02/26/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Χαρδαλιάς για Θεσπρωτία: "Πενταπλασιάστηκαν τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα"

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
Χαρδαλιάς για Θεσπρωτία: "Πενταπλασιάστηκαν τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα"

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου τίθεται από αύριο Σάββατο στις 6 το πρωί η Π.Ε. Θεσπρωτίας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση συντακτών το απόγευμα της Παρασκευής.

Όσον αφορά τη θεσπρωτία, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

"Στο κόκκινο μπαίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, όπου παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο Δήμο Ηγουμενίτσας, όπου εντοπίζεται σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου, με τα ενεργά κρούσματα να έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα.

Αυξητική τάση, μικρότερης όμως κλίμακας, παρατηρείται και στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών, η οποία μάλιστα συνδέεται με κινητικότητα μεταξύ των τριών Δήμων όπως αποτυπώνεται τόσο από τα κρούσματα, όσο και από την ιχνηλάτηση των στενών επαφών τους".


Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Κλειστή αύριο η λαϊκή αγορά

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Κλειστή αύριο η λαϊκή αγορά

Αναστολή λειτουργίας δημοτικής αγοράς Ηγουμενίτσας

Στο πλαίσιο της απόφασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στον Νομό Θεσπρωτίας, με σκοπό την προστασία από την υγειονομική απειλή του κορωνοϊού, αύριο, Σάββατο 27/02/2021, αναστέλλεται η λειτουργία της δημοτικής αγοράς Ηγουμενίτσας.

Κάνουμε δε έκκληση στους συμπολίτες μας για τήρηση με σοβαρότητα και προσήλωση των προβλεπόμενων μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: "Μένουμε προσηλωμένοι στον κοινό σκοπό, τηρώντας τα απλά και αυτονόητα"

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
Β. Γιόγιακας: "Μένουμε προσηλωμένοι στον κοινό σκοπό, τηρώντας τα απλά και αυτονόητα"

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την έξαρση της πανδημίας στην Θεσπρωτία κάποιοι έσπευσαν να σπείρουν τον πανικό καταφεύγοντας στην εύκολη, όσο και ανεύθυνη, συνταγή της κινδυνολογίας και του ψέματος.
Ας τους θυμίσουμε ότι από το 2020 μέχρι σήμερα περίπου 100 γιατροί, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες έχουν ενισχύσει τις δομές υγείας της Θεσπρωτίας.

Ότι -για πρώτη φορά από το 2015- λειτουργεί η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Φιλιατών, που αυτή την περίοδο λειτουργεί ως ΜΕΘ για Covid.
Ότι οι εμβολιασμοί εκτελούνται με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα που επιτρέπουν οι παραλαβές, όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε αυτή τη συλλογική, την εθνική, προσπάθεια συμμετέχουμε -ο καθένας από την πλευρά του- με αυτοπειθαρχία, προσοχή και υπευθυνότητα.
Και κλείνουμε τ’ αυτιά σε όσους σπεύδουν να διχάσουν, την ώρα που όλοι πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στον κοινό σκοπό, τηρώντας τα απλά και αυτονόητα…».
Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης για την εξέλιξη της πανημίας στη Θεσπρωτία: "Τι έγινε και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν";

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
Μάριος Κάτσης για την εξέλιξη της πανημίας στη Θεσπρωτία: "Τι έγινε και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν";

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος covid-19 στην Ελλάδα, η Θεσπρωτία μπαίνει στο κόκκινο του χάρτη του κορονοϊού, ενώ ήδη βιώνει τις συνέπειες του πολύμηνου lock down.
Τι έγινε και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν;

Το χρόνο που πέρασε, η Κυβέρνηση δεν τον αξιοποίησε για να ενισχύσει ουσιαστικά τις δομές Δημόσιας Υγείας με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην Πανδημία. Γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες με τον ιό, προσπαθώντας να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Οι εμβολιασμοί, με την περιβόητη «επιχείρηση ελευθερία» όπως ονομάστηκε, προχωράνε με ρυθμούς χελώνας, οι καθηγητές στα σχολεία δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ τα τεστ για την ιχνηλάτηση και τη διασπορά του ιού, γίνονται με το σταγονόμετρο, χωρίς ακόμα και τώρα να συνταγογραφούνται για να είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες.

Οι ημέρες για να γυρίσουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας, διαρκώς μετατίθενται για το μέλλον. Aντί να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ ξαναμπήκαμε σε φαύλο κύκλο. Η κοινωνία βρίσκεται κάτω από την πίεση διαρκούς άγχους και κόπωσης εξαιτίας των όσων ζούμε τον τελευταίο χρόνο, αλλά και κάτω από το φόβο για το τι θα ξημερώσει, τόσο στο επίπεδο της υγείας, όσο και στο επίπεδο της οικονομίας, της εργασίας, της εκπαίδευσης και της ίδιας της ζωής μας.

Καλώ τους πολίτες, να παραμείνουν ψύχραιμοι, όπως έχουν κάνει έως σήμερα, αν και γνωρίζω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, τη στιγμή μάλιστα που αισθάνονται εντελώς μόνοι τους και αθωράκιστοι.

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου - Τι ισχύει από αύριο

Φεβρουαρίου 26, 2021 0

Θεσπρωτία: Στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου - Τι ισχύει από αύριο

Αργά μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται η ΚΥΑ που θα εξειδικεύει τα μέτρα που θα ισχύουν από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου στις “κόκκινες” περιοχές (Ζώνη αυξημένου κινδύνου) στις οποίες εντάχθηκε και η Θεσπρωτία.

Επιγραμματικά, τα κυριότερα μέτρα που μέχρι στιγμής προβλέπονται:
- Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί. Εξαιρούνται οι μετακινήσεις για λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας κατοικιδίου.

- Πλήρης απαγόρευση των συναθροίσεων, δημόσιων και ιδιωτικών

- Λειτουργία των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοπωλείων ΜΟΝΟ με ραντεβού

- Click – away για όλο το υπόλοιπο λιανεμπόριο

- Κλειστά θα είναι κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής ενώ αναστέλλονται οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος ακόμα και από ιατρεία και πολυδύναμα ιατρικά κέντρα (αποτρίχωση, θεραπεία με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών κοκ).

- Κανονικά συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα σχολεία, πλην των Λυκείων τα οποία επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση

- Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων περιορίζεται έως τις 17:30. Μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι τη 01:00, μόνο για υπηρεσίες delivery.

ΠΗΓΗ: vdella.com
Συνέχεια...

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσπρωτία - 17 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσπρωτία - 17 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

1.790 νέα κρούσματα covid-19 με 29 θανάτους και 371 διασωληνωμένους το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα 26/2 η ελληνική κυβέρνηση.

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Θεσπρωτία, καθώς από χθες είναι στην κόκκινη ζώνη και σήμερα έγινε γνωστό ότι ανιχνεύθηκαν άλλα 17 κρούσματα.
Ιδιαίτερα επιβρυντική είναι η κατάσταση στα σχολεία, δεδομένου ότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν παιδιά, αλλά και εκπαιδευτικούς.
Συνολικά στην Ήπειρο ανιχνεύθηκαν το τελευταίο 24ωρο 51 νέα κρούσματα.

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
Π.Ε. Άρτας 11
Π.Ε. Θεσπρωτίας 17
Π.Ε. Ιωαννίνων 16
Π.Ε. Πρέβεζας 6

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.790, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 188.201 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 62 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.462 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.439 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 371 (71.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.326 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές2 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 270 (ημερήσια μεταβολή -7.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 273 ασθενείς.
Συνέχεια...

Κρούσμα κορωνοϊού και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
Κρούσμα κορωνοϊού και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Θετικό κρούσμα εντοπίστηκε και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr.

Το κρούσμα εντοπίστηκε σε μαθήτρια της 4η τάξης και το τμήμα θα παραμείνει κλειστό, ενώ τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.
Συνέχεια...

Θετικό κρούσμα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παραμυθιάς - Έκλεισε από σήμερα ένα τμήμα

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
Θετικό κρούσμα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παραμυθιάς - Έκλεισε  από σήμερα ένα τμήμα

Θετικό κρούσμα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παραμυθιάς ανιχνεύθηκε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του thespotikoiantilaloi.gr.

Θετικό σε κορωνοϊό βγήκε το τεστ μαθήτριας του Γ1 τμήματος, στο οποίο ξεκίνησε σήμερα το μάθημα, αλλά διακόπηκε την τελευταία ώρα, αφού έγινε γνωστό το κρούσμα στη μαθήτρια, η οποία όμως απουσίαζε.
Στο συγκεκριμένο τμήμα αναστέλλεται η δια ζώσης διδασκαλία για 2 εβδομάδες.
Συνέχεια...

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: "Οργάνωση και αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας"

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: "Οργάνωση και αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας"
EΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Εργαζόμενες – οι, άνεργοι, συνταξιούχοι νέοι και νέες, η μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων κορονοϊού στον νομό μας και ιδιαίτερα στην Ηγουμενίτσα, δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, ήταν ζήτημα χρόνου. Ήρθε ως αποτέλεσμα όχι της ανικανότητας της Κυβέρνησης, αλλά συνειδητής πολιτικής επιλογής της, εφόσον βάζει στην ζυγαριά τα αναγκαία και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, με γνώμονα τι κοστίζει λιγότερο στο κράτος και τι ωφελεί περισσότερο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και κλινικαρχών

Η Κυβέρνηση 12 μήνες από την εμφάνιση του νέου κορονοϊού στην χώρα μας, συνεχίζει να μας κουνάει το δάχτυλο απειλητικά και να αποθεώνει την ατομική ευθύνη, αρνούμενη να αναλάβει τις δικές της ευθύνες. Για το ότι στο νοσοκομείο Φιλιατών εργάζονται 23 γιατροί αντί για 55 ποιοι ευθύνονται; Για το ότι, όπως μας καταγγέλλουν εργαζόμενοι, οι οποίοι πήγαν στο Νοσοκομείο με συμπτώματα της ασθένειας για να κάνουν ΤΕΣΤ και τους αρνήθηκαν, όπως επίσης και στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, ποιος ευθύνεται; Για το ότι για να κάνει κάποιος το εμβόλιο της astrazeneca πρέπει να τρέχει στην Παραμυθιά ποιος ευθύνεται; Για το ότι τα πανεπιστήμια είναι κλειστά 12 ολόκληρους μήνες, μήπως φταίνε οι φοιτητές; Για τα σχολεία που ανοιγοκλείνουνε και ταλαιπωρούνται τα παιδιά μας αλήθεια ποιος φταίει;

Συναδέλφισες –οι, 12 μήνες τώρα η Κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των Σωματείων και των εργαζομένων στα νοσοκομεία. πότε με το καρότο και πότε με το μαστίγιο επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό μας, την καλλιέργεια αυταπατών, την επιβολή της σιωπής και της αποδοχής «σφάξε με αγά μου ν΄αγιάσω» οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία από « ήρωες» κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, τώρα έγιναν ο αποδιοπομπαίος τράγος και σέρνονται στα δικαστήρια επειδή τόλμησαν να αποκαλύψουν την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού και την γύμνια, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Συναδέλφισες – οι, το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Ε.Κ.Θ. και τα Σωματεία του, από την πρώτη στιγμή με τις παρεμβάσεις μας, τις κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο και τα Κ.Υ., βάλαμε το ζήτημα της προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Τονίσαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή και δεν μπορεί με πρόσχημα την πανδημία να μας επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου και απαγόρευση των διεκδικήσεων μας. Μόνο με την οργάνωση και τον αγώνα μας μπορούμε να υπερασπιστούμε την υγεία και τα δικαιώματα μας. Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους άνεργους και συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες, γονείς και μαθητές για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε:

· Ουσιαστική ενίσχυση του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, Νοσοκομείου Φιλιατών, Κ.Υ. Παραμυθιάς – Μαργαριτίου, με την στελέχωση τους από το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό.

· Με ευθύνη της Κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δήμων να εξασφαλιστούν μαζικά επαναλαμβανόμενα μοριακά ΤΕΣΤ για όλο τον πληθυσμό.

· Μαζικούς εμβολιασμούς σε πλήρως στελεχωμένα εμβολιαστικά κέντρα, με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι μετακινήσεις του υπάρχοντος.

· Ελέγχους στους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση κρούσματος.

· Εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων που νοσούν, δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.

· Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων όσων νοσούν η μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.

· Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων από και προς την δουλειά τους.

· Όλα τα αναγκαία μέτρα (15 μαθητές στην τάξη, μάσκες, αντισηπτικά, καθαρίστριες κτλ.) για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ
26-02-2021
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: "Αναβάθμιση της ΜΑΦ και σταθμός του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Φιλιατών"

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
Β. Γιόγιακας: "Αναβάθμιση της ΜΑΦ και σταθμός του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Φιλιατών"

Την αναβάθμιση της ΜΑΦ και τη λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την επίσκεψη του Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου και του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου στο νοσοκομείο, συνοδεία μελών της Επιτροπής λοιμωξιολόγων και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας.


Ο γενικός γραμματέας, ο οποίος ξεναγήθηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου -που λειτουργεί ως ΜΕΘ Covid για τη Θεσπρωτία- δεσμεύθηκε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση της συνολικής δυναμικότητας της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας που ανέρχεται σε 7 κλίνες. Επίσης ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ προανήγγειλε την ίδρυση και λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.
Συνέχεια...

Δύο θετικά κρούσματα στο ΚΗΦΗ Φιλιατών - Κλειστή από σήμερα η δομή

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
Δύο θετικά κρούσματα στο ΚΗΦΗ Φιλιατών - Κλειστή από σήμερα η δομή

Δυο θετικά κρούσματα covid-19 ανιχνεύθηκαν σε εργαζόμενους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Φιλιατών, σύμφωνα με πληροφορίες μας.

Οι εργαζόμενοι έσπευσαν μόνοι τους να κάνουν test μετά από αδιαθεσία που ένοιωσαν.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ θεσπρωτίας, εδώ και καιρό ζητάει να ληφθούν από τους Δήμους της περιοχής, άμεσα μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους και τους δημότες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ικανοποιητική αντίδραση εκ μέρους των Δήμων, παρά μόνο όταν εντοπιστούν τα πρώτα κρούσματα.
Από σήμερα η δομή παραμένει κλειστή μέχρι νεοτέρας.
 
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 11 πρόστιμα χθες για άσκοπες μετακινήσεις - 88 παραβάσεις συνολικά στην Ήπειρο

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
Θεσπρωτία: 11 πρόστιμα χθες για άσκοπες μετακινήσεις - 88 παραβάσεις συνολικά στην Ήπειρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (25-02-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (88) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

65 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 33 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

18 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

5 παραβάσεις και 1 σύλληψη για παραβάσεις κανόνων λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ως ακολούθως:

· Πρόστιμο (3.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας (15) ημερών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) για μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων και σύλληψη του ιδιοκτήτη, καθώς και από (300) ευρώ πρόστιμο σε (4) πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

26 Φεβρουαρίου 1913 – Απελευθέρωση της πόλης των Φιλιατών

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
26 Φεβρουαρίου 1913 – Απελευθέρωση της πόλης των Φιλιατών

Συμπληρώνονται φέτος 108 χρόνια από τη μεγάλη ιστορική μέρα της απελευθέρωσης της πόλης των Φιλιατών.
Σήμερα τιμούμε τους ήρωες των ενόπλων δυνάμεων όπου έπεσαν υπέρ πατρίδας μαζί με τους ακρίτες του Ιερού Λόχου των Φιλιατών, που με κόστος την ίδια τους τη ζωή συνέβαλαν στην απελευθέρωση του τόπου μας.

Είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες για τους ηρωικούς αγωνιστές μας κι αντλούμε έμπνευση από τον πατριωτισμό, το ήθος και τη θυσία τους για την ελευθερία.

Η Ήπειρος και κατά συνέπεια η πόλη μας συνεχίζει μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα την προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον στέλνοντας μήνυμα ενότητας – αποφασιστικότητας αντιμετώπισης κάθε κινδύνου που επισκιάζει τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού.
Χρόνια πολλά!

Σπύρος Παππάς
Δήμαρχος Φιλιατών
Συνέχεια...

Επίσκεψη Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλου στα νοσοκομεία Φιλιατών και Ιωαννίνων

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
Επίσκεψη Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλου στα νοσοκομεία Φιλιατών και Ιωαννίνων

Τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακό και Χατζηκώστα, καθώς και το Νοσοκομείο Φιλιατών, επισκέφθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κοτσιώπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, καθηγητές λοιμοξιωλογους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στόχος της επίσκεψης όπως τόνισε ο κ. Κωτσιόπουλος να εξεταστεί η επιχειρησιακή και τεχνική ετοιμότητα των νοσοκομείων, η οποία όπως δήλωσε είναι σε καλή κατάσταση για να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της παν των νυν νουδημίας. Ο κ. Κωτσιόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο εμβολιασμός εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς “πρέπει όμως να εμβολιαστεί το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού για να είμαστε όλοι ασφαλείς “, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Στο νοσοκομείο Φιλιατών ο γενικός γραμματέας ξεναγήθηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσηλευτικού ιδρύματος πού ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Ιανουαρίου και πλέον έχει μετατραπεί σε ΜΕΘ covid, για να καλύψει τις ανάγκες της Θεσπρωτίας, η οποία τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων.

Η πληρότητα της μονάδας λοιμωδών του ίδιου νοσοκομείου ανέρχεται στο 40% ενώ όπως διαπίστωσε ο γενικός γραμματέας ούτε τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων δέχονται μέχρι στιγμής ιδιαίτερη πίεση.

Έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν με ιδιαίτερη προσοχή τα υγειονομικά μέτρα απηύθυνε τόσο ο γενικός γραμματέας όσο και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασιλης Γιόγιακας.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr
Συνέχεια...

Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Νίκος Ακριτίδης

Φεβρουαρίου 26, 2021 0
Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Νίκος Ακριτίδης

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης ο γιατρός Νικόλαος Ακριτίδης, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Ν. Ακριτίδης διετέλεσε για μια 20ετία Διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και πέρα από ένας σπουδαίος επιστήμονας, ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος.

Με ανακοίνωση, η διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» εκφράζουν την ειλικρινή θλίψη για την απώλεια του Νικόλαου Ακριτίδη, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, επί 20 συναπτά έτη, σημειώνοντας ότι πρόσφερε «ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του τόσο ως επιστήμων όσο και ως άνθρωπος, συνεργαζόμενος άψογα με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του».

Τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του Νίκου Ακριτίδη εκφράζει και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος σε δήλωσή του εξαίρει την ανιδιοτελή προσφορά του στην ιατρική επιστήμη. «Σήμερα πενθούμε την απώλεια του Νίκου Ακριτίδη. Του ιατρού που συνέδεσε το όνομά του με την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Χατζηκώστα” Iωαννίνων. Του επιστήμονα που πρόσφερε ανιδιοτελώς υπηρεσίες αδιακρίτως προς κάθε πολίτη. Η συμβολή του στην οργάνωση και λειτουργία της Κλινικής είναι ανεκτίμητη γι’ αυτό -αν και πέρασαν αρκετά χρόνια από τη συνταξιοδότησή του- μνημονεύεται μέχρι και τις ημέρες μας το όνομά του, η θητεία του, οι επιστημονικές του γνώσεις. Είμαστε ευγνώμονες και θα τον θυμόμαστε πάντα. Αιώνια του η μνήμη», σημειώνει.

Ψήφισμα εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, εκφράζοντας τη βαθύτατη οδύνη για τον θάνατο ενός ανθρώπου, ο οποίος υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την επιστήμη του με ήθος και υψηλή κατάρτιση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας με συνέπεια και την κοινωνία με ευαισθησία. Επίσης, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και κάνει γνωστό πως στη μνήμη του θα κατατεθεί στεφάνι και θα διατεθεί χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του δήμου.

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους αγαπημένους του, εκφράζει και η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Νευρολογίας Μερόπη Τζούφη. «Θρηνούμε την απώλεια του αγαπημένου μας συναδέλφου και γιατρού, Διευθυντή Παθολογίας Νίκου Ακριτίδη, που δίδαξε γενιές γιατρών με τις γνώσεις του, αλλά και με το ατομικό του παράδειγμα ήθους, προσφοράς και διαρκούς ανανέωσης, για την καλύτερη προσφορά υγειονομικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας», τονίζει σε μήνυμά της.

Τον γιατρό και δάσκαλο Νίκο Ακριτίδη αποχαιρετά με βαθιά θλίψη το Σωματείο Γενικών Γιατρών ΕΣΥ Ιωαννίνων. «Εμείς οι γιατροί της πρωτοβάθμιας υγείας είχαμε την τύχη και την τιμή να είμαστε μαθητές του σε πολλές φάσεις της πορείας μας. Σαν φοιτητές στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου μας, όπου ήταν καθηγητής, σαν προπαιδευόμενοι νέοι πτυχιούχοι γιατροί πριν το αγροτικό μας και αρκετοί από μας ως ειδικευόμενοι γενικοί γιατροί στο Νοσοκομείο “Χατζηκώστα”. Μας δίδασκε ακούραστα, καθημερινά, από κοντά και πάντα δίπλα από το κρεβάτι του αρρώστου, την ιατρική ως τέχνη, τη δίψα για γνώση, και το να έχουμε ως οδηγό την αγωνία του αρρώστου. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που μας χάρισε, μας συνοδεύουν και θα μας συνοδεύουν για πάντα. Αποχαιρετούμε το δάσκαλό μας και τον ευχαριστούμε», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: www.agon.gr
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα