Σχολή γονέων με θέμα το σχολικό εκφοβισμό στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Σχολή γονέων με θέμα το σχολικό εκφοβισμό στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα

Σχολή γονέων με θέμα το σχολικό εκφοβισμό στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα

Η φράση «Μου κάνει bullying…» ακούγεται συχνά από τα παιδιά ή πολλές φορές ακόμα και από εμάς τους ενήλικες, άλλοτε ειπωμένη μεταξύ σοβαρού και αστείου, και άλλοτε με ειλικρινές παράπονο, πόνο ή αγανάκτηση. Ποιες όμως από όλες αυτές τις περιπτώσεις συνιστούν πράγματι εκφοβισμό; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα περιστατικά εκφοβισμού από οποιαδήποτε άλλη βίαιη συμπεριφορά μεταξύ των παιδιών έτσι ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε πιο αποτελεσματικά;

Πολλές φορές ο όρος bullying ή εκφοβισμός χρησιμοποιείται καταχρηστικά, για να περιγράψει ένα ευρύτερο φάσμα βίαιων συμπεριφορών, κάτι που τελικά μπορεί να οδηγήσει στο να χάσει ο όρος το νόημά του. Στην πραγματικότητα, το φαινόμενο του εκφοβισμού αποτελεί ένα υποσύνολο της βίας που εκδηλώνεται μεταξύ των παιδιών και διαθέτει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκφοβισμού είναι που κάνουν το φαινόμενο να μελετάται ως ξεχωριστό αντικείμενο και να χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης σε σχέση με άλλα φαινόμενα βίας μεταξύ των παιδιών.

Στη «σχολή γονέων» που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στις 5.30μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Δημοτικού σε συνεργασία με ¨Το Χαμόγελο Του Παιδιού¨ θα αποκαλύψουμε αυτά τα χαρακτηριστικά και θα ανακαλύψουμε τις τεχνικές με τις οποίες θα θωρακίσουμε και θα προστατέψουμε τα παιδιά μας, θα τα κάνουμε να μας μιλήσουν και θα αποκωδικοποιήσουμε τα σημάδια που θα μας δείχνουν τα ίδια τα παιδιά όταν δεν μας μιλούν.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στις 5.30μμ
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου