07/07/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Περιοδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (10 Ιουλίου - 31 Αυγούστου)

Ιουλίου 07, 2023 0
Περιοδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (10 Ιουλίου - 31 Αυγούστου)

PORTaRT 2023
Περιοδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
10 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2023

Το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Ηπείρου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 και ώρα 20.30, θα εγκαινιάσουν στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας την περιοδική έκθεση PORTaRT 2023, η οποία αποτελεί συνέχεια των ομότιτλων εκθέσεων που παρουσιάστηκαν με επιτυχία στον ίδιο χώρο το 2017 και το 2019 αντίστοιχα.

Ηπειρώτες καλλιτέχνες, μέλη του Σωματείου, συναντιούνται για τρίτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και μέσα από τα έργα τους επιχειρούν να διευρύνουν και να δώσουν συνέχεια στον εικαστικό διάλογο με το φιλότεχνο κοινό που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2017. 

Παράλληλα, δημιουργούν το πλαίσιο για έναν ευρύτερο διάλογο ανάμεσα στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία στην Ήπειρο, αντλώντας από τα πολλαπλά νοήματα της έννοιας του λιμανιού, που μέσα από τα μονοπάτια της εικαστικής δημιουργίας σηματοδοτεί άλλοτε την αφετηρία και συνάμα ένα γεμάτο προσδοκίες ξεκίνημα, άλλοτε καταλήγει να αποτελεί έναν επίζηλο προορισμό, ενώ συχνά μετουσιώνεται σε μωσαϊκό ανθρώπινων κοινοτήτων, σε τόπο συνάντησης πολιτισμών, σε αφηγήσεις των ανθρώπινων σκέψεων, βιωμάτων και προσωπικών αναζητήσεων.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Ιουλίου-31 Αυγούστου 2023

Η είσοδος στην περιοδική έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας: καθημερινά 8.00 – 20.00 (εκτός Τρίτης).

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Αρχαιολόγος

Συνέχεια...

Ψήφισμα συμπαράστασης του δημ. συμβουλίου Ηγουμενίτσας στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση Φρέντι Μπελέρη

Ιουλίου 07, 2023 0
Ψήφισμα συμπαράστασης του δημ. συμβουλίου Ηγουμενίτσας στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση Φρέντι Μπελέρη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας συνήλθε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, σε έκτακτη συνεδρίαση και μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Ιωάννη Λώλου για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση Φρέντι Μπελέρη, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

Η σύλληψη του Δημοκρατικά εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Διονύση Φρέντι Μπελέρη δύο (2) ημέρες πριν τις εκλογές, η απόφαση προφυλάκισής του, η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής του, η απόρριψη της αίτησης για χορήγηση ειδικής άδειας, προκειμένου να συμμετάσχει στην 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ορκισθεί και να αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχουν στοιχειοθετηθεί-απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες:

- Δεν συνάδουν με τις πρόνοιες κράτους δικαίου και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

- Δεν δείχνουν σεβασμό προς το τεκμήριο αθωότητας.

- Δεν συνιστούν δίκαιη μεταχείριση ενός Δημοκρατικά εκλεγμένου εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Δημιουργούν ουσιαστικά προσκόμματα στην ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του, ως Δήμαρχος, με συνέπεια να του στερήσουν το αξίωμα αυτό χωρίς τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση.

Ενδεικτικό της άνισης και άδικης μεταχείρισης του Διονύση Φρέντι Μπελέρη είναι το γεγονός πως είναι ο μόνος προφυλακισμένος σε συνολικά 31 καταγγελλόμενους για πιθανή διάπραξη εκλογικών αδικημάτων.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον προφυλακισμένο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση Φρέντι Μπελέρη και δια του προσώπου του σε οποιονδήποτε τυγχάνει άδικης και άνισης ποινικής μεταχείρισης από εξουσίες, που με πράξεις ή παραλείψεις τους δείχνουν πως δεν σέβονται τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου, τους κανόνες δικαίου, το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά και τις δημοκρατικές αρχές του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
Δημήτριος Πάκος
Συνέχεια...

Αλλάζει όψη το ιστορικό κέντρο της Πάργας

Ιουλίου 07, 2023 0
Αλλάζει όψη το ιστορικό κέντρο της Πάργας

Με την υπογραφή μεταξύ του Δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά και του εκπρόσωπου της αναδόχου εταιρίας «Μ.Λ.Π. Κατασκευαστική» της σύμβασης που αφορά τις πλακοστρώσεις για το έργο «Ανάπλαση Οδών Ιστορικού Κέντρου Πάργας» ξεκινά μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο ιστορικό κέντρο της Πάργας. 

Το έργο με δημοπρατούμενο προϋπολογισμό 998.200€ και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, μετά από πρόταση του Δήμου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, θα υλοποιηθεί με την πλακόστρωση 10.000 τ.μ. στα στενά του ιστορικού κέντρου. 

Οι εργασίες θα γίνουν με υλικά που είναι συμβατά με την ιστορικότητα του χώρου και σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο παρεμβάσεις μικρότερης κλίμακας που έχει ήδη υλοποιήσει ο Δήμος σε κεντρικές οδούς του ιστορικού κέντρου.

Συνέχεια...

Σαν σήμερα 7/7/1977 κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο των Θεσπρωτικών αντίλαλων

Ιουλίου 07, 2023 0
Σαν σήμερα 7/7/1977 κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο των Θεσπρωτικών αντίλαλων

Σαν σήμερα 7/7/1977 κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Θεσπρωτικοί αντίλαλοι. Μιας εφημερίδας που άφησε εδώ και 4 και πλέον δεκαετίες το στίγμα της στα τοπικά δρώμενα.

Και μπορεί από το 2020 να έχει ανασταλεί η έντυπη έκδοση της εφημερίδας, ωστόσο συνεχίζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση συνεχίζοντας μια πορεία εντιμότητας και μαχητικότητας.

Ήταν 7/7/1977 όταν εκδόθηκε το πρώτο φύλλο των ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΑΛΩΝ με ιδρυτή, εκδότη και διευθυντή τον αείμνηστο Σπύρο Τσώνη. Πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιδρυτή της εφημερίδας μας και εργάστηκαν αφιλοκερδώς όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν για να προωθηθούν πολλά ζητήματα που αφορούσαν τον ακριτικό νομό μας στον οποία πολλά άλλαξαν. Οφείλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους.

Πολλά όμως είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η θεσπρωτική κοινωνία. Άλλα που οφείλονται στην κεντρική πολιτική εξουσία, άλλα σε αντικειμενικούς παράγοντες και άλλα σε τοπικής προέλευσης …εμπόδια! Σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν τα προβλήματα του τόπου μας, θα συνεχίσουμε με όσες δυνάμεις και δυνατότητες έχουμε να τα προβάλλουμε και να προωθούμε λύσεις και απόψεις, μέσα από την ιστοσελίδα μας πλέον, μέχρι να καταφέρουμε να εκδώσουμε ξανά το έντυπό μας με τις προδιαγραφές που επιθυμούμε.

Θα συνεχίσουμε όμως να προβάλλουμε και τα θετικά και τις ομορφιές του τόπου μας οι οποίες είναι πολλές και αν δεν υπήρχαν ορισμένες προκαταλήψεις και κερδοφόρες για λίγους ιδεοληψίες, πιστεύουμε ότι η Θεσπρωτία θα ήταν ο καταλληλότερος τόπος για να ζήσουν όλοι οι Θεσπρωτοί πολλοί εκ των οποίων είναι διασκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και ο τόπος μας θα είχε άλλη δυναμική ανάπτυξης.

Αυτό τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε, χωρίς περιαυτολογίες και τυμπανοκρουσίες. Το αν κάνουμε καλή δουλειά μπορούν να το κρίνουν μόνο όσοι μας παρακολουθούν συστηματικά.

Καλούμε επ’ ευκαιρία όσους βράζει το αίμα τους και το λέει η καρδιά τους να συμμετέχουν σε αυτή μας την προσπάθεια. 

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει στη Θεσπρωτία ένα συντηρητικό αίσθημα, κατάλοιπο μιας άλλης εποχής. Γνωρίζουμε επίσης ότι στη Θεσπρωτία υπάρχει πλέον πολύς κόσμος που έχει αυξημένη αντίληψη και γνώση για τα όσα συμβαίνουν γύρω του και επιθυμεί να δει τον τόπο του να μπει σε μια νέα φάση, πέρα από το ψευτοβόλεμα του πρόσφατου παρελθόντος. 

Είναι πλέον αρκετά ώριμες οι συνθήκες για να αντιληφθούμε όλοι μας, το τι πραγματικά συνέβαινε στον κόσμο τα χρόνια που εμείς κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας. Η αλήθεια δεν είναι πάντα ωραία, είναι όμως πάντα χρήσιμη και ενίοτε σωτήρια. Σε αυτή τη γραμμή κινούμαστε, προσπαθώντας να υποδεχτούμε ένα καλύτερο μέλλον έστω και μια μέρα νωρίτερα, αδιαφορώντας για όσους τραβάνε το παρελθόν από τα μαλλιά μήπως και ξεβολευτούν και ζήσει και κανένας άλλος.

Εκεί πιστεύουμε ότι θα κριθούν πολλά για το μέλλον του τόπου και εκεί δίνουμε τη μάχη. Στο πεδίο των αντιλήψεων, της κοινωνικής συμπεριφοράς και της ανάπτυξης για τους πολλούς. Το παλιό σλόγκαν της εφημερίδας μας άλλωστε, ισχύει και σήμερα: «Στην υπηρεσία του θεσπρωτικού λαού». Και όταν λέμε λαού, εννοούμε της πλειονότητας του πληθυσμού σε αντίθεση με την οπισθοδρομική και ξεπερασμένη οικονομική και πολιτική ελίτ του τόπου. Ήρθε η ώρα να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Και σε αυτό τον αγώνα -που δεν είναι μόνο τοπικός- θα είμαστε παρόντες.

Κων/νος Σπ. Τσώνης
Συνέχεια...

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσπρωτία για μεταφορά έξι (6) παράτυπων μεταναστών

Ιουλίου 07, 2023 0
Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσπρωτία για μεταφορά έξι (6) παράτυπων μεταναστών

Στη σύλληψη συνολικά 7 αλλοδαπών προχώρησαν χθες (6-7-2023) πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Θεσπρωτίας αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών, καθώς και 6 παράτυπους μετανάστες, που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος μετέφερε με ιδιόκτητο αυτοκίνητο τους παράτυπους μετανάστες προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, από όπου στη συνέχεια εκείνοι θα επιχειρούσαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα με τελικό προορισμό την Ιταλία.

Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Συνέχεια...

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test του Ιουλίου στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ιουλίου 07, 2023 0
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test του Ιουλίου στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Ιούλιο, διαμορφώνεται ως εξής:

- Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά, 09:00 – 15:00

- Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Ιουλίου, 10:00 – 14:00

- Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Τετάρτη του Ιουλίου, 10:00 – 14:00

- Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Ιουλίου 10:00 – 14:00

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. 

Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Συνέχεια...

Φιλιάτες: Ο Πέτρος Κατσάρης παρουσιάζει το συνδυασμό του

Ηγουμενίτσα: Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της επόμενης εβδομάδας

Ιουλίου 07, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της επόμενης εβδομάδας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» σας ενημερώνουν για τις εκδηλώσεις της επόμενης εβδομάδας:

· Δευτέρα 10/07/2023 και ώρα 21:15μ.μ Δημοτική βραδιά-μουσικοχορευτική συνάντηση αφιερωμένη στον Κώστα Τζήμα στα πλαίσια της 4ης Μουσικής εβδομάδας, στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας με ελεύθερη είσοδο,

· Δευτέρα 10/07/2023 και ώρα 21:00 «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου και ο Καραγκιόζης Νύφη» από το παιδικό θέατρο Πολυθέαμα, στο θεατράκι Πλαταριάς με ελεύθερη είσοδο,

· Τρίτη 11/07/2023 και ώρα 21:00 «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου και ο Καραγκιόζης Νύφη» από το παιδικό θέατρο Πολυθέαμα, στα Σύβοτα με ελεύθερη είσοδο,

· Τετάρτη 12/07/2023 και ώρα 21:15μ.μ. μουσική συναυλία με το Δημήτρη Υφαντή στα πλαίσια της 4ης Μουσικής εβδομάδας, στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας με ελεύθερη είσοδο,

· Τετάρτη 12/07/2023 και ώρα 21:00 «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου και ο Καραγκιόζης Νύφη» από το παιδικό θέατρο Πολυθέαμα, στο Δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου με ελεύθερη είσοδο,

· Πέμπτη 13/07/2023 και ώρα 21:00μ.μ. παιδική παράσταση «Ο Θησαυρός της Βαγίας» από τις θεατρικές παραγωγές του Δημήτρη Φωτόπουλου στο Δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου με γενική είσοδο 5€,

· Πέμπτη 13/07/2023 και ώρα 21:00μ.μ. «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου και ο Καραγκιόζης Νύφη» από το παιδικό θέατρο Πολυθέαμα, στην πλατεία Μαργαριτίου με ελεύθερη είσοδο,

· Παρασκευή 14/07/2023 και ώρα 21:00μ.μ. «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου και ο Καραγκιόζης Νύφη» από το παιδικό θέατρο Πολυθέαμα, στην πλατεία Παραποτάμου με ελεύθερη είσοδο,

· Σάββατο 15/07/2023 και ώρα 21:15μ.μ. μουσική συναυλία της Φιλαρμονικής-μπαντίνας του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας στα πλαίσια της 4ης Μουσικής εβδομάδας, στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας με ελεύθερη είσοδο,

· Σάββατο 15/07/2023 και ώρα 20:30μ.μ. παιδική θεατρική παράσταση «Το πάρτι της Πέπα» από την Underdog Entertainment στο Δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου με εισιτήριο 13€ προπώληση και 15 ταμείο,

· Κυριακή 16-07-2023 και ώρα 21:00 «Magic & illusions» με τον μάγο ΣΑΝΚΑΡΑ στο Δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου με παιδικό εισιτήριο 8€ και κανονικό 10€.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Συνέχεια...

Το Σαββατοκύριακο το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας στα αρχαία θέατρα Γιτάνων και Ελέας

Ιουλίου 07, 2023 0
Το Σαββατοκύριακο το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας στα αρχαία θέατρα Γιτάνων και Ελέας

Σας προσκαλούμε στο 2o Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας, σε ένα Φεστιβάλ που από ένα απλό όραμα μετουσιώθηκε και καθιερώθηκε ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

2 ημέρες γεμάτες χορωδιακή μουσική σε 2 μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους


8 Ιουλίου 2022, 7:30 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων και

9 Ιουλίου, 8:30 μμ στην Αρχαία Ελέα

Σε λίγες μέρες η Θεσπρωτία υποδέχεται 200 εξαιρετικούς χορωδούς, μαέστρους και μουσικούς από διάφορες πόλεις της υπέροχης χώρας μας. Οι Χορωδίες που συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή μουσικής και πολιτισμού θα μας προσφέρουν υψηλού επιπέδου χορωδιακή μουσική κλασικού ρεπερτορίου στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, καθώς και παραδοσιακά ακούσματα της Ελλάδας και πολυφωνικά της Ηπείρου στην Αρχαία Ελέα.

Διοργανωτής: Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»

Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Φιλιατών, Δήμος Σουλίου και Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Ειδικά για το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων η είσοδος γίνεται ΜΟΝΟ με αριθμημένη πρόσκληση, που ισχύει για ένα άτομο και είναι απαραίτητη η επίδειξή της κατά την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης.

Απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 6939427564.

Για την αποφυγή συνωστισμού προσέλευση κοινού στις 7:00 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων και στις 8:00 μμ στην Αρχαία Ελέα.

Στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας συμμετέχουν οι εξής Χορωδίες:

8 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων – κλασικό ρεπερτόριο:

1. Πολυφωνική Χορωδία «ΗΔΥΦΩΝΟΝ» Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας

2. Μεικτή Χορωδία «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» & Musical Group “THAMYRIS” KEΠΑΠ Δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη

3. Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας

4. Μικτή Χορωδία Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»


9 Ιουλίου στην Αρχαία Ελέα – παραδοσιακά και πολυφωνικά:

1. Φωνητικό Σύνολο Νεοχωρίου Λευκίμμης

2. ΠωγωΝέοι

3. Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού

4. Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής "ΡENA ΚΩΤΣΙΟΥ"

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ: Κώστας Τσίντζας
Παρουσίαση Προγράμματος – Φιλική Συμμετοχή: Αλέξης Κωστάλας

Με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ραγίου «Άγιος Κοσμάς», του Α.Τ. Φιλιατών και του Α.Τ. Παραμυθιάς.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους Χορηγούς:

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, Ο Φούρνος στην Πόλη, Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Γεωργίου Υδατοκαλλιέργειες, Γ. Μπλέτσας & ΥΙΟΙ Ο.Ε., DIELLAS, Kotsis Travel, Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, Τάγκας Ευάγγελος Οικοδομικές Εργασίες, Έπιπλα Γεωργίου, Χαμαιλέων – Αναστασία Σμυρόγλου, Παύλος Ζαχαροπλαστείο, ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, Economy Marketgroup, Panos Nicolaou, Παπανικολάου Super Market, Ξενοδοχείο Jolly, Monosis Group Γαστεράτος, Χρόνης Sports, Παπαδημητρίου Γεώργιος Τροφοδοσία Καταστημάτων, Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας, Παπαδόπουλος Κώστας Τροφοδοσία καταστημάτων, Διαχείριση πολυκατοικιών Oikosmart, Διαχείριση πολυκατοικιών International Service, Φάρμα Βένος, Άρης Ανθοπωλείο, Simas Επιγραφές, Π.Ε.Δ. Ηπείρου, Πολύχρωμο Βιβλιοπωλείο Πάσχος, Επί Ποδός, narcisse Κοσμήματα & Αρώματα

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους Χορηγούς Επικοινωνίας:

ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΕΝ ΠΛΩ 89,2 FM, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ η δική μας πόλη, Epirus Media, Θεσπρωτικός Παλμός, thespro.gr, Εφημερίδα TITANH, periodikostep.gr, Θεσπρωτών Διαβούλευση, Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι, epirusinfo, #ParamythiaNews

Ευχαριστούμε για τη στήριξη τους δεκάδες εθελοντές, ο Σύλλογός μας πρεσβεύει την Προσφορά, τον Εθελοντισμό και την Αγάπη προς τον Άνθρωπο!

Χαιρόμαστε που έχουμε τόσους συνοδοιπόρους, η βοήθεια όλων είναι πραγματικά πολύτιμη!

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»

Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου»
Τηλ.: 6973002327 & 6945932382
FB: Rena Kotsiou Politistikos
Instagram: renakotsiou.politistikos
FB Φεστιβάλ: Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας – Igoumenitsa Choir Festival
Συνέχεια...

Σήμερα στην Αμμουδιά ιστορική εκδήλωση για τη Μάχη της Σπλάντζας

Ιουλίου 07, 2023 0
Σήμερα στην Αμμουδιά ιστορική εκδήλωση για τη Μάχη της Σπλάντζας

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 και ώρα 19:30 οι συνεργαζόμενοι φορείς: «Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Αμμουδιάς Σπλάντζας», «Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας» και «Τοπική Κοινότητα Αμμουδιάς» διοργανώνουν Ιστορική Εκδήλωση στην πλατεία Αμμουδιάς Πρέβεζας.


Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ιστορική επέτειο της Μάχης της Σπλάντζας, η οποία έγινε στις 4 Ιουλίου 1822, σε τοποθεσία του χωριού Σπλάντζα (σημερινή Αμμουδιά), δίπλα στο ποτάμι Αχέροντα, μεταξύ των ελληνικών δυνάμεων οι οποίες είχαν γενικό αρχηγό τον Μανιάτη οπλαρχηγό Κυριακούλη Μαυρομιχάλη και των Τουρκικών δυνάμεων με αρχηγό τον Μουσταφάμπεη.

Κατά τη διάρκεια της μάχης σκοτώθηκαν και οι δύο αρχηγοί των εμπολέμων και η μάχη σταμάτησε χωρίς νικητή.

Στη συνέχεια η στρατιωτική δύναμη των Μανιατών και των Μεσολογγιτών που είχε
σταλεί από την προσωρινή Κυβέρνηση του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου για να βοηθήσει τους Σουλιώτες, επέστρεψε στο Μεσσολόγγι με το νεκρό Κυριακούλη Μαυρομιχάλη χωρίς να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους Σουλιώτες που είχαν αποκλεισθεί από τις δυνάμεις του Χουρσίτ Πασά.

Στο ιστορικό της ημέρας για τη σημαντική αυτή μάχη θα αναφερθεί ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπάκας.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτή η εκδήλωση να γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό, αφού διοργανώνεται για πρώτη φορά στον τόπο της θυσίας και για να τιμηθεί αυτό το σημαντικό ιστορικό γεγονός της περιοχής, η οποία κατά το παρελθόν ήταν το επίκεντρο σημαντικών αναμετρήσεων των Σουλιωτών με τον Οθωμανικό στρατό για την απόκτηση της ελευθερίας του γένους.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ανοιχτές για τους πολίτες κλιματιζόμενες αίθουσες για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Ιουλίου 07, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Ανοιχτές για τους πολίτες κλιματιζόμενες αίθουσες για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι από σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 και για όλες τις μέρες της εμφάνισης καύσωνα, θέτει στη διάθεση των ευπαθών ομάδων και όλων των πολιτών, τους εξής δροσερούς, κλιματιζόμενους χώρους:

· Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ», 12:00-22:00.
· Αίθουσα ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας κατά τις ώρες λειτουργίας της.
· Αίθουσα ΚΑΠΗ Πέρδικας, κατά τις ώρες λειτουργίας της.
· Αίθουσα ΚΑΠΗ Πλαταριάς, κατά τις ώρες λειτουργίας της.
· Αίθουσα ΚΑΠΗ Μαργαριτίου, κατά τις ώρες λειτουργίας της.
· Αίθουσα εκδηλώσεων Συβότων, 10:00-18:00.

Για την καλύτερη προστασία και προφύλαξη από τον επερχόμενο καύσωνα, σας υπενθυμίζουμε:

· Να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και να παραμένετε σε σκιερά και δροσερά μέρη.

· Να ντύνεστε ελαφρά, με ανοιχτόχρωμα και άνετα ρούχα.

· Να φοράτε γυαλιά ηλίου και καπέλο.

· Να αποφεύγετε τη βαριά σωματική εργασία και άσκηση.

· Να τρέφεστε με μικρά και ελαφρά γεύματα, προτιμώντας λαχανικά και φρούτα και αποφεύγοντας τις λιπαρές ουσίες.

· Να καταναλώνετε άφθονα υγρά και πολλούς χυμούς, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη ποτά.

· Να αποφεύγετε τις άνευ σοβαρού λόγου, μετακινήσεις κατά τις θερμές ώρες (12.00-16.00).

· Οι παραλίες της περιοχής μας αποτελούν ιδανικά σημεία ανακούφισης από την αποπνικτική αίσθηση του καύσωνα.

· Σε περίπτωση θερμοπληξίας καλείτε άμεσα το 166.


Συνέχεια...