10/29/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Ζητείται προσωπικό για καινούρια ξενοδοχειακή μονάδα στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας

Οκτωβρίου 29, 2019 0
Ζητείται προσωπικό για καινούρια ξενοδοχειακή μονάδα στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας

Ζητείται προσωπικό για καινούργια ξενοδοχειακή μονάδα στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας.
(Σερβιτόροι, Barman, Μαγείρους Καμαριέρες, Ηλεκτρολόγους, Υδραυλικούς, Reception, Pool Boy,)
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην Πλατεία Δημαρχείου εκδήλωση για τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

Οκτωβρίου 29, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην Πλατεία Δημαρχείου εκδήλωση για τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 διοργανώνει μια εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.
Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου.
Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για δέκατη! συνεχόμενη χρονιά , μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, ελάτε να γιορτάσουμε!!!
Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα παιδάκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!
Ώρα προσέλευσης: 11.00
Ώρα καταμέτρησης: 12.00
Ώρα λήξης: 14:00
Η εκδήλωση διοργανώνεται για 6η χρονιά από την ομάδα https://www.facebook.com/groups/thesprotia.thilasmos/?epa=SEARCH_BOX
Συνέχεια...

"Το λιμάνι της Χάβρης": Αύριο Τετάρτη προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 29, 2019 0
"Το λιμάνι της Χάβρης": Αύριο Τετάρτη προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας
Τετάρτη 31/10/2019
ΩΡΑ: 9μ.μ.
Το Λιμάνι της Χάβρης (Le Havre)
Σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι
Γαλλική (2011) Διάρκεια 103'
Παίζουν: Αντρε Βιλμς, Κέτι Ούτινεν, Ζαν-Πιέρ Νταρουσέν

Ο Μαρσέλ Μαρξ, ένας μεσήλικας πρώην συγγραφέας, μοιράζει την καθημερινότητά του ανάμεσα στο ταπεινό επάγγελμα του λούστρου, τις επισκέψεις στο αγαπημένο του μπαρ και τη φροντίδα της βαριά άρρωστης συζύγου του. Και τότε εμφανίζεται ένας εξαθλιωμένος πιτσιρικάς Αφρικανός που βγαίνει από την κοιλιά του κοντέινερ που τον μεταφέρει στην Ευρώπη και χάνεται στους δρόμους της Χάβρης, πιστεύοντας ότι βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο. Ο λούστρος θα γίνει ο προστάτης του.
Όπως σχεδόν όλες οι ιστορίες που αφηγείται ο Καουρισμάκι, έτσι και αυτή εδώ είναι γεμάτη από εργατική θλίψη, μελαγχολικό χιούμορ, δύσπιστη αισιοδοξία. Η συναισθηματική του ευθύτητα, ο τρυφερός ρομαντισμός του πάει χέρι-χέρι με μια σαρδόνια ειρωνεία, που σε ταξιδεύει στη χώρα που τα θαύματα είναι ακόμη εφικτά.

Η ταινία έχει κερδίσει το βραβείο της διεθνούς επιτροπής κριτικών κινηματογράφου (FIPRESCI) στις Κάννες το 2011 και το βραβείο Λουί-Ντελίκ το ίδιο έτος. Είναι μια από τις τελευταίες ταινίες του γνωστού σκηνοθέτη, που τιμήθηκε και από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι σταματά τον κινηματογράφο.

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ισντιτούτο Ελλάδος
Συνέχεια...

"Υπάρχει τρόπος": Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία του ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας για τα άτομα με αναπηρία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 29, 2019 0
"Υπάρχει τρόπος": Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία του ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας για τα άτομα με αναπηρία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας (ΒΙΝΤΕΟ)
Το ΔΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ με την αρχή της χρονιάς ξεκίνησε μια νέα ειδικότητα το τμήμα βοηθού εργοθεραπείας. Προς μεγάλη ευχάριστη έκπληξη όλων, το τμήμα απαρτίζεται από άτομα με έντονο το αίσθημα της προσφοράς και του εθελοντισμού, το οποίο φάνηκε αμέσως αφου ευαισθητοποιήθηκαν από τις πρώτες κιόλας μέρες παράδοσης των μαθημάτων. 
Με γνώμονα τους κύριους τομείς της ζωής που ένας εργοθεραπευτής μπορεί να παρέμβει ώστε να μπορέσει το άτομο να βιώσει μια ανεξάρτητη, ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή αφου η λειτουργικότητα του έχει διαταραχθεί, αλλα και να αναπτύξει τις απαιτούμενες δεξιότητες ώστε να αποκαταστήσει, διατηρήσει ή αποκτήσει τη λειτουργικότητα του κινήθηκαν οι φοιτητές. 
Παράλληλα οτι η ενδυμασία προκαλεί επιπλέον εμπόδια για άτομα με αναπηρία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας , περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι - 15% του παγκόσμιου πληθυσμού - θα έχουν κάποιο είδος αναπηρίας. Από αυτούς, περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να παλεψουν με μειωμένη λειτουργικότητα, ηταν οι αφορμές για την προσφορά στο Κέντρο Στοργή. 
Συνειδητοποιώντας οτι οι απλές αλλαγές στο ρούχο, όπως το βελκρο στα πουκάμισα που αντικαθιστούν τα κουμπιά, μπορούν να ωφελήσουν τα άτομα με μια σειρά αναπηριών, ενώ παράλληλα επεκτείνουν τη ντουλάπα τους με κομψές επιλογές αφου αφήνουν τα άτομα να ντυθούν αντί να εξαρτώνται από τον φροντιστή τους, τέτοια πουκάμισα δημιουργήθηκαν και χαρίστηκαν στο κέντρο στοργή για όλα τα παιδιά με ιδιαιτερότητες. 
Εξάλλου, η ανθρώπινη ζωή είναι μια διαδικασία συνεχούς προσαρμογής στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος. 
Ευχαριστουμε το ΚΔΑΠ-μεα Το Εργαστηρι και την κυρια Elena Mpeza
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διαδικασία και προετοιμασία των ρούχων είχαν την αμέριστη υποστήριξη του Διευθυντη του ΔΙΕΚ κυρίου Μπούα Ηλία αλλά και των Εκπαιδευτριών τους Στεφάνου Ηρώ και Ανδρέου Ελπίδα.
"Υπάρχει Τρόπος "
Μονταζ Βιντεο:Πάνος Νικολάου
Φωτογραφία: Μάκης Μαντης
Studio: Θωμάς Λιόλιος Ομάδα Τέχνης Φάος- FAOS art company Αρτέμης Φησης
Εκπαιδεύτριες: Ηρώ Στεφάνου
Ελπίδα Ανδρέου
Εποπτεία : Ηρώ Στεφάνου 
Πρωτοβουλία κ Γραφιστικη: Μίλτος Καρανίκα
Διαφημιστικές κ ψηφιακές εκτυπώσεις: Άκης Κόλλιας και Δημήτρης Κόλλιας
Διευθυντής: Μπούας Ηλίας
Υποστήριξη: Επί ποδός Ανδρέας Παπαδημητρίου 
Για τη Παγκόσμια Μέρα Εργοθεραπειας 2019
Δημόσιο Ιεκ Ηγουμενίτσας τμήμα Εργοθεραπειας.
Φοιτητές:
Κωνσταντίνα Βεζδρεβάνη
Λένα Δαρδανη
Μάγια Αγγελίδη 
Aφροδιτη Κανακη
Νίκος Καρακίτσος
Αιμιλία Καρακώστα
Aθανασία Μιχαλοπούλου
Aννα Μπολοση
Tασος Στεργιος
Σοφία Κωσταντίνη
Δήμητρα Τατσάκη 
Γεωργία Ριζου
Ντίνα Ουζούνογλου
Mαρια Βαλαρη
Συνέχεια...

Προς δημοπράτηση η ανάδειξη του Ενετικού Κάστρου Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 29, 2019 0
Προς δημοπράτηση η ανάδειξη του Ενετικού Κάστρου Ηγουμενίτσας 
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» με έγγραφό της προς το Δήμο Ηγουμενίτσας, διατυπώνει σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο «Ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη Ενετικού Κάστρου», συνολικού προϋπολογισμού 680.000 ευρώ.

Συνέχεια...

Σύλληψη ενός αλλοδαπού στο Σμέρτο για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση

Οκτωβρίου 29, 2019 0
Σύλληψη ενός αλλοδαπού στο Σμέρτο για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, την 26-10-2019 το βράδυ στο Σμέρτο Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συνέχεια...

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κροατίας στο Λιμένα Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 29, 2019 0
Επίσκεψη του Πρέσβη της Κροατίας στο Λιμένα Ηγουμενίτσας 
Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 ο Πρέσβη της Κροατίας κ. Aleksandar Sunko, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, συνοδευόμενος από τον Πληρεξούσιο Υπουργό της πρεσβείας κ. Zvonimir Sviben και τον εκτελεστικό διευθυντή του Λιμένα του Ζαντάρ κ. Robert Škifić. 
Σκοπός της επίσκεψης, η ανάπτυξη συνεργασιών επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, λαμβάνοντας κυρίως υπόψη τον ρόλο των Λιμένων στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής Ιονίου. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκαν δυνατότητες, τρόποι και ιδέες περαιτέρω προώθησης συνεργασιών, καθώς και η εξέταση ενδεχόμενης σύνδεσης των δυο Λιμένων. Επιπλέον, εντοπίσθηκαν τομείς κοινών δραστηριοτήτων, στους οποίους υφίστανται προοπτικές συνεργασίας και ανταλλαγή τεχνογνωσίας προς αμοιβαίο όφελος. 
Ακολούθησε ενημέρωση στους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Λιμένα Ηγουμενίτσας. Συνέχεια...

Συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας

Οκτωβρίου 29, 2019 0
Συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
Με την συμπατριώτισσά μας, Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Αθηνά Καλύβα, συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης.
Στην συνάντηση που πραγματοποιηθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, διαπιστώθηκε κοινή βούληση για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αφορούν την Δημοτική Αρχή και που άπτονται των αρμοδιοτήτων της κ. Καλύβα., όπως η μόνιμη παραχώρηση στον Δήμο Σουλίου των εγκαταστάσεων της πρ. Κατασκήνωσης και του πρ. ΚΕΓΕ.
Τη συζήτηση απασχόλησε επίσης, η προοπτική χρηματοδοτήσεων από ΕΣΠΑ μιας σειράς από μεγάλα έργα για το Δήμο Σουλίου άλλα και το ενδεχόμενο αξιοποίησης από μεριάς Δήμου, των 2 εκτάσεων που το 2014 πέρασαν στο τότε ΤΑΙΠΕΔ.
Τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με σκοπό τη δρομολόγηση προς λύση όλων των θεμάτων, ενώ συμφωνήθηκε πως η συνεργασία θα είναι μόνιμη.
Συνέχεια...

Μήνυμα του Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη για την 28η Οκτωβρίου

Οκτωβρίου 29, 2019 0
Μήνυμα του Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη για την 28η Οκτωβρίου
Η σημερινή ημέρα, είναι μέρα μνήμης και τιμής στους προγόνους μας, όλους εκείνους που έγραψαν ένδοξες στιγμές το 1940. Ταυτόχρονα όμως, είναι μία μέρα που δεν γυρνάμε μόνο τις μνήμες πίσω, αλλά κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. 
Η Μαρτυρική Παραμυθιά άλλα και όλος ο Δήμος μας, έζησε πολύ δύσκολες στιγμές στην Κατοχή, που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας, γεγενημένων και αγέννητων εκείνα τα χρόνια. Μας έκαναν όμως και πιο δυνατούς και ικανούς να αναπτύξουμε την εθνική συνείδηση και αφύπνιση και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.
Σήμερα, 79 χρόνια μετά, η αντιμετώπιση του φασισμού παραμένει επίκαιρο θέμα και η επίκληση της ιστορίας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Απαντώντας με την ιστορία μας στο μίσος το φόβο και στη βία, με αλληλεγγύη και ελπίδα.
Με την ελπίδα πως ποτέ στο μέλλον δεν θα χρειαστεί να ζήσουμε στιγμές πολέμου, εύχομαι στους απανταχού συμπατριώτες μας Χρόνια Πολλά

O Δήμαρχος Σουλίου
Γιάννης Καραγιάννης
Συνέχεια...

Λαμπανίτσα: Μια υπέροχη περιήγηση στα χνάρια των μανιταριών

Οκτωβρίου 29, 2019 0
Λαμπανίτσα: Μια υπέροχη περιήγηση στα χνάρια των μανιταριών
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε ένα όμορφο ταξίδι, ακολουθώντας τα χνάρια των Μανιταριών στο ελατοδάσος της Ελαταριάς. 
Μια εκδήλωση που είχε σκοπό να προσφέρει στο ευρύ κοινό μια πρώτη γνωριμία – εισαγωγή στο θαυμαστό κόσμο των μανιταριών.
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συνοδοιπόρους που συμμετείχαν στην εκδήλωση και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο υπέροχους οδηγούς μας τον Ηλία Ευθυμίου και την Κατερίνα Τσαγκαροπούλου.


Συνέχεια...

Δείτε την παρέλαση στους Φιλιάτες την 28η Οκτωβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)