12/04/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ηγουμενίτσα: Δια περιφοράς συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης

Δεκεμβρίου 04, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Δια περιφοράς συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σε διά περιφοράς συνεδρίαση της επιτροπής Διαβούλευσης» 

Καλείστε να συμμετάσχετε σε διά περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου 2020 ημέρα Παρασκευή, από ώρα 12:00΄ έως 14:00’ για διατύπωση γνώμης στα παρακάτω θέματα: 

1ο ΘΕΜΑ: 
Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2021 Δήμου Ηγουμενίτσας. 

2ο ΘΕΜΑ: 
Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2021 Δήμου Ηγουμενίτσας. 

· Η συνεδρίαση γίνεται δια περιφοράς για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19, σύμφωνα με την με αρ. 426 Α.Π.77233/13.11.2020 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (Οργάνωση και λειτουργία των Δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας). 

· Έως την Παρασκευή 11/12 ώρα 14:00’ περιμένουμε απάντηση με e-mail στο οποίο θα μας γνωρίζετε εάν συμφωνείτε ή διαφωνείτε για κάθε θέμα ξεχωριστά και σε περίπτωση διαφωνίας θα μας στείλετε κείμενο με τις παρατηρήσεις σας, για να τις καταχωρήσουμε στο Πρακτικό (το e-mail μπορείτε να το στείλετε και τις προηγούμενες ημέρες). 

· Εάν δεν είναι εφικτή η αποστολή e-mail μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 από ώρα 12:00΄ έως 14:00’ για διατύπωση της γνώμης σας. (τηλ. 2665361140 Γ. Κατσιμάνης) 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ
Συνέχεια...

Μ.Κάτσης: «Νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, απαξίωση και στο βάθος ιδιωτικοποίηση» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 04, 2020 0
Μ.Κάτσης: «Νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, απαξίωση και στο βάθος ιδιωτικοποίηση» (+ΒΙΝΤΕΟ) 

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης, από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε επί της Τροπολογίας για τα ΕΛΤΑ που κατατέθηκε ως ολόκληρο νομοσχέδιο που αφορά κάθε νομό της χώρας και χιλιάδες εργαζομένους, εντός άσχετου νομοσχέδιου για το λαθρεμπόριο, εν κρυπτώ και χωρίς διαβούλευση με κανέναν. 

Ο Μάριος Κάτσης τόνισε ότι η Τροπολογία αναδιαρθρώνει εκ βάθρων τα ΕΛΤΑ, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να την καταψηφίζει καθώς η κυβέρνηση, σε συνέχεια των ανακοινώσεων του υπουργικού συμβουλίου, έρχεται να παρουσιαστεί ως δήθεν «σωτήρας», τη στιγμή που: 

- Μετατρέπει άμεσα τα ΕΛΤΑ σε ιδιωτικό μαγαζί με πολιτικά διορισμένη διοίκηση που παρακάμπτοντας τη νομοθεσία του Δημοσίου και του ΑΣΕΠ, θα κάνει ό,τι θέλει, σε προσλήψεις, απολύσεις, συμβάσεις ανάθεσης έργων και υπηρεσιών, εκβιαστικές μετακινήσεις προσωπικού. Ένα όργιο παλαιοκομματισμού και κομματικού πελατειασμού, με μετακλητούς και με την πλειοψηφία των στελεχών να είναι πλέον εξωτερικοί. «Όλο αυτό το ονομάζετε κατ’ευφημισμόν ενίσχυση της Εταιρικής Διακυβέρνησης! Της κομματικής διακυβέρνησης μάλλον θέλετε να πείτε», «μοιάζει σαν να δίνετε σπίρτα σε έναν πυρομανή, σε ένα ξερό χωράφι, καλοκαίρι με καύσωνα. Είναι απολύτως προφανές ότι θα πάρει φωτιά!», τόνισε χαρακτηριστικά. 

- Προετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, όπου η εταιρία καθαρή πλέον από χρέη με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών, θα παραδοθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα, καθώς τα αναδιαρθρώνει πλήρως, με ένα σκληρά νεοφιλελεύθερο μοντέλο συρρίκνωσης υπηρεσιών, μεταβολής εργασιακών σχέσεων, κατάργησης στην πράξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με τη λογική του μαστίγιου και καρότου για νυν και μέλλοντες εργαζόμενους. Μια πραγματική εργασιακή γαλέρα. 

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, κατηγόρησε τη ΝΔ, λέγοντας: «αφού τα απαξιώσετε τελείως, τότε η ιδιωτικοποίηση θα έρθει σαν ώριμο φρούτο! Παλιά μου τέχνη κόσκινο! Ακολουθείτε το μοντέλο της ΔΕΗ». 

Ταυτόχρονα, οι νεοφιλελεύθεροι της κυβέρνησης παίρνουν ένα σκληρό μάθημα, καθώς προστρέχουν στην κρατική παρέμβαση παρέχοντας ρευστότητα στα ΕΛΤΑ μέσω του κρατικού προϋπολογισμού με 240εκ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται και η αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας που πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε και απόδωσε 90 εκατ. ευρώ, πέραν των 45 εκατ. ευρώ οφειλών που έλαβαν επί ΣΥΡΙΖΑ τα ΕΛΤΑ από άλλους φορείς. Καταρρέει, έτσι, με πάταγο η ιδεοληψία τους ότι όλα τα ρυθμίζει το «αόρατο χέρι της αγοράς», ενώ η κυβέρνηση καθυστέρησε ήδη 7 μήνες να εκμεταλλευθεί τη χαλάρωση του πλαισίου περί κρατικών ενισχύσεων που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αναφερόμενος στα στοχευμένα, και όχι οριζόντια, προγράμματα εθελουσίας εξόδου που νομοθετούνται, ο Μάριος Κάτσης εκτίμησε ως υπερφιλόδοξο τον στόχο των 2000 εργαζομένων και εκτίμησε ότι θα υλοποιηθούν σε ένα εκβιαστικό πλαίσιο, χωρίς να διευκρινίζονται οι όροι και τα εκτιμώμενα αποτελέσματα στο μισθολογικό κόστος. 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Μάριος Κάτσης έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» να μην κλείσει κανένα κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Επικράτεια σε κάθε σημείο της χώρας, σε μειονεκτικές και ορεινές περιοχές που βλέπουν τη μια μετά την άλλη υπηρεσίες να φεύγουν και να παραμείνει η καθολική ταχυδρομική υπηρεσία σε προσιτές τιμές, να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι πολίτες που παίρνουν από τον ταχυδρόμο τη σύνταξη, τους λογαριασμούς, τις επιστολές. 

Τέλος, επανέλαβε για μια ακόμα φορά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα ΕΛΤΑ, τις οποίες αγνοεί η ΝΔ, καθυστερώντας εγκληματικά, εδώ και 1,5 χρόνο που είναι στην κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πιστεύει ότι τα ΕΛΤΑ, μαζί με τα ΕΛΤΑ courier θα μπορούσαν να μετατραπούν σε έναν βιώσιμο οργανισμό υπό δημόσιο έλεγχο, έπειτα από λελογισμένες παρεμβάσεις στα λειτουργικά κόστη και σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις, σε συμφωνία με τους εργαζομένους, με ψηφιακό μετασχηματισμό για τον οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχασε σημαντικά κονδύλια ΕΣΠΑ, αλλά και με την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του πολύ μεγάλου δικτύου καταστημάτων με συνδυασμένες υπηρεσίες αλληλογραφίας, δέματος ηλεκτρονικού εμπορίου και ταχυμεταφορών, κερδοφόρου παροχής ενέργειας που καταργήθηκε επί ΝΔ προς όφελος ιδιωτών ανταγωνιστών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Συνέχεια...

Ήπειρος: Παρατείνεται η προθεσμία για υποβολή προτάσεων από Μικρές και πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Δεκεμβρίου 04, 2020 0
Ήπειρος: Παρατείνεται η προθεσμία για υποβολή προτάσεων από Μικρές και πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, παρατείνεται μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 15.000 η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων στην πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. για την «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου».
Συνέχεια...

Ανακοίνωση Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για το κλείσιμο των τραπεζών στο Δήμο Φιλιατών

Δεκεμβρίου 04, 2020 0
Ανακοίνωση Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για το κλείσιμο των τραπεζών στο Δήμο Φιλιατών 

Το τελευταίο διάστημα έχει προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φιλιατών απο το προαποφασισμένο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Φιλιάτες καθώς και την ολοκληρωτική παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο είχε κλείσει αλλά λειτουργούσε μια φορά την εβδομάδα . Και τούτο διότι τα εν λόγω υποκαταστήματα εξυπηρετούν ευρύτερες περιοχές και μάλιστα περιοχές κυρίως αγροτικές. Πιο συγκεκριμένα, τα υποκαταστήματα εξυπηρετούν όλο το Δήμο Φιλιατών. Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων Πειραιώς και Εθνικής θα αφήσει ολόκληρο το Δήμο , χωρίς ούτε ένα υποκατάστημα τράπεζας, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και του ευρύτερου Δήμου. 

Τα υποκαταστήματα αυτά εξυπηρετούν κυρίως αγρότες, συνταξιούχους και ηλικιωμένους, για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών καθίσταται παντελώς αδύνατη. 

Σήμερα, το κλείσιμο αυτών των υποκαταστημάτων θα ανατρέψει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας , υποχρεώνοντάς τους να επωμιστούν μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία για να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα ώστε να εξυπηρετηθούν από τα υποκαταστήματα της Ηγουμενίτσας. Η μετακίνηση αυτή, ούτε εύκολη είναι, ούτε δεδομένη, ιδίως για ηλικιωμένους και εν μέσω μάλιστα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Σχετικά με τους αγρότες και την Τράπεζα Πειραιώς, το πλήγμα θα είναι μεγάλο με απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της στο Φιλιάτι .Σήμερα με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής δίνετε η χαριστική βολή στους κατοίκους της ακριτικής μας περιοχής. 

Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει αποτελεσματικά στις διοικήσεις των τραπεζών για την εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας των υποκαταστημάτων τους στην πόλη των Φιλιατών. 
Καλούμε τον κυβερνητικό Βουλευτή του Νομού μας να επέμβει άμεσα και ουσιαστικά στο θέμα. 

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συνέχεια...

Ερώτηση ΚΚΕ: "Να στηριχθεί το εισόδημα των μανταρινοπαραγωγών σε Άρτα και Θεσπρωτία"

Δεκεμβρίου 04, 2020 0
Ερώτηση ΚΚΕ: "Να στηριχθεί το εισόδημα των μανταρινοπαραγωγών σε Άρτα και Θεσπρωτία"

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών 
Θέμα: Να στηριχθεί το εισόδημα των μανταρινοπαραγωγών σε Άρτα και Θεσπρωτία 

Οι μανταρινοπαραγωγοί, ποικιλίας κλημεντίνης, τόσο στον κάμπο της Κεστρίνης στη Θεσπρωτία όσο και στον κάμπο της Άρτας είναι απροστάτευτοι απέναντι στα παιχνίδια που παίζουν μεγαλοέμποροι - εξαγωγείς, οι οποίοι παίρνουν κοψοχρονιά την παραγωγή τους αξιοποιώντας τα προβλήματα από την πανδημία, όπως το κλείσιμο της εστίασης. Επίσης ισχυρίζονται ότι οι χώρες στις οποίες έκαναν εξαγωγές έχουν γεμίσει με φθηνά μανταρίνια κυρίως από Ισπανία, Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία λόγω των μεγάλων ποσοτήτων που διαθέτουν. 

Η περίφημη «εξωστρέφεια», που διαφημίζεται ως πλεονέκτημα και ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα της αγροτικής παραγωγής, αποδεικνύεται ένας ακόμα μύθος από τη σκοπιά των συμφερόντων των βιοπαλαιστών αγροτών. 

Οι μεγαλέμποροι στην αρχή της συγκομιδής ξεκίνησαν με τιμή 0,35Ε/κιλό τώρα έχουν φτάσει 0,23Ε/κιλό με ανοιχτό το ενδεχόμενο να πέσει και άλλο η τιμή. Η τιμή αυτή είναι μικτή, περιλαμβάνει τα κοπτικά που φτάνουν τα 10 λεπτά. Ο παραγωγός επομένως παίρνει στο χέρι 0,13Ε/κιλό τη στιγμή που το κόστος παραγωγής ανέρχεται στα 0,18Ε/κιλο. Σημειώνεται ότι πέρυσι η τιμή του μανταρινιού στον παραγωγό έφτανε μέχρι και τα 0,40 ευρώ/ το κιλό μικτά. 
Οι μανταρινοπαραγωγοί αναγκάζονται και δίνουν την παραγωγή τους σε εξευτελιστικές τιμές, γιατί αφενός κινδυνεύουν τα μανταρίνια αν μείνουν στα δένδρα να “κουβιάσουν” καθώς επίσης αν υπάρξουν βροχές να καταστραφούν από μύκητες, αφετέρου τους κυνηγούν τα χρέη σε χαράτσια, ρεύματα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και άλλες υποχρεώσεις. 

Οι μανταρινοπαραγωγοί και κυρίως οι βιοπαλαιστές του Ν. Θεσπρωτίας και του Ν. Άρτας όπως και όλης της Ελλάδας βιώνουν όλο και περισσότερο τη συρρίκνωση στο αγροτικό εισόδημα με τις τιμές παραγωγού στα προϊόντα να πέφτουν, ενώ ταυτόχρονα ανεβαίνουν οι τιμές των αναγκαίων υλικών για την παραγωγή, με τους φόρους να αυξάνονται, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κ.ά. 

Την ίδια ώρα που οι βιοπαλαιστές μανταρινοπαραγωγοί δεν τα βγάζουν πέρα, τα κέρδη των μεγαλεμπόρων αυξάνουν, όπως επίσης και των Σούπερ Μάρκετ όπου το μανταρίνι φτάνει να πωλείται σε πενταπλάσια τιμή ξεπερνώντας, ακόμα και το 1Ε/κιλό, με αποτέλεσμα να έχει δυσκολία μια εργατική λαϊκή οικογένεια να το προμηθευτεί. 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση αρνείται να παρέμβει, γιατί όπως λέει δεν το επιτρέπουν οι “νόμοι της αγοράς”. Οι “νόμοι της αγοράς” όμως μπορούν και εξασφαλίζουν τιμές και εγγυημένη κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους των ΑΠΕ, των οδικών αξόνων (διόδια), στους ομίλους επεξεργασίας σκουπιδιών, στους κλινικάρχες, στην ιδιωτική αεροπορική εταιρεία “AEGAN” κλπ. 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου: 
- Να στηριχθεί εισόδημα των μανταρινοπαραγωγών με έκτακτη ενίσχυση και να μπει φρένο στην κερδοσκοπία των μεγαλεμπόρων. 

- Να μειωθεί το κόστος παραγωγής (πχ αφορολόγητο πετρέλαιο κλπ) 

- Να εξασφαλιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα μανταρίνια και τα άλλα αγροτικά προϊόντα, που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. 

Οι Βουλευτές 
Παπαναστάσης Νίκος 
Μανωλάκου Διαμάντω
Συνέχεια...

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το κλείσιμο των τραπεζών στους Φιλιάτες

Δεκεμβρίου 04, 2020 0
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το κλείσιμο των τραπεζών στους Φιλιάτες

Ασφαλέστερος τρόπος για να εγκαταλείψεις μια περιοχή στην τύχη της, είναι να της στερήσεις τις υποδομές και τις δημόσιες υπηρεσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Φιλιατών, ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος στην Ελλάδα, ο οποίος στερείται σταδιακά, κάθε υποδομής και εγκαταλείπεται στην τύχη του. 

Τελευταίο κρούσμα η απόφαση της διοίκησης της Εθνικής τράπεζας για κλείσιμο πολλών καταστημάτων, μεταξύ αυτών και των Φιλιατών, το οποίο εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο μείωσης του κόστους και αύξησης της κερδοφορίας των τραπεζών. Δεν ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των πολιτών-πελατών τους μπροστά στην κερδοφορία. 

Μια απόφαση που δεν δείχνει κανένα σεβασμό στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους καταστηματάρχες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους πελάτες της ΕΤΕ δηλαδή στην περιοχή, που θα αναγκαστούν να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Μια απόφαση η οποία αγνοεί προκλητικά το δικαίωμα που έχουν οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, για ισότιμη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση, ενώ παράλληλα στερεί κάθε οικονομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή. 

Με το κλείσιμο και του τελευταίου τραπεζικού καταστήματος, μετά και το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς, περισσότερο πλήττονται οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των δεκάδων απομακρυσμένων χωριών του Δήμου Φιλιατών, οι φαντάροι του 628 ΤΠ, του Νοσοκομείου καθώς και οι υπάλληλοι που κατατίθεται η μισθοδοσία τους σε τραπεζικό λογαριασμό, ενώ θα οδηγηθεί η τοπική αγορά στον πλήρη αφανισμό, αφού θα οδηγούν τους πολίτες σε άλλα αστικά κέντρα για την εξυπηρέτησή τους, όπου είναι λογικό να κάνουν και τις αγορές τους. 

Όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης και πρωτοφανούς αβεβαιότητας, από τις τράπεζες που επανειλημμένα ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού. Καθίσταται πλέον πιο φανερή η αξία μιας τράπεζας δημόσιου χαρακτήρα που θα έχει στόχο όχι μόνο την αλόγιστη κερδοφορία αλλά και την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος με την εξυπηρέτηση των πολιτών, πυλώνα ουσιαστικής αναπτυξιακής προσπάθειας και σε περιφερειακό επίπεδο. 

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο αυτές τις πρακτικές. Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει ακέραια την ευθύνη για την αυθαιρεσία των τραπεζών. Να πάψει να κρύβεται. Να είστε σίγουροι ότι και οι πολίτες των Φιλιατών δεν θα ξεχάσουν και θα αποδώσουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» όταν έρθει η ώρα. Οι πολιτικές κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι τις προθέσεις. 

ΟΜ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνέχεια...

Βορίδης προς Γιόγιακα: "Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης των μανταρινοπαραγωγών εφόσον η πτώση της τιμής οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα"

Δεκεμβρίου 04, 2020 0
Βορίδης προς Γιόγιακα: "Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης των μανταρινοπαραγωγών εφόσον η πτώση της τιμής οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα"
Κρατική ενίσχυση εφόσον η πτώση της τιμής οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα

Για ενίσχυση των μανταρινοπαραγωγών εφόσον η πτώση της τιμής του προϊόντος αποδειχθεί ότι οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού έκανε λόγο ο Μάκης Βορίδης σε συνομιλία που είχε στη Βουλή με τον Βασίλη Γιόγιακα.

Σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Άρτας Χρήστου Γκόκα που συζητήθηκε στη συνέχεια για το θέμα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι τα εσπεριδοειδή -όπως τα μανταρίνια- θα ενταχθούν στη διαδικασία των κρατικών ενισχύσεων αν τεκμηριωθεί ότι η κάμψη της ζήτησης και η μείωση της τιμής οφείλονται στα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κάλεσε δε τους παραγωγούς να συνεχίσουν να διαθέτουν τα προϊόντα τους ώστε να καταγράφονται η κίνηση και οι μειωμένες τιμές καθώς σε άλλη περίπτωση αυτό θα δυσχεράνει την αποτίμηση της κατάστασης. Σημείωσε επίσης ότι η χορήγηση κρατικών ενισχύσεων για λόγους «εμπορικής διαταραχής» παραβιάζει τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς και του ανταγωνισμού, όπως αποτυπώνονται και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Αναφερόμενος στα περισσότερα από 363 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί φέτος σε παραγωγούς με τη μορφή εκτάκτων ενισχύσεων δήλωσε ότι «η πρόθεση της Κυβέρνησης έχει εκφραστεί» επαναλαμβάνοντας ότι «το ίδιο θα ισχύσει και για τα εσπεριδοειδή». 

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας συναντήθηκε εξάλλου με τον Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο τον οποίο ενημέρωσε για το πρόβλημα των μανταρινοπαραγωγών της Θεσπρωτίας, με τον Γενικό Γραμματεία να προαναγγέλλει τη συλλογή στοιχείων για τη διάθεση των μανταρινιών.
Συνέχεια...

Συζήτηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη

Δεκεμβρίου 04, 2020 0
Συζήτηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη 

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου. 

Μέσα από έναν γόνιμο διάλογο, τα θέματα που συζητήθηκαν, αφορορούσαν: 

στην ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην Ηγουμενίτσα, 

στην πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ίδρυση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Ηγουμενίτσα καθώς και 

στην κατασκευή νέου κτηρίου για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, 

Η κα Ζαχαράκη, αφού προσέγγισε θετικά τα αιτήματα, δεσμεύτηκε να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να υλοποιηθούν οι εν λόγω προτάσεις.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα