10/24/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Απασφάλισε ο Πιτούλης: Ευθεία επίθεση προς Πορφύρη - Γιόγιακα για αποφάσεις του ΟΛΗΓ...

Οκτωβρίου 24, 2023 0
Απασφάλισε ο Πιτούλης: Ευθεία επίθεση προς Πορφύρη - Γιόγιακα για αποφάσεις του ΟΛΗΓ...

Με μια ανακοίνωση -ράπισμα για τη διοίκηση του ΟΛΗΓ, αλλά και τον πολιτικό ..."προϊστάμενό" της, δηλαδή το βουλευτή Θεσπρωτίας, (εμμέσως πλην σαφώς) ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, θέτει (μάλλον ρητορικά) ερωτήματα για ενέργειες της διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, και αφού παραθέτει δύο περιστατικά σχετικά με τμήματα της χερσαίας ζώνης, ρωτά τόσο το Διευθύνοντα Σύμβουλό της ΟΛΗΓ ΑΕ κ. Πορφύρη, όσο και το βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα (χωρίς να αναφέρει τα ονόματά τους) ποιοι λόγοι οδήγησαν σε σχετικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν τόσο με την κατάργηση μέρους του χώρου στάθμευσης έναντι της Π.Ε. Θεσπρωτίας αφενός, όσο και για την εντολή απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων από την παραλία Σαγιάδας, αφετέρου...!

Η δε, δεύτερη εντολή του ΟΛΗΓ προς το Δήμο Φιλιατών και τους καταστηματάρχες της Σαγιάδας, απεστάλη στις 18/10, δύο μόλις ημέρες πριν την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΟΛΗΓ Α.Ε. στην κοινοπραξία με επικεφαλής τον όμιλο Grimaldi...!
(Μόλις δύο ημέρες πριν τις υπογραφές με τον Grimadi, ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ, κ. Πορφύρης, ζητάει από τους καταστηματάρχες στην παραλία της Σαγιάδας να απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματα, επειδή "...θα βρίσκονται πλέον στη δικαιοδοσία του ιδιώτη επενδυτή". 

Αποτελεί  μια πολιτική κίνηση με υψηλό συμβολισμό, εκ μέρους του κ Πιτούλη, λίγες μόνο ημέρες μετά τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών σε ιδιώτη, αλλά και λίγες ημέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές...!

Γιατί, μπορεί τα ερωτήματα να απευθύνονται προς δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο, το έντονο ύφος του δείχνει, πως δεν αποκλείεται να τα λέει της νύφης για να τα ακούσει και η πεθερά ...στα Γιάννενα!


Η αιχμηρή ανακοίνωση του Θωμά Πιτούλη

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε

Προ μηνός, κεραυνός εν αιθρία προς τους πολίτες της Ηγουμενίτσας ήταν η κατάργηση του χώρου στάθμευσης στον παλιό λιμένα Ηγουμενίτσας, και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου (για την Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού) εντείνοντας δραματικά το πρόβλημα στάθμευσης στην πόλη.

Μάλιστα παρά την τότε αντίδρασή μου και τη δημοσιοποίησή της, κανείς δεν είχε την ευαισθησία να δώσει κάποια εξήγηση. Κατανοητό λοιπόν το που γράφει η απερχόμενη διοίκηση της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε την τοπική κοινωνία λόγω «δουλοπρέπειας» προς τα νέα «αφεντικά».

Στις 18/10/2023 μάλιστα, δύο μέρες πριν την εκδήλωση υπογραφής της Σύμβασης παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου του λιμένα Ηγουμενίτσας προς τον όμιλο Γκριμάλντι, η απερχόμενη διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε, δια του διευθύνοντος συμβούλου απέστειλε «πρόσταγμα» προς τους χρήστες τμημάτων της χερσαίας ζώνης στην παραλία Σαγιάδας όπως άμεσα απομακρυνθούν από τους ιδιωτικούς πλέον χώρους, που χρησιμοποιούν εδώ και πλέον των σαράντα ετών.

Τα ερωτήματα προς τους υπεύθυνους που χρήζουν άμεσης απάντησης προς τους πολίτες της Θεσπρωτίας είναι πολλά και μέχρι στιγμής αναπάντητα. Εκτός και εάν «αερολογίες» του τύπου «κατόπιν ενεργειών μου θα σας δώσουν παράταση έως τέλος του χρόνου» ικανοποιούν τους Θεσπρωτούς.

- Εσείς που διαβάσατε και πανηγυρίσατε για την «εκπληκτική» συμφωνία, υπάρχει διάταξη που δεσμεύει την αποχωρούσα διοίκηση να προβεί σε «εκκαθάριση» των εκτάσεων ώστε να δοθούν ελεύθερες στον ιδιώτη;

- Εάν ναι, γιατί τούτο δεν ξεκίνησε με διαδικασίες από τις 29-3-2023 (ημερομηνία κωδικοποίησης και τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης) και έγινε στις 18-10-2023;

- Εάν όχι, προς τι τέτοια «πρεμούρα ένδειξης υποτέλειας» από τους κρατούντες προς την εταιρεία παραχώρησης του λιμένα; Υπάρχει κάποιος λόγος;

- Γιατί τέλος απεμπολείτε το δικαίωμα των χρηστών αυτών των εκτάσεων, διαπραγμάτευσης με το νέο καθεστώς προς συνέχιση εκμετάλλευσης των χώρων;

- Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τι λέει για όλα αυτά;

Αγαπητοί Θεσπρωτοί, δεν έμαθα στη ζωή μου ποτέ να κρύβω πράγματα κάτω από το χαλί ούτε να χαϊδεύω αυτιά.

Σε αναμονή των σχετικών απαντήσεων που ενδιαφέρουν το λαό της Θεσπρωτίας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΘΩΜΑΣ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ


Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Περίσσεψαν οι ευχές και τα ...συγχαρίκια στο δημοτικό συμβούλιο! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 24, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Περίσσεψαν οι ευχές και τα ...συγχαρίκια στο δημοτικό συμβούλιο! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτη συνεδρίαση για το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας μετά τις δημοτικές εκλογές που ανέδειξαν νέο Δήμαρχο.

Η συνεδρίαση είχε το χαρακτήρα του έκτακτου και κατεπείγοντος, με κυρίαρχο θέμα την έκδοση ψηφίσματος για το λουκέτο στο ΕΛΤΑ Μαργαριτίου, (μετεκλογική έκπληξη της κυβέρνησης) και άλλα 3 θέματα ήσσονος σημασίας, για την εξόφληση εργολάβων για δημοτικά έργα...

Λογικό ήτανε στην πρώτη, μετεκλογικά, συνεδρίαση να υπάρξουν ευχετήρια και συγχαρητήρια λόγια για την εκλογή του νέου Δημάρχου, τα οποία εκδηλώθηκαν και με το παραπάνω...!

Ευχές, επίσης, εκφράστηκαν, τόσο για το νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Παραμυθιάς, όσο και για το νέο μεγαλομέτοχο του ΟΛΗΓ...!

Ευχές που είχαν να κάνουν με το μέλλον της πόλης υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς...!

Στην ...όμορφη αυτή συνεδρίαση (που έγινε με τον ελάχιστο αριθμό δημοτικών συμβούλων) διαφορετικό τόνο έδωσε ο ...συνήθης ύποπτος, Δώρης Δήμας, λέγοντας τη συνηθισμένη του φράση, συμβουλεύοντας το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο: "Δεν τα βάζεις με τσακάλια, με ευχές και παρακάλια...", αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει η νέα δημοτική αρχή, τόσο απέναντι στην κυβέρνηση, όσο και προς το νέο ιδιοκτήτη του ΟΛΗΓ...!

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω βίντεο ...!


Συνέχεια...