03/29/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ηγουμενίτσα: Κατασχέθηκαν 80 κιλά μύδια χωρίς παραστατικά

Μαρτίου 29, 2024 0
Ηγουμενίτσα: Κατασχέθηκαν 80 κιλά μύδια χωρίς παραστατικά
(Φωτό αρχείου)

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού, εντοπίστηκαν ογδόντα κιλά (80 kg) ζώντων διθύρων μαλακίων (Μύδια), για τα οποία δεν υπήρχαν οι ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων και η ποσότητα των αλιευμάτων κατασχέθηκε.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Μπλόκο σε 48 κιλά Skunk και 21 κιλά χασίς προερχόμενα από Ιταλία...

Μαρτίου 29, 2024 0
Ηγουμενίτσα: Μπλόκο σε 48 κιλά Skunk και 21 κιλά χασίς προερχόμενα από Ιταλία...

Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικής ουσίας ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (Skunk) βάρους 48 κιλών και κατεργασμένης κάνναβης (Hashish) βάρους 21 κιλών στην Ηγουμενίτσα και σύλληψη ατόμων

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, προέβησαν στη σύλληψη ενός (01) ημεδαπού, για παράβαση του νόμου 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών'', στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συστηματική πολύμηνη έρευνα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), της Ομάδας Κ9 και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε συνεργασία με τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), του Γραφείου Ασφάλειας καθώς και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας και διενεργήθηκε στοχευμένος έλεγχος σε φορτηγό όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο), το οποίο είχε εκφορτωθεί από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Ιταλίας.

Κατά τον έλεγχο, κατόπιν ένδειξης από τον αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΜΕΖΚΑΛ», τα στελέχη εντόπισαν επιμελώς στοιβαγμένα στο χώρο του φορτίου, οκτώ (08) χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν σαράντα τρεις (43) πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK), συνολικού μικτού βάρους σαράντα οκτώ κιλών και εκατόν τριάντα εννέα γραμμαρίων (48.139 γρ), καθώς και διακόσιες δεκαπέντε (215) πλαστικές συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους είκοσι ενός κιλών και διακοσίων εξήντα γραμμαρίων (21.260 γρ).

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθη σήμερα στην Αττική, έξωθεν της οικίας του, έτερος ημεδαπός (69 ετών) εμπλεκόμενος στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ ακολούθησε νόμιμη κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του.

Ο 61χρονος ημεδαπός, οδηγός του Φ/Γ οχήματος (τράκτορας/επικαθήμενο) καθώς και ο 69χρονος ημεδαπός πρόκειται να προσαχθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων για εξέταση. Επιπλέον κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο, τέσσερις (04) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των χιλίων εννιακοσίων ενενήντα ευρώ (1.990 €).

Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών υπερβαίνει τις τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (450.000 €).

Συνέχεια...

Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για την κακοποίηση στην τρίτη ηλικία

Μαρτίου 29, 2024 0
Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για την κακοποίηση στην τρίτη ηλικία

Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι", της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο "Κακοποίηση στην τρίτη ηλικία: Αναγνώριση και υποστήριξη Ηλικιωμένων θυμάτων κακοποίησης" τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 στις 18:00, στην αίθουσα "ΠΑΝΘΕΟΝ".


Συνέχεια...

Οι πρώτοι υποψήφιοι με το συνδυασμό του υποψήφιου προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αντώνη Νικολάου

Μαρτίου 29, 2024 0
Οι πρώτοι υποψήφιοι με το συνδυασμό του υποψήφιου προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αντώνη Νικολάου

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους υποψηφίους και υποστηρικτές αυτής της νέας προσπάθειας. Το να σε εμπιστεύονται συνάδελφοί σου για την ανάληψη της προεδρίας στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, είναι κάτι εξαιρετικά τιμητικό και τους ευχαριστώ όλους για αυτή την εμπιστοσύνη. Η στήριξη και συμπαράσταση στο πρόσωπό μου, μου δίνει μεγάλη δύναμη και ενέργεια να αγωνιστώ με μεγαλύτερο πάθος για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων του νομού.


Η επιθυμία των νέων επιχειρηματιών για εμπλοκή στα κοινά για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας φέρνει νέες ιδέες οι οποίες αποτελούν οδηγό για την συνέχιση και βελτίωση του έργου του Επιμελητηρίου. Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας οφείλει να αποτελεί ισχυρό, αξιόπιστο και καθημερινό σύμμαχο των επιχειρήσεων – μελών του. Για αυτό το λόγο έχουμε στόχο αφενός να «αρθρώνουμε» λόγο να διεκδικούμε και να προχωρούμε σε ρεαλιστικές προτάσεις και αφετέρου να αναλαμβάνουμε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας.


Όλοι μαζί για τη νίκη.

“Δυνατά για το επιχειρείν”

Με εκτίμηση
Αντώνιος Νικολάου
Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα