11/11/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Συμμετοχή της Προέδρου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο Διεθνές Συνέδριο Συνδυασμένων Εμπορευματικών Μεταφορών

Νοεμβρίου 11, 2019 0
Συμμετοχή της Προέδρου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο Διεθνές Συνέδριο Συνδυασμένων Εμπορευματικών Μεταφορών 

Στο Διεθνές Συνέδριο Συνδυασμένων Εμπορευματικών Μεταφορών, που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.), στο πλαίσιο της 7ης Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo 2019» στις 9 Νοεμβρίου 2019 στο Metropolitan Expo, συμμετείχε ως ομιλήτρια η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη. 
Τα επίσημα εγκαίνια της διπλής έκθεσης «ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ & LOGISTICS» & «CARGO TRUCK & VAN EXPO» πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη & από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νικόλαο Παπαθανάση, με την παρουσία εκθετών και επισκεπτών, και μηνύματα από πλευράς της Πολιτείας για επιτάχυνση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τα Εμπορευματικά Κέντρα, αλλά και επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τις Εμπορευματικές Μεταφορές. 
Στο περιθώριο του συνεδρίου η κα Δηλαβέρη πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρων των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Συνέχεια...

Φιλιάτες: Πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες - Του Σταύρου Κωστάρα

Νοεμβρίου 11, 2019 0
Φιλιάτες: Πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες - Του Σταύρου Κωστάρα

Πλήθος οι αντιδράσεις από τους κατοίκους του ακριτικού Δήμου Φιλιατών στο άκουσμα της πρόθεσης της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το χώρο του εκεί εργοστασίου για τη φιλοξενία προσφύγων οι οποίοι έχουν αιτηθεί άσυλο για παραμονή στη χώρα μας.
Γίνεται βέβαια λόγος για μία κλειστή δομή φιλοξενίας η οποία θα λειτουργήσει ως ένας ενδιάμεσος σταθμός για όσους έχουν αιτηθεί άσυλο, και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου, και οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε τόπους οριστικής ή προσωρινής διαμονής.,
Άλλωστε σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται ο χώρος για μακροχρόνια διαμονή των προσφύγων αλλά ούτε και είναι εφικτό μια πόλη του μεγέθους των Φιλιατών να γίνει τόπος διαμονής έστω και περιορισμένου αριθμού προσφύγων. Τόσο το μέγεθος της πόλης, όσο και η γειτνίαση με την Αλβανία και η ύπαρξη του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα το καθιστούν αποτρεπτικό.
Υπάρχουν πολλά τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στην περίπτωση που αυτό τελικά αποφασιστεί και δρομολογηθεί. Υπάρχουν προϋποθέσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν απαιτητές από τη δημοτική αρχή η οποία θα αναλάβει μεγάλο κομμάτι, αλλά και ευθύνες της υλοποίησης του σχεδίου αν ευδοκιμήσει. Κάποιες από τις απαιτήσεις θεωρώ ότι πρέπει να είναι οι παρακάτω:
1) Ο συγκεκριμένος και περιορισμένος αριθμός των προσφύγων, αλλά και ο χρόνος τον οποίο θα παραμένουν εκεί.
2) Η προέλευση και η ομογένεια των μεταναστών καθώς και η οικογενειακή τους κατάσταση. 
3) Η ενίσχυση του νοσοκομείου με γιατρούς και προσωπικό αλλά και η χρηματοδότησή του για να ανταπεξέλθει.
4) Η στελέχωση των Μ.Κ.Ο αλλά και των λοιπών υπηρεσιών υποστήριξης με αποκλειστικό κριτήριο την εντοπιότητα.
5) Η ενίσχυση και η στελέχωση του αστυνομικού τμήματος με επιπλέον προσωπικό και οχήματα για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε περίπτωση.
6) Η χρηματοδότηση του Δήμου για τις υποδομές που θα απαιτηθούν όσον αφορά δρόμους και λοιπά δίκτυα, αλλά και για την πρόσληψη επιπλέον υπαλλήλων για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες.
7) Η ενίσχυση της τοπικής αγοράς με προμήθειες αποκλειστικά από εκεί.
Οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν από τους κατοίκους της περιοχής θεωρώ ότι προέρχονται κυρίως από την έλλειψη ενημέρωσης. Μια κλειστή δομή δεν θα επηρεάσει τον ντόπιο πληθυσμό αφού θα είναι τόπος προσωρινής διαμονής και όχι εγκατάστασης των προσφύγων. Τουναντίον θα προσφέρει στην τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Πριν υπάρξουν κάθε είδους αντιδράσεις ας υπάρξουν ώριμες σκέψεις, ενημέρωση και ψύχραιμη ανάλυση των δεδομένων. Για αυτό άλλωστε και το θέμα θα συζητηθεί εκτάκτως στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα 11/11/2019.
Υφίσταται βέβαια πάντοτε ο φόβος ότι δεν θα τηρηθούν τα όσα συμφωνηθούν. Η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτούς που διοικούν είναι δικαιολογημένη. Για αυτό είναι σημαντικό να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών για το ζήτημα.
Το πρόβλημα της διαχείρισης του προσφυγικού για την κυβέρνηση είναι μεγάλο. Αλλά από τη στιγμή που ήρθαν και υπάρχει αδυναμία εξεύρεσης λύσεων, το πρόβλημα ανήκει σε όλους μας κι όχι μόνο σε ορισμένους που βρίσκονται δίπλα στα θαλάσσια σύνορα. Δεν μπορούμε ως Έλληνες πολίτες να έχουμε την απαίτηση να φορτωθούν τους πρόσφυγες τα 2-3 νησιά που αποβιβάζονται.
Ότι κακώς έρχονται στη χώρα μας το δέχομαι.
Το ότι το πρόβλημα θα έπρεπε να είναι ευρωπαϊκό κ όχι μόνο ελληνικό είναι σωστό αλλά δεν υπάρχουν εφικτοί τρόποι για να γίνει αυτό. Αν υπήρχαν θα είχαν εφαρμοστεί προ πολλού.
Το ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται η Ελλάδα, αλλά και η Τουρκία, για το ζήτημα αυτό είναι πάρα πολλά και αποτελεί δέλεαρ για την οικονομία μας είναι κάτι που κατευνάζει πολλές αντιδράσεις.
Το ζήτημα πάντως είναι να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών που καλώς ή κακώς έχουν ήδη έρθει στη χώρα μας.

Συνέχεια...

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Νοεμβρίου 11, 2019 0
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Συνεδριάζει στην Παραμυθιά, σήμρεα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 18:00, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου με 7 θέματα στην ημερήσια διάταξη και το ενδιαφέρον να μονοπολούν τα ανταποδοτικά τέλη

ΘΕΜΑ 1o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΧΟΙΚΑΣ» Δήμου Σουλίου»
ΘΕΜΑ 2o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Τ.Κ. ΠΕΤΡΟΒΙΤΣΑΣ»
ΘΕΜΑ 3o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:«ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕ ΑΧΕΡΟΝΤΑ» Δήμου Σουλίου
ΘΕΜΑ 4o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΩΝ Τ.Κ. ΚΑΡΥΩΤΙΟΥ» Δήμου Σουλίου
ΘΕΜΑ 5o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΗΓΩΝ ΑΥΛΟΤΟΠΟΥ», Δήμου Σουλίου.
ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση Πρωτοκόλλου ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: *ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ Β’ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ *.
ΘΕΜΑ 7o: Περί αναπροσαρμογής ή μη των ανταποδοτικών τελών και δικαιωμάτων Δήμου Σουλίου ( Αποφ. Ο.Ε 71/2019).
Συνέχεια...

Θεσπρωτός - Ασπρόπυργος 1-0 (ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 11, 2019 0
Θεσπρωτός - Ασπρόπυργος 1-0 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Θεσπρωτός πήρε τη νίκη απέναντι στην Ένωση Ασπροπύργου, με γκολ του Ντάλα Κόστα στο 74', και πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Μεγάλη βαθμολογικής σημασίας η νίκη του Θεσπρωτού χθες στο κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας.
Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα φαίνεται πως αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά της και πετυχαίνει τη δεύτερη νίκη εντός έδρας φτάνοντας τους 7 βαθμούς, στο βαθμολογικό πίνακα. 
Σημαντική η παρουσία των φιλάθλων που εμψυχώνουν τους παίκτες και απολαμβάνουν την ομάδα τους με την προσδοκία να συνεχίσουνε μια καλή πορεία στη football league.
Τα αποτελέσματα της football league
 Πίνακας βαθμολογίας
Δείτε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση
Συνέχεια...

Συνελήφθησαν στη Σαγιάδα δύο άτομα με 38 κιλά κάνναβη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 11, 2019 0
Συνελήφθησαν στη Σαγιάδα δύο άτομα με 38 κιλά κάνναβη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Συνελήφθησαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, τα οποία μετέφεραν και επιχείρησαν να διακινήσουν στη χώρα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών 
Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -38- κιλών και -410- γραμμαρίων, που βρέθηκε στο εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου 

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδήγησαν το Σάββατο 9-11-2019 το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες. 
Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, (37) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (38) κιλών και (410) γραμμαρίων. 
Συνολικά κατασχέθηκαν: 
-38- κιλά και -4100- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ανωτέρω αλλοδαπού, δύο κινητά τηλέφωνα. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνέχεια...

ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Λέμε όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία!

Νοεμβρίου 11, 2019 0
ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Λέμε όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία!

●ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
● ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τα Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στα προσφυγόπουλα .
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν έμπρακτα τα παιδιά που βιώνουν τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους, απόρροια των στρατιωτικών επεμβάσεων, των ανταγωνισμών, των πολέμων για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, για την αρπαγή του φυσικού πλούτου, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας.
Καταδικάζουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης , τον εγκλωβισμό ανθρώπων, την απομόνωση χωρίς δυνατότητα επανένωσης με τις οικογένειές τους.
Καταδικάζουμε την άθλια συμφωνία ΕυρωπαϊκήςΕνωσης – Ελλάδας – Τουρκίας, που μετατρέπει τη χώρα σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Λέμε όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία!
Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας και μετανάστης, κανείς δεν εγκαταλείπει την πατρίδα του, αν νιώθει ασφαλής, αν απολαμβάνει μια ζωή χωρίς πόλεμο, φτώχεια, μιζέριακαι εκμετάλλευση.
Μιλάμε με τους μαθητές μας στην τάξη για τις αιτίες του πολέμου και της προσφυγιάς, καλλιεργούμε τις αξίες τις φιλίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στουςλαούς!
Εχθρός μας δεν είναι τα μικρά παιδιά με τα φλογερά μάτια μέσα στα οποία καθρεφτίζεται η φρίκη του πόλεμου και της εκμετάλλευσης αλλά οι “μεγάλοι” αυτούτου κόσμου, που διαλύουν χώρες και λαούς για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς.
Εχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην αιτία που γεννά την προσφυγιά.
Δυναμώνουμε την πάλη και τη διεκδίκηση για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων τωνπροσφυγόπουλων μέσα από το Δημόσιο Σχολείο!
Τα σχολεία μας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για κάθε παιδική ψυχή που τραυματίζεται από τον ξεριζωμό!Συγκρουόμαστε με την πολιτική της ΕΕ για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, που κρύβει το οξύ πρόβλημα «κάτω από το χαλί» μιας στοιχειώδους παρακολούθησης στο
σχολείο, όπως – όπως και όποτε βρεθούν κονδύλια.
Εφήμερα προγράμματα, περιορισμένη έως ανύπαρκτη επιστημονική στήριξη, απουσία εκπαιδευτικού υλικού και άθλιοι όροιζωής συνθέτουν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
Οι ΜΚΟ «λύνουν και «δένουν».
Λέμε όχι στον καθορισμό της εκπαιδευτικής πολιτικής με βάση τις ανάγκες της αγοράς, για πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.
Είναι ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης η ένταξη όλων των παιδιών στο δημόσιοσύστημα Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής με κατάλληλο προσωπικό και υποδομές.
Είναι απαράδεκτο ακόμη να μην έχουν δημιουργηθεί οι αναγκαίες Τάξεις Υποδοχής (ΤΥ)στα σχολεία, να μην έχουν στελεχωθεί οι ΤΥ και οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευσητων Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ).
Να γίνει με ευθύνη του κράτους επιστημονική αποτίμησητων σύνθετων αναγκών των μαθητών που έχουν βιώσει τραυματικές καταστάσεις, πουέχουν ποικιλία στο μορφωτικό υπόβαθρο και στη γνώση της μητρικής τους γλώσσας καιτης γλώσσας της χώρας υποδοχής.
Να λειτουργήσουν όλες οι αναγκαίες εκπαιδευτικές δομές που χρειάζονται, ώστε κανένα παιδί να μη μένει εκτός σχολείου και ναεντάσσονται ουσιαστικά σε αυτό.
Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας, ώστε:
▪️Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες σε όλη τη χώρα.
▪️Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά καιτους ανήλικους.
▪️Να κλείσουν τα hot spots.
▪️Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτηταταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους. Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών.
▪️Εξω οι ΜΚΟ. Να σταματήσουν οι αυθαίρετες παρεμβάσεις τους στα σχολεία και ταhot spots.
▪️Να αποδεσμευτεί η διαδικασία εγγραφής των προσφυγόπουλων από κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός σχολείου. Να στηριχτούν όλα τα παιδιά από τις δημόσιες δομές Υγείας (εμβόλια, εξετάσεις κ.τ.λ.)χωρίς κανένα εμπόδιο.
▪️Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για τις υποδομές, τη δωρεάνμετακίνηση των μαθητών, τη σίτισή τους κλπ.
▪️Να ιδρυθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες Τάξεις Υποδοχής σε όλα τα σχολεία πουφοιτούν προσφυγόπουλα.
▪️Να στηριχθούν οι εκπαιδευτικοί μέσα στην τάξη. Να διαμορφωθεί άμεσα με ευθύνητου Υπουργείου Παιδείας κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, που θα ανταποκρίνεται στος ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Να υπάρξει κατάλληλη επιμόρφωση.
Να μειωθει ο αριθμός των μαθητών στο τμήμα, εκεί που υπάρχουν προσφυγόπουλα.
▪️Να καταμετρηθούν οι ανάγκες που παγιώνονται στην εκπαίδευση των προσφύγων στα οργανικά κενά και στους μόνιμους διορισμούς που απαιτούνται.
▪️Να αναγνωρίζεται η φοίτηση όλων των προσφύγων μαθητών στη χώρα που φοιτούνκαι στην όποια χώρα τελικού προορισμού.
▪️Να αναπτυχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για τις παραδόσεις τον πολιτισμό καιτην ιστορία τους, εξωσχολικές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητας.
Καλούμε την ελληνική κοινωνία και το Υπουργείο Παιδείας να σταθούν αρωγοί στην τεράστια προσπάθεια κανένα παιδί να μην βρίσκεται εκτός των δημόσιων δομών εκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευτικοί, γνωρίζοντας το βάρος της ευθύνης του ρόλου τους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση.

Ηγουμενίτσα 7 Νοεμβρίου 2019
Συνέχεια...
Νοεμβρίου 11, 2019 0
Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Πόσους ψήφους πήρανε οι αιρετοί της Θεσπρωτίας - Άνετη επικράτηση της Ενωμένης Αυτοδιοικητικής Πορείας
Πλήρης ήταν η επικράτηση της «Ενωμένης Αυτοδιοικητικής Πορείας» στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΠΕΔ Ηπείρου. Ο συνδυασμός πήρε 78 από τις 120 συνολικά ψήφους αφήνοντας στη δεύτερη θέση την «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» η οποία έλαβε 39 ψήφους. Τρεις ψήφους πήρε η Όλυ Τσουμάνη που κατέβηκε μεμονωμένη εκπροσωπώντας την Λαϊκή Συσπείρωση. Η Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία αποτελούνταν κυρίως από αυτοδιοικητικές δυνάμεις που έχουν ως πολιτικό χώρο αναφοράς την κεντροδεξιά ενώ στο ψηφοδέλτιο της Προοδευτικής Συνεργασίας βρέθηκαν αυτοδιοικητικοί από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη παράταξη παίρνει τις 14 από τις 21 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου έχοντας έτσι την απόλυτη πλειοψηφία.


Το εκλογικό αποτέλεσμα της επιτρέπει να συγκροτήσει προεδρείο μόνη της κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ άνοιξε με καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ που ως δήμαρχος της πρωτεύουσας προήδρευσε της διαδικασίας.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Λώλος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της διοίκησης και στη συνέχεια ξεκίνησε η ψηφοφορία.

Ποιοι εκλέγονται
Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου εκλέγονται:
Από την Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία εξελέγησαν:
Δήμαρχοι: Γεωργάκος Νίκος με 33 ψήφους, Καλαντζής Νίκος με 50, Λώλος Γιάννης με 35, Ντακαλέτσης Χρήστος με 51 ψήφους, Παππάς Σπύρος με 39, Πλιάκος Μιχάλης με 47, Σουκουβέλος Γιώργος με 44, Τζαφέας Κώστας με 45, Τσιρογιάννης Χρήστος με 37 και Χασιάκος Χρήστος με 23.
Δημοτικοί Σύμβουλοι: Βλέτσας Βασίλης με 46, Δαρδαμάνης Γιάννης με 40, Ευαγγέλου Φίλιππος με 49 και Πήχας Βαγγέλης με 48.
Αντιπρόσωποι στην ΚΕΔΕ εκλέγονται: Γιολδάσης Δημήτρης με 44, Κάτσιος Νικόλαος με 50, Παπασπύρου Ανδρέας με 33 και Τύρου- Ούζα Νατάσα με 48.

Από την Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία εκλέγονται:
Δήμαρχοι: Ζαχαριάς Νίκος με 31 ψήφους, Καραγιάννης Γιάννης με 28 και Καψάλης Κώστας με 31.
Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γαρδίκος Βασίλης με 29 ψήφους, Γόγολος Γιάννης με 20 ψήφους, Νάστος Δημήτρης με 18 ψήφους, Ταπραντζή- Κοίλια Πολυξένη με 25.
Αντιπρόσωποι στην ΚΕΔΕ εκλέγονται ο Θωμάς Μπέγκας με 31 ψήφους και ο Λάζαρος Νάτσης με 23.
ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Αναλυτικά τα δρομολόγια της εβδομάδας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (από 11-11-2019 έως 17-11-2019 )

Νοεμβρίου 11, 2019 0
Αναλυτικά τα δρομολόγια της εβδομάδας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων 
(από 11-11-2019 έως 17-11-2019 )

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 11 Νοεμβρίου έως 17 Νοεμβρίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 
Δευτέρα (11-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου 
Τρίτη (12-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 
Τετάρτη (13-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 
Πέμπτη (14-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα 
Παρασκευή (15-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 
Σάββατο (16-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά. 

Συνέχεια...

Ο καιρός σήμερα στην Ηγουμενίτσα