11/30/18 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Νοεμβρίου 30, 2018 0Μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας με την υπ΄ αρ. πρωτ. 188029/16-11-2018 απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, συνεδρίασε την 21/11/2018 το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο και συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση: 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πετρος Οικονομίδης Πνευμονολόγος 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χαρά Φατούρου Ακτινοδιαγνώστης 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Διονύσιος Δήμας Γενικός Ιατρός 
ΤΑΜΙΑΣ: Ανδρομάχη Πετσίνη Πνευμονολόγος 
ΜΕΛΗ: 
Σταματία Μπότσαρη - Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος 
Ειρήνη Νικολοπούλου - Αναισθησιολόγος 
Νικόλαος Τάσιος - Ωτορινολαρυγγολόγος 
Γεώργιος Λύγκας - Γενικός Ιατρός 
Κωνσταντίνος Χριστάκης - Ακτινοδιαγνώστης 


Συνέχεια...

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Παραμυθιάς Έκτoρας Μπέλλος

Νοεμβρίου 30, 2018 0


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο πρώην Δήμαρχος Παραμυθιάς, Έκτoρας Μπέλλος. Ο αείμνηστος Έκτορας Μπέλλος, άφησε την τελευταία πνοή νικημένος από την επάρατη νόσο και μετά από άνισο άλλα δυνατό αγώνα που έδωσε.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, στον κοιμητηριακό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παραμυθιά
Ο αείμνηστος Έκτορας Μπέλλος ήταν ο πρώτος δήμαρχος Παραμυθιάς της μεταπολίτευσης και είχε μόνιμη παρουσία σαν δήμαρχος ή σαν δημοτικός σύμβουλος από το 1974 μέχρι και το 2005 (με εξαίρεση την τετραετία 1998 – 2002)

Δήμαρχος εκλέχτηκε:
Τον Οκτώβριο του 1974 με συνεργασία πολιτικών συνδυασμών
Τον Οκτώβριο του 1981 με το ΠΑΣΟΚ
Τον Οκτώβριο του 1985 εκλέχτηκε αρχικά δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ με την εκλογή να κρίνεται στο εκλογοδικείο μεταξύ του ίδιου και του Σταύρου Ντάνη που εκπροσωπούσε τη Νέα Δημοκρατία. Το εκλογοδικείο πρώτου βαθμού δικαίωσε τον Έκτορα Μπέλλο ο οποίος τοποθετήθηκε δήμαρχος, με το εκλογοδικείο δεύτερου βαθμού που ακολούθησε να δικαιώνει τον Σταύρο Ντάνη.
Επί ημερών δημαρχίας του Έκτορα Μπέλλου, χαρακτηρίστηκε για την αμεσότητα στην σχέση του με τους δημότες, καθώς βασικό του γνώρισμα, ήταν η αντιμετώπιση των δημοτών χωρίς τυπικότητες και γραφειοκρατικές διαδικασίες, δίνοντας άμεσες λύσεις ακόμα και σε τεράστια έργα, όπως το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, που κατάφερε να πάρει την δέσμευση από την τότε Κυβέρνηση, χωρίς καν να άνηκε τότε στον δήμο, το οικόπεδο που κατασκευάστηκε και στεγάζεται σήμερα το Κ.Υ.
Επί δημαρχίας του Έκτορα Μπέλλου, μεταξύ άλλων η Παραμυθιά απόκτησε το Κέντρο Υγείας, διανοίχτηκε περιφερειακός Αγίου Δονάτου, διανοίχτηκε ο περιφερειακός Γεωργίου Γεννηματά (μέχρι το κέντρο υγείας), ενώ δόθηκε λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης της Παραμυθιάς, αρχικά από τις πηγές Λύβερι και στη συνέχεια από τη Σέλλιανη.

Επίσης επί δημαρχίας του Έκτορα Μπέλλου, αναβαθμίστηκαν οι εορτές Σουλίου η οποίες πήραν και την τελική τους σημερινή μορφή, ενώ επίσης τη σημερινή μορφή πήρε και το άτυπο ιστορικό κέντρο Παραμυθιάς με την πλακόστρωση μεγάλου τμήματος
Ο αείμνηστος Έκτορας Μπέλλος, εκδιώχθηκε από τη χούντα ως μέλος του ΔΣ του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς, όταν στις 23 Απριλίου του 1967 (2 μέρες μετά το πραξικόπημα) το καθεστώς της χούντας με εγγραφή διαταγή, καθαίρεσε όλο το ΔΣ του ΦΟΠ και τους αντικατάστησε με υπηρεσιακό συμβούλιο.
Συνέχεια...