01/10/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε ο καθαρισμός του ποδηλατόδρομου...!

Ιανουαρίου 10, 2024 0
Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε ο καθαρισμός του ποδηλατόδρομου...!

Μια ευχάριστη έκπληξη αντίκρισαν οι Ηγουμενιτσιώτες χθες Τρίτη, αφού είδαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, μηχανήματα του Δήμου να προβαίνουν σε εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού του παραθαλάσσιου χώρου, πλησίον του ποδηλατόδρομου.

Για πολλά χρόνια η έκταση βρισκόταν υπό την ευθύνη του ΟΛΗΓ και των ντόπιων ΟΛΗΓαρχων (κ.κ. Πορφύρη - Δηλαβέρη) και ο ποδηλατόδρομος βρισκότανε σε τριτοκοσμική κατάσταση.

Χρειαζότανε μόνο μια εντολή του νέου αντιδημάρχου καθαριότητας και πρασίνου κ. Τάσου Ζαφείρη, ώστε, ήδη τα πρώτα 100 μέτρα του ποδηλατόδρομου να βρεθούν μετά από χρόνια ξανά δίπλα στη θάλασσσα... σε μόλις 1 ημέρα...!

Και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να το ολοκληρώσουν!

Αυτό αποδεικνύει, όσα γράφαμε εδώ και χρόνια, ότι η εγκατάλειψη ήταν σκόπιμη, ώστε ιδιώτες εργολάβοι, να βγάζουνε χοντρό μεροκάματο εις βάρος της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας.

Ευχόμαστε στο νέο αντιδήμαρχο να συνεχίσει με την ίδια ζέση το εγχείρημά του, διότι αποτελεί εντολή της τοπικής κοινωνίας, για δημόσιο ανοιχτό και καθαρό χώρο για αναψυχή και άθληση.

Και αν τολμήσουν ορισμένα τζιμάνια της Κτηματικής Υπηρεσίας (όπως έχουν κάνει στο παρελθόν) να σταματήσουν τις όποιες εργασίες καθαρισμού και ανάπλασης, επικαλούμενοι ιδιοκτησιακά δικαιώματα (για λόγους που μόνο αυτοί ξέρουν) θα θυμίσουμε μια αντίστοιχη περίπτωση..

Πριν λίγα χρόνια ο Δήμαρχος Πατρών, Κώστας Πελετίδης, έδωσε εντολή σε συνεργεία του Δήμου να καθαρίσουν και να αναπλάσουν μια παραθαλάσσια έκταση (η οποία ανήκε στην κτηματική υπηρεσία) και να την αποδώσει στον πατραικό λαό...

Τα τζιμάνια της Κτηματικής Υπηρεσίας Πάτρας, επειδή βάσει νόμου η έκταση της χερσαίας ζώνης ανήκε στην κτηματική υπηρεσία, έκαναν μήνυση στο δήμαρχο Πατρών για το μεγάλο του αυτό έγκλημα.

Το αποτέλεσμα: Την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης, χιλιάδες Πατρινοί βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας, με αποτέλεσμα όχι μόνο την πανηγυρική αθώωση του Δημάρχου, αλλά έκτοτε πήρε και το μήνυμα και η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να αποδοθεί η χερσαία ζώνη στο Δήμο Πατρών, κάτι που ο κ. Λώλος "παζάρεψε" με άγνωστες για τους δημότες Ηγουμενίτσας προθέσεις, με αποτέλεσμα η Ηγουμενίτσα, όχι μόνο να χάσει μεγάλο τμήμα της παραθαλάσσιας ζώνης, αλλά τελικώς να ξεπουληθεί σε ιδιώτη το λιμάνι μας...!

Γι' αυτό, επειδή ίσως η νέα δημοτική αρχή δείχνει θετικά σημεία από την αρχή της θητείας της, αφενός οφείλουμε να τη συγχαρούμε, αφετέρου να κάνουμε μία πρόταση.

Δεδομένου, ότι η νέα δημοτική αρχή χρειάζεται χρόνο ώστε να σχεδιάσει εξ αρχής τον τομέα της καθαριότητας και πρασίνου, δεδομένου ότι αναλαμβάνει ένα κομμάτι μεγάλης παραθαλάσσιας έκτασης που μέχρι τώρα διαχειριζότανε ο ΟΛΗΓ και δεν υπάρχουν στα ταμεία και τόσα πολλά λεφτά μετά τη δαπανηρή διαχείριση του κ. Λώλου,
προτείνουμε στο νέο δήμαρχο κ. Νταή και στο νέο αντιδήμαρχο κ. Ζαφείρη, τα εξής:

Να κρατήσουν τα μηχανήματα του Δήμου, όσες μέρες χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η αποψίλωση και ο καθαρισμός σε όλο το μήκος του ποδηλατόδρομου, και εφόσον δεν έχει ο Δήμος το απαιτούμενο προσωπικό να μαζέψει τα κομμένα χόρτα και λοιπά υλικά, να διοργανώσει μια ημέρα εθελοντικής εργασίας για τους  δημότες της Ηγουμενίτσας, ώστε να βοηθήσουν στην αποκομιδή των χόρτων...

Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο διάστημα, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία και τα μηχανήματα πρέπει να καλύψουν όλο το Δήμο Ηγουμενίτσας. Ωστόσο, αφού ξεκίνησαν τη διαδικασία, καλό θα είναι να την ολοκληρώσουν και έπειτα οι εθελοντές μπορούν αν ολοκληρώσουν την αποκομιδή.

Αυτό, αποτελεί μια πρόταση για ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και θα αφορά μόνο την τρέχουσα περίοδο...!

Αναμένουμε τις εξελίξεις...!


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα