02/27/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη Χερσαία Ζώνη

Φεβρουαρίου 27, 2019 0

Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας επιδεικνύοντας αργά αντανακλαστικά,  κάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και άλλων φορέων με θέμα: «Χερσαία Ζώνη…..» που αφορούσε τα περιεχόμενο του νόμου που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες από τη Βουλή των Ελλήνων με τον οποίο προβλέπεται ότι “το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να μεταβιβάζει μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, το δικαίωμα διαχείρισης σε τρίτους ιδιώτες-επενδυτές, επιχειρησιακών μονάδων ή λιμενικών λειτουργιών, οι οποίες μέχρι τώρα ασκούνται από τους οικείους Οργανισμούς Λιμένων”.
Η εκτίμηση μας είναι, ότι προκλήθηκε μια έκτακτη συνεδρίαση για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, που επρόκειτο να υπηρετήσει την εμμονή πλέον της Δημοτικής Αρχής, πως «ό,τι γίνεται στο επόμενο διάστημα, να έχει εκλογικό όφελος για την παράταξη». Έστω και «κατόπιν εορτής».
Αντί λοιπόν να προγραμματιστεί μια συζήτηση έγκαιρα, τα συμπεράσματα της οποίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν το περιεχόμενο του νόμου, οργανώθηκε μια συνεδρίαση στην οποία, έπρεπε να κυριαρχήσουν τα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, και όχι η πολιτική αντιπαλότητα, η οποία τη δεδομένη στιγμή δεν αφορά άμεσα την τοπική κοινωνία.
Για το μείζον θέμα που ενδιαφέρει το Δήμο, όπως αν αποτελούν αντικείμενο μεταβίβασης  στους ιδιώτες τα δικαιώματα που σχετίζονται με τη χερσαία ζώνη των λιμανιών και η καθυστέρηση της διαδικασίας παραχώρησης μέρους της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Δήμο, δεν προστέθηκε τίποτε καινούριο.   
Καμία αναφορά από τη Δημοτική Αρχή, για τα σοβαρά ζητήματα που τίθενται με το νέο νόμο όπως:
- Ποιός θα είναι ο συνομιλητής της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην περίπτωση παραχώρησης λιμενικών λειτουργιών σε ιδιώτες;
- Πώς θα συνεργάζεται η τοπική αυτοδιοίκηση με το νέο καθεστώς, σε θέματα παροχής υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, αποκομιδής απορριμμάτων και διαχείρισης λυμάτων;
- Πώς θα καταβάλλονται τα αντισταθμιστικά τέλη και πως θα καθορίζεται το ποσοστό που αποδίδεται στους Ο.Τ.Α.; 
- Πώς θα γίνεται η ρύθμιση των χρεώσεων και η απόδοση των πόρων που αφορούν τα δημοτικά τέλη;  

Μια Δημοτική Αρχή με όπλο της το δίκαιο αίτημα της παραχώρησης της Χερσαίας Ζώνης αντί των επιφανειακών, εκ των υστέρων και των απροετοίμαστων «έκτακτων» Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όφειλε να κάνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα:
1) Να προετοιμάσει συγκεκριμένη πρόταση, όσο το νομοσχέδιο βρισκόταν σε διαβούλευση επί τέσσερις μήνες και να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν την ψήφισή του.
2) Να ασκήσει έντονες πιέσεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και των αποφάσεων παραχώρησης της χερσαίας ζώνης.
3) Να έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο χρήσης και αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης, που θα σηματοδοτούσε το πραγματικό ενδιαφέρον του Δήμου προς όφελος των πολιτών.
4) Να ορισθούν με σαφήνεια οι εκτάσεις της χερσαίας ζώνης που ο Δήμος απαιτεί προς παραχώρηση.   
Τίποτε από τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ δεν έκανε. Αν μη τι άλλο, χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία η Δημοτική Αρχή να εκφράσει τη θέληση των πολιτών της. Με όσο σθένος της έχει απομείνει από τις προεκλογικές «γιορτές και βραβεύσεις».Συνέχεια...

Επίσημη παρουσίαση της παράταξης του υποψήφιου Δημάρχου Ηγουμενίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Θωμά Δημητρίου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Φεβρουαρίου 27, 2019 0

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα η πρώτη δημόσια εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης του υποψήφιου Δήμαρχου για το Δήμο Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Δημητρίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με την Παράταξη «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» κ. Γιώργος Ζάψας, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα, την αυτοδιοικητική εμπειρία, και τις ικανότητες του Θωμά Δημητρίου και εξέφρασαν την άποψη, ότι είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για να γίνει ένας καλός δήμαρχος. 


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Δημητρίου που παρουσίασε τον τίτλο της Δημοτικής Παράταξης που είναι: «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» με υπότιτλο «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και το έμβλημα  της παράταξης  που εμφανίζει ένα επιβατηγό πλοίο σε λιμάνι από το οποίο ξεκινά ένας δρόμος (Εγνατία), κομβικά σημεία για την ανάπτυξη του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Στη συνέχεια παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του εστιάζοντας σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και σε τομείς δραστηριοτήτων στοχεύοντας στην ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη. 
Τέλος, παρουσίασε τους πρώτους δέκα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της  παράταξης, που με αλφαβητική σειρά είναι οι εξής:  
1.      Βασιλειάδης Γεώργιος,  Μαθηματικός καθηγητής 1ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας
2.      Καραπάνος Ευάγγελος, Φυσικός καθηγητής  Γυμνασίου Φιλιατών και Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
3.      Κάτσης Σπυρίδων,  Μαθηματικός
4.      Μηλιώνης Δημήτριος, Μηχανολόγος Μηχανικός
5.      Μπαϊκούσης  Ευάγγελος, Πολιτικός Μηχανικός
6.      Προβιδάκη Αγγελική, Φαρμακοποιός
7.      Σωτηρίου Όλγα, Νοσηλεύτρια  ΤΕΠ
8.      Ταλιούρης Δημήτριος, Μελισσοκόμος
9.      Τάσιος Γεώργιος, Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας
10.  Τσακίρη Αστυρόπη, Ελεύθερη Επαγγελματίας
Συνέχεια...

Ερώτηση Γιόγιακα για έλλειψη προσωπικού σε μονάδες υγείας της Θεσπρωτίας

Φεβρουαρίου 27, 2019 0

Την κάλυψη συγκεκριμένων ελλείψεων σε μονάδες Υγείας της Θεσπρωτίας ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ερωτά συγκεκριμένα αν θα καλυφθούν οι θέσεις νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο Γ.Ν. Φιλιατών που μένουν κενές κυρίως κατόπιν αποσπάσεων λόγω συνυπηρέτησης, ποιες προσλήψεις προσωπικού έχουν προγραμματιστεί για το Κ.Υ. Παραμυθιάς και αν θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς με διασώστες. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις προσωπικού σε μονάδες Υγείας της Θεσπρωτίας» 
Στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, τη μόνη δευτεροβάθμια δομή Υγείας στη Θεσπρωτία, ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων βοηθητικού νοσηλευτικού προσωπικού αγγίζει το 35% επί του συνόλου ενώ μηδενική πληρότητα σημειώνεται σε οργανικές θέσεις άλλων, νευραλγικών ειδικοτήτων επιστημονικού προσωπικού. Τα κενά, που κατά κύριο λόγο προκαλούνται από αποσπάσεις λόγω συνυπηρέτησης, επιχειρείται να καλυφθούν με μετακινήσεις από άλλες μονάδες υγείας, όπως το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, οι οποίες με τη σειρά τους μεταβάλλουν αιφνίδια τον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό μετακινούμενων εργαζόμενων. Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι -με το υφιστάμενο καθεστώς αποσπάσεων νοσηλευτικού, επιστημονικού και λοιπού προσωπικού λόγω συνυπηρέτησης- δεν έχει επιτευχθεί η βέλτιστη ισορροπία της ατομικής επιλογής και της προστασίας της οικογενειακής ζωής με την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών των μονάδων Υγείας.
Σημαντικά κενά προσωπικού που απειλούν να διαταράξουν την εύρυθμη λειτουργία του εντοπίζονται και στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, για το οποίο δεν έχει εγκριθεί κάποια από τις αιτούμενες προσλήψεις ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., επιστημονικού και λοιπού προσωπικού. Δύο από τις προσλήψεις αυτές, ειδικευμένου μικροβιολόγου και παρασκευάστριας, είναι απολύτως αναγκαίες για την επαναλειτουργία του εργαστηρίου του Κ.Υ.. Ανάλογο ζήτημα υπάρχει και με την υποστελέχωση του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά, καθώς υπηρετούν μόλις 4 διασώστες όταν για την απρόσκοπτη εκτέλεση των βαρδιών έπρεπε να είναι τουλάχιστον διπλάσιοι. Στο σχεδιασμό θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η αύξηση των αναγκών προσωπικού λόγω της τουριστικής περιόδου αιχμής.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
·         Αν και πώς προτίθεται να διασφαλίσει την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο Γ.Ν. Φιλιατών οι οποίες κενώνονται κυρίως κατόπιν αποσπάσεων λόγω συνυπηρέτησης,
·         Αν και ποιες προσλήψεις τακτικού ιατρικού και επικουρικού, λοιπού, προσωπικού έχουν προγραμματιστεί για το Κ.Υ. Παραμυθιάς,
·         Αν και πότε θα καλύψει τις αιτούμενες θέσεις πληρώματος ασθενοφόρου που έχουν ζητηθεί για το Κ.Υ. Παραμυθιάς από την οικεία (7η) Περιφέρεια του ΕΚΑΒ.


Συνέχεια...

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τη συζήτηση στο Δ.Σ. με θέμα τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 27, 2019 0

Μια αποκαλυπτική συζήτηση στο Δ.Σ της Ηγουμενίτσας

Την Κυριακή στις 24/2/2019 συνεδρίασε το Δ.Σ. Ηγουμενίτσας με θέμα «Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας – Επιπτώσεις και προβληματισμοί από την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».
Η συζήτηση στο Δ.Σ. ήταν αποκαλυπτική για το ποιος είναι με ποιόν και τι επιδιώκει. 
Ο Δήμαρχος εισηγούμενος έκανε λόγο για τον ήδη ψηφισμένο νόμο, ότι έχει θετικά (π.χ. την εκπροσώπηση του Δήμου στο Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε. και την καταβολή του 3,5% των εσόδων του οργανισμού) και αρνητικά και θα κάνουμε στο μέλλον το ισοζύγιο να δούμε αν μας συμφέρει (αφού θα χαθούν τα δημοτικά τέλη από τους «υποπαραχωρησιούχους»). Και αυτά για ένα νόμο που βγάζει στο σφυρί όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας. Αναλώθηκε δε στη εισήγηση κύρια στο ιστορικό της «χερσαίας ζώνης» Ηγουμενίτσας.
Αλήθεια ποιο είναι αυτό το ποσό που αντιστοιχεί στο 3,5% των εσόδων της ΟΛΗΓ Α.Ε. που θα ανακουφίσει οικονομικά το Δήμο; Πρώτα από όλα βάζει προϋποθέσεις για να το πάρει ο Δήμος. Δεύτερο όταν οι προσοδοφόρες υπηρεσίες της ΟΛΗΓ Α.Ε. παραχωρηθούν σε ιδιώτες «επενδυτές», από πού θα έχει έσοδα η ΟΛΗΓ Α.Ε.; Από το 5% που προβλέπει ο νόμος; Μάλλον θα χρειαστούν δημόσια χρηματοδότηση για να επιβιώσουν. Δηλαδή θα τους πληρώνουμε από πάνω. Η δε συμμετοχή στο Δ.Σ. ενός φορέα που ελέγχεται από το ΤΑΙΠΕΔ που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, μάλλον σε συνενοχή στις αποφάσεις του αποσκοπεί.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης επανέλαβε στην τοποθέτηση του, αυτά που έχουν ήδη δημοσιευθεί στα τοπικά ΜΜΕ, ότι δηλαδή λιμάνι παραμένει δημόσια περιουσία και δεν ιδιωτικοποιείται. Αυτή δε είναι και η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την  Ν.Δ. «που έφτιαξε το ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουλήσει τα πάντα». Ωστόσο τον διαψεύδει η κα. Γκαρά, εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ του επίμαχου Ν/Σ. στη βουλή «…….Το οικονομικό μέγεθος των Οργανισμών θα ήταν αποτρεπτικό για την προσέλκυση σοβαρών επενδυτών. Η ποικιλία των λιμενικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα διακίνησης, επίσης δεν θα ήταν ελκυστικά επενδυτικά. Επίσης, η μεγάλη συνάφεια και η άμεση γειτνίαση των δραστηριοτήτων του λιμένα με τις δραστηριότητες του όμορου αστικού περιβάλλοντος θα υποχρέωνε τους αναδόχους να ασχολούνται με δραστηριότητες που δεν θα είχαν σχέση με επιχειρηματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται ή και να αποκλείονται τέτοιες παράλληλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους επιλέξαμε να αξιοποιήσουμε τους λιμένες, όχι με τη μέθοδο της πώλησης των μετοχών τους, αλλά με τη μέθοδο της προώθησης μέσω διεθνών διαγωνισμών υποπαραχωρήσεων λιμενικών χώρων και δραστηριοτήτων, με σκοπό την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων στη λιμενική βιομηχανία, με βάση συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια και όρους ικανούς να διασφαλίσουν την καλή λειτουργία, ανάπτυξη και βιωσιμότητα των Οργανισμών……» (πρακτικά της βουλής). Όπως ο κ.  Κουβέλης που αναφέρει ότι το 80% των λιμένων στην Ε.Ε. με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν.  Ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Το μοντέλο της υποπαραχώρησης είναι καθαρά επιλογή, απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων, γιατί είναι πιο συμφέρουσα συμφωνία για την κερδοφορία τους. Πάει πολύ να εμφανίζεται σαν εξυπηρέτηση των λαϊκών στρωμάτων ο στόχος των μονοπωλίων!!!!!
Ο Β. Γιόγιακας βουλευτής της Ν.Δ. μας εξήγησε γιατί  καταψήφισε το Ν/Σ στη βουλή. Με αυτό το νόμο δεν μπορεί να γίνει ιδιωτικοποίηση, δηλαδή φοβάται μήπως «θα μας μείνει στο ράφι» το λιμάνι. Για αυτό η Ν.Δ. όταν έλθει στην κυβέρνηση  θα καταργήσει αυτόν το νόμο και θα φέρει έναν καλύτερο, πιο λειτουργικό, μετά από μελέτες έτσι που θα γίνει πιο εύκολα η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού!!!!! Όπως δηλαδή έκανε στον Πειραιά με την “COSCO”.
Θαυμάστε τους. Τσακώνονται για το ποιος είναι πιο ικανός να ξεπουλήσει καλύτερα τη δημόσια περιουσία!!! Ποιος υπηρετεί καλύτερα τους μονοπωλιακούς ομίλους!!!
Στην ουσία η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο έρχεται να υλοποιήσει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση των μεταφορών και της βασικής τους υποδομής, που είναι τα λιμάνια. Υλοποιεί τη μνημονιακή δέσμευση για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και εισάγει μια άλλη μορφή, αυτήν της υποπαραχώρησης αντί της ιδιωτικοποίησης μοντέλο της Νέας Δημοκρατίας.
Στο δίλημμα «υποπαραχώρηση ή ιδιωτικοποίηση», εμείς καταδικάζουμε και τις δυο μορφές και καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνισθούν για λιμάνι λαϊκή περιουσία. Στην άποψη του Δήμαρχου ότι το Δήμο απασχολεί η «χερσαία ζώνη» και όχι σε ποιόν ανήκει το λιμάνι επισημαίνουμε ο ρόλος που καλείται να παίξει το λιμάνι, καθορίζει και τη χρήση του παραλιακού μετώπου. Έτσι καθορίζεται η «χερσαία ζώνη».  Αυτός είναι και ο λόγος που από το 2005 είναι «ορφανές» αυτές οι εκτάσεις. Έχουν περάσει από τότε πολλά χρόνια και πολλές κυβερνήσεις. Έχουν ψηφισθεί  νόμοι και μνημόνια με πολύ συνοπτικές διαδικασίες, πολύ πιο σοβαρά ζητήματα από την οριοθέτηση μιας παραλιακής ζώνης. Μπορεί να φταίει και η γραφειοκρατία που περιέγραψε ο Δήμαρχος, αλλά αυτή θα μπορούσε να ξεπερασθεί αν υπήρχε η κυβερνητική βούληση. Όλες όμως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ +Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν την θέληση να το κάνουν, γιατί δεν είχε ακόμα αποφασισθεί ποια λύση εξυπηρετεί καλύτερα τους εφοπλιστές και τους μονοπωλιακούς ομίλους.
Βλέπετε, πολλά σενάρια υπάρχουν για την περιοχή. Εμπορικές μεταφορές, Κρουαζιέρα, αποθήκες NLG για τροφοδοσία της Ηπείρου, εξορύξεις για υδρογονάνθρακες, σχεδιάζεται μεταφορά φυσικού αερίου από Κύπρο-Ισραήλ κλπ. που να περισσέψει χώρος για εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, για ανάπαυση, άθληση, αναψυχή, πολιτισμό;;;
Ο κυβερνητικός βουλευτής ισχυρίσθηκε ότι ο νέος νόμος δεν επηρεάζει τη «χερσαία ζώνη». Σε ποιους άραγε νομίζει ότι απευθύνεται; Το Ν/Σ και η εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, άλλα λέει. Αλλιώτικα το περιγράφει και το “master plan” της ΟΛΗΓ Α.Ε.. Αλλά και η κατασκευή της μαρίνας, που διαφημίζει ο κ. Κάτσης, δεν σχεδιάζεται να γίνει στο άλλο άκρο της πόλης από εκεί που βρίσκεται το λιμάνι; Δεν δεσμεύει χώρο από το παραλιακό μέτωπο; Να μην παραλείψουμε δε και τα λιμανάκια σε Πλαταριά και Σύβοτα, και αυτά στη «χερσαία ζώνη» ανήκουν. Όσοι  κατοικούν   στο Δήμο μας τα γνωρίζουν αυτά, τα ζουν.
Ο Δήμαρχος πρότεινε ενωτικά να αγωνιστούμε για την κατοχύρωση της «χερσαίας ζώνης» στο Δήμο γιατί είναι θέμα τοπικό και όχι πολιτικό. Συγκεκριμενοποίησε πως θα γίνει αυτός ο αγώνας. Όλοι μαζί Δήμος, Μ.Φ. και οι βουλευτές να επισκεφτούμε τους υπουργούς. Αυτό δεν λέγεται αγώνας, αλλά δημόσιες σχέσεις. Σε ποια όμως «χερσαία ζώνη» αναφέρεται ο Δήμαρχος; Η πλειοψηφία του Δ.Σ. έχει συμφωνήσει με την κυβερνητική πρόταση, δηλαδή το master plan της ΟΛΗΓ Α.Ε. Μας ζητά δηλαδή  να στρατευτούμε σε αγώνα για την υλοποίηση των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων που αποκλείει την πρόσβαση των κατοίκων προς την θάλασσα.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν θα του κάνουμε αυτήν τη χάρη. Καταψηφίσαμε την απόφαση αυτή στο Δ.Σ., την καταγγείλαμε ανοικτά στους κατοίκους καλώντας τους σε αγώνα ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και όλου του παραλιακού μετώπου. Το Εργατικό Κέντρο του νομού πήρε την πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός. Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί κάτοικοι στο Δήμο έχουν ίδιες ανησυχίες, έστω και αν δεν συμφωνούν σε όλα με εμάς. Ο αγώνας της Δ.Α. μαζί με το λαό της Πάτρας για το παραλιακό μέτωπο δείχνει ότι οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα.  
Για αυτό και καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αντιδράσουν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Τα λιμάνια και συνολικά οι υποδομές της χώρας, μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για το λαό, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας Υγείας, μόνο όταν η αξιοποίησή τους δεν γίνεται για τις ανάγκες του κέρδους των λίγων, αλλά για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός να αντισταθούν, να οργανώσουν την πάλη τους για λιμάνια που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Να καταδικάσουν και με την ψήφο τους τις δυνάμεις που τάσσονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το ξεπούλημα των δημοσίων υποδομών, στο Δήμο της Ηγουμενίτσας και στην Περιφέρεια Ηπείρου, υπερψηφίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ηγουμενίτσα 25/02/2019
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηγουμενίτσας
Δώρης Δήμας
Υποψήφιος Δήμαρχος


Υ.Γ.  Αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσετε την συζήτηση στο διαδίκτυο στην διεύθυνση  https://www.youtube.com/watch?v=LzL99FHC7jI
Συνέχεια...