01/26/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Παρουσίαση υποψηφίων «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Θεσπρωτία

Ιανουαρίου 26, 2019 0


Τους επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ, για τους τρεις δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, καθώς και για την Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου η Τομεακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης ο Γιάννης Παπαθεοδώρου γραμματέας της  Κ.Ο. Ηγουμενίτσας, την κεντρική εισήγηση για το πολιτικό περιεχόμενο της πολιτικής πάλης έκανε ο Γιώργος Πρέτζας μέλος της Ε.Π. Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, ενώ σύντομες τοποθετήσεις έκαναν οι τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Πρέτζας μεταξύ άλλων σημείωσε: «Τα κάλπικα διλήμματα που συνοδεύουν τις αντιδραστικές ανατροπές, περί "αποκέντρωσης", "αυτοτέλειας", "οικονομικής αυτονομίας", "διεύρυνσης της δημοκρατίας", "λαϊκής συμμετοχής" και άλλα τέτοια επιχειρήματα που στήνουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, είναι για να "ρίξουν στάχτη στα μάτια" του λαού μας και να κρύψουν ότι θέλουν την Τοπική Διοίκηση ως μηχανισμό διοίκησης και όχι αυτοδιοίκησης, που θα απορροφά τη λαϊκή δυσαρέσκεια και θα λειτουργεί ως μηχανισμός ενσωμάτωσης. Έχουν στόχο να κρύψουν ότι το κεντρικό κράτος, οι θεσμοί του στην Τοπική Διοίκηση, οι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί δρουν ενιαία, από κοινού, εχθρικά απέναντι στο λαό».

Συμπλήρωσε πως «δρουν για να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων. Το κρίσιμο λοιπόν ζήτημα σήμερα, είναι να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην προσπάθεια τους να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα. Για το ΚΚΕ οι πολλαπλές αυτές εκλογές που είναι μπροστά μας αποτελούν συνέχεια των αγώνων που δίνουμε καθημερινά.

Η πραγματική προοδευτική επιλογή δεν είναι η αναζήτηση διεξόδων μέσα από την αναπαλαίωση του φθαρμένου πολιτικού συστήματος ή από την αναζήτηση επιμέρους μικροδιαφορών ανάμεσα σε μια καρικατούρα διπολισμού. Προοδευτική επιλογή είναι η διεκδίκηση να ζει ο λαός με καλυμμένες τις σύγχρονες ανάγκες του, η οργάνωση της πάλης για να ανακόπτεις τα αντιλαϊκά μέτρα, πρόοδος είναι η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά στη σημερινή μιζέρια;

Είναι όλες οι ζωντανές δυνάμεις, αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, να γυρίσουν την πλάτη τους στις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να ξεπεράσουν την παγίδα του μικρότερου κακού, που κάθε φορά γίνεται πιο μεγάλο.

Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για να ισχυροποιηθεί παντού, στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα.

Αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην προώθηση της ανασύνταξης του κινήματος και της Κοινωνικής Συμμαχίας, στοιχεία απαραίτητα για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού θα είναι εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την οργάνωση της πάλης κατά των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Η πραγματική διαφορά μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ παντού!»

Οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Περιφέρεια Ηπείρου: Γιώργος Πρέντζας, νοσηλευτής, εκλεγμένος στην ΠΟΕΔΗΝ και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μέλος της Ε.Π. Ηπείρου Κέρκυρας – Λευκάδας του ΚΚΕ.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δήμας Θεόδωρος (Δώρης) ,Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων Θεσπρωτίας του ΟΑΕΕ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Δήμος Σουλίου: Ηλία Κουτσής, γραμματέας της ΚΟ Παραμυθιάς του ΚΚΕ, οικονομολόγος - εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας.

Δήμος Φιλιατών: Λαέρτης Ρέγκας, φυσιοθεραπευτής, πρ. δημοτικός σύμβουλος Φιλιατών, μέλος της Ε.Π. Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ.


Συνέχεια...

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. η Διενέργεια Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου: «Ολοκλήρωση Κτηρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3»

Ιανουαρίου 26, 2019 0
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην 2η Συνεδρίαση για το 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, ενέκρινε με την με αριθμ. 3/2019 απόφαση την διενέργεια Ανοικτού Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου: «Ολοκλήρωση Κτηρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3».

Η χρηματοδότηση διασφαλίστηκε από το συγχρηματοδοτούμενο έργο με ακρωνύμιο «DOCK –BI (Development of Connections between the Key port of Brindisi and Igoumenitsa)» του προγράμματος Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, και αφορά την αποπεράτωση του Τερματικού Σταθμού Τ3 .

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.887.096,78 € πλέον Φ.Π.Α. Σημειώνεται ότι μέρος της χρηματοδότησης έχει εγκριθεί στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «DOCK-BI» (Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020), ενώ το υπόλοιπο ποσό μετά τη δημοπράτηση και πιθανή έκπτωση θα καταβληθεί από την Ο.ΛΗΓ. Α.Ε.

Με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου υποδομής Τερματικού Σταθμού 3 καθώς και την άμεση δημοπράτηση του εντός του πρώτου τριμήνου του 2019, ολοκληρώνεται το σύνολο των έργων της Β’ Φάσης.

Ο σταθμός, με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 2.040,80 m2, θα εξυπηρετεί αφίξεις εκτός Schengen και μέρος αυτού θα εξυπηρετεί τις αφίξεις κρουαζιέρας. Στο μεγαλύτερο τμήμα του μπορούν να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Τελωνείου, καθώς και άλλες υπηρεσίες, απελευθερώνοντας το κτήριο του Τελωνείου που βρίσκεται εντός της πόλης, προς αξιοποίηση για δραστηριότητες που θα εξυπηρετούν την πόλη της Ηγουμενίτσας και τους πολίτες.Συνέχεια...

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ... ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ...

Ιανουαρίου 26, 2019 0


Του Άλκη Φάτσιου 

ΔικηγόρουΤις ημέρες των εορτών, μου εδόθη από τον τελευταίο συνάδελφό μου κο ΚΥΡΙΤΣΗ ΛΑΖΑΡΟ, δικηγόρο Αθηνών, ένα βαθύτατα πολιτικό κείμενο και συγχρόνως χιουμοριστικό, που αναφέρεται σε προεκλογικές θέσεις συγκεκριμένου κόμματος και σε αυτές τις μετεκλογικές, όταν πια ασκούσε εξουσία...

Με την άδεια του εκλεκτού μου συναδέλφου, αναδημοσιεύω αυτό το κείμενο, με την επισήμανση - διαφοροποίηση, ότι αυτό δεν μπορεί να αφορά ένα μόνο συγκεκριμένο κόμμα, αλλά θεωρώ ότι αφορά οποιοδήποτε κόμμα (και κυρίως αστικό) που πλησιάζει να ασκήσει εξουσία και το οποίο προεκλογικά προπαγανδίξει θέσεις, απόψεις, τάζει λαγούς και πετραχήλια, και μετεκλογικά βεβαίως « αμά τη λήψει της εξουσίας » μη τον είδατε και μη τον απαντήσατε, τον « Γιάννο τον λεβέντη τον καραμπουζουκλή »...

Εν όψη επικείμενων εκλογών ΟΛΩΝ των βαθμίδων , νομίζω ότι είναι αρκούντος επίκαιρο το κείμενο αυτό.

Το κείμενο όμως αυτό πρέπει να διαβαστεί ως το ΤΕΛΟΣ με ΠΡΟΣΟΧΗ. Μόλις ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ η ΑΝΑΓΝΩΣΗ, διαβάστε το, από ΚΑΤΩ προς τα ΕΠΑΝΩ, αρχίζοντας από την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ, ανεβαίνοντας ΓΡΑΜΜΗ - ΓΡΑΜΜΗ ως την αρχή.


Παραθέτω λοιπόν το κείμενο:

Στο κόμμα μας, πραγματοποιούμε αυτό που υποσχόμαστε.

Μόνο οι ανόητοί θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι 

δεν αγωνιζόμαστε κατά της διαφθοράς 

Διότι, ένα είναι βέβαιο για μας: 

Η τιμιότητα και η διαφάνεια είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε τους στόχους μας. 

Αποδεικνύουμε ότι πλανάται όποιος πιστεύει πως 

οι μαφιόζοι θα συνεχίσουν να μετέχουν στην κυβέρνηση όπως στο παρελθόν

Διασφαλίζουμε, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, ότι 

Η κοινωνική δικαιοσύνη θα είναι ο κύριος σκοπός της διακυβέρνησής μας

Παρά ταύτα, υπάρχουν ακόμα ανόητοι άνθρωποι που πιστεύουν πως 

θα είναι δυνατόν να εξακολουθεί κανείς να κυβερνά

με παλαιοπολιτικά τερτίπια.

Όταν αναλάβουμε την εξουσία, θα κάνουμε το πάν ώστε,

να τεθεί τέρμα στις προνομιακές καταστάσεις και στην ευνοιοκρατία

δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση 

να πεθάνουν της πείνας τα παιδιά μας

Θα πραγματοποιήσουμε τα σχέδια μας ακόμα και 

να στερέψουν πλήρως οι οικονομικοί πόροι 

θα ασκήσουμε την εξουσία ώσπου 

θα έχετε καταλάβει ότι από δω και πέρα 

είμαστε η « ΝΕ.ΠΟ », η « Νέα Πολιτική ».Ηγουμενίτσα 25/01/2019Συνέχεια...

ΚΗΔΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ