προϊόντα σε πακέτο (take away), διανομής προϊόντος (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτηση (drive-through) χωρίς όμως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό & τον εξωτερικό χώρο ευθύνης τους.

- Παιδότοποι / παιδικές χαρές

- Γυμναστήρια

- Υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο

- Λιανικό Εμπόριο γενικά με ΕΞΑΙΡΕΣΗ
α) τα περίπτερα που μπορούν να λειτουργούν 24 ώρες, 
β) τις επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών ΜΟΝΟ για εξοφλήσεις λογαριασμών – ανανεώσεις υπολοίπων – επισκευές συσκευών, 
γ) τις επιχειρήσεις πώλησης οπτικών / ακουστικών βαρηκοϊας που θα λειτουργούν αποκλειστικά με ραντεβού   
δ) πώλησης περουκών και ποστίς.

- Κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών, θεραπείες με υπεριώδεις κι υπέρυθρες ακτίνες κλπ)

- Υπηρεσίες πίστας καρτ

- Σχολές ερασιτεχνών και επαγγελματιών οδηγών με ΕΞΑΙΡΕΣΗ τις ανάγκες εκπαίδευσης κι εξέτασης (θεωρητικής και πρακτικής) υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών (και για τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας) και έως τις 18:30, τηρούμενων αποστάσεων 1,5 μέτρων και έως 5 εκπαιδευόμενους. Αναστέλλεται και η διενέργεια εξετάσεων (θεωρητικών και πρακτικών) υποψηφίων οδηγών).

- Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, καφενεία με τεχνικά-μηχανικά παιχνίδια, ιντερνετ καφέ,

Οι μετακινήσεις με οχήματα ΕΔΧ και ΕΙΧ επιτρέπονται με μέχρι 2 επιβάτες πλέον του οδηγού, με εξαίρεση την επιβίβαση ανηλίκων τέκνων ή ατόμων που χρήζουν βοήθειας από δεύτερο άτομο. Για λοιπές περιπτώσεις συμβουλευτείτε το ΦΕΚ.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ με προϋποθέσεις :
- Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμικών προϊόντων, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

· 1 άτομο / 25 τ.μ. κύριου χώρου καταστήματος (δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι)

· Τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων & 2 μέτρων στα σουπερ & μινι μάρκετ στην αναμονή ταμείου

· Υποχρέωση Ανάρτηση επιγραφής στην είσοδο με τον μέγιστο αριθμό καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εκτός του καταστήματος

· Υποχρέωση καθημερινής απολύμανσης καλαθιών / καροτσιών

· Ωράριο λειτουργίας προαιρετικό από τις 7:00 έως τις 18:30 με ΕΞΑΙΡΕΣΗ των ανωτέρω επιχειρήσεων που λειτουργούν διανομή προϊόντων delivery και οι οποίες μπορούν να λειτουργούν μόνο ως προς αυτό έως τις 1:00.

· Απαγορεύεται η πώληση προϊόντων στα super market που δεν σχετίζονται με την διατροφή ή προσωπική και οικιακή υγιεινή κλπ (όπως ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης κλπ) και εξειδικεύονται στο ΦΕΚ της απόφασης.

- Συνεργεία αυτοκινήτων και Υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

· Ωράριο λειτουργίας έως τις 18:30

· Λειτουργία μόνο κατόπιν ραντεβού & υποχρέωση τήρησης σχετικού ημερήσιου καταλόγου

· Εως 9 άτομα αναμονή

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ότι τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

ΓΕΝΙΚΑ
Επιχειρήσεις που, κατά τη δημοσίευση της απόφασης έχουν πολλαπλές δραστηριότητες, συνεχίζουν τη λειτουργία τους μόνο ως προς δραστηριότητες που δεν καταλαμβάνονται στα ανωτέρω, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

γα) Η πώληση εντός καταστήματος επιτρέπεται μόνο για προϊόντα που σχετίζονται άμεσα με τον κλάδο της οικοδομής.

γβ) Η προσέλευση των επαγγελματιών-αγοραστών γίνεται με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων περί μάσκας, χρήσης απολυμαντικού κατά την είσοδο και τήρησης ελάχιστης απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.

γγ) Κατά την είσοδο στο κατάστημα οι επαγγελματίες-αγοραστές επιδεικνύουν έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η επαγγελματική τους ιδιότητα.

γδ) Επιτρέπονται πωλήσεις μόνο με έκδοση τιμολογίου και όχι με απόδειξη λιανικής πώλησης.

γε) Η αναλογία επαγγελματιών-αγοραστών στον χώρο έκθεσης των επιχειρήσεων είναι 4:200 (άτομα/τ.μ.). Στα σημεία τιμολόγησης τηρείται απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των πελατών και μεταξύ υπαλλήλων και πελατών.

γστ) Απαγορεύεται η παρουσία μη επαγγελματία αυτοτελώς ή ως συνοδού άλλου επαγγελματία.

Τα πρόστιμα για :

- Παραβίαση αναστολής λειτουργίας/κανόνων υγιεινής-απολύμανσης / ορίων πελατών, εκκινούν από τις 2.000€ και μπορούν να ανέλθουν έως και τις 50.000€ αναλόγων των τ.μ. της επιχείρησης

- Υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, 1.000€

- Παραμονή πελατών σε εσωτερικό - εξωτερικό χώρο επιχειρήσεων take away, 3.000€ για την επιχείρηση και 300€ για τους πελάτες

- Μεταφορές, 150€ σε οδηγό και επιβάτες

- Την Μη τήρηση καταλόγου ραντεβού κλπ, από 500€ εως 2.000€

- Την Μη ανάρτηση ενημέρωσης επιτρεπόμενου αριθμού πελατών, 300€ έως 600€

- Μη χρήση μάσκας, 300€.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα