Η απόφαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για τη δημοπρασία των καταστημάτων Δρεπάνου από τον ΟΛΗΓ - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Η απόφαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για τη δημοπρασία των καταστημάτων Δρεπάνου από τον ΟΛΗΓ

Η απόφαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για τη δημοπρασία των καταστημάτων Δρεπάνου από τον ΟΛΗΓ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας στη συνεδρίαση που διεξήχθη στις 13/4/2020 μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του κ. Δημάρχου και τις απόψεις και τοποθετήσεις των μελών του, κατά πλειοψηφία αποφάσισε:
1) Απαιτεί την εντός πέντε (5) ημερών, ανάκληση των αποφάσεων της διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε., για τη δημοπράτηση των δύο αναψυκτηρίων (πρώην SOHO & πρώην OSTRIA), που βρίσκονται στην περιοχή της παραλίας Δρεπάνου. 
2) Εντείνει την πίεση προς πάσα κατεύθυνση για την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης των τμημάτων της χερσαίας ζώνης, που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες στο Δήμο Ηγουμενίτσας. 
3) Την αποστολή διαβήματος διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη. 

Την εισήγηση του Δημάρχου ψήφισαν όλοι οι "παρόντες" δημοτικοί σύμβουλοι πλην του Δώρη Δήμα (Λαϊκή Συσπείρωση), ο οποίος έθεσε δικές του προτάσεις για το θέμα, τις οποίες ανέπτυξε κατά την τοποθέτησή του και γενικά αφορούσαν τα εξής σημεία: 

- Ακύρωση της συμφωνίας με την ΟΛΗΓ Α.Ε. για την παραχώρηση της "χερσαίας ζώνης". 
- Διεκδίκηση όλου του παραλιακού μετώπου από το Δήμο, με την επισήμανση ότι το θέμα είναι πολιτικό και όχι γραφειοκρατικό.  
- Ανάκληση της απόφασης για συμφωνία με τη ΜΠΕ που αφορά τη μαρίνα Ηγ/τσας και πάρθηκε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς. 
- Απόφαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. 
- Μέσα σε αυτά τα πλαίσια να αποφασίσουμε και κατά της δημοπράτησης των αναψυκτηρίων στο Δρέπανο από την ΟΛΗΓ Α.Ε. 
- Ενημέρωση των κατοίκων και κάλεσμα σε αγώνα για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο, που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Όποιο από τα ανωτέρω σημεία λείπει από μία απόφαση ή ένα ψήφισμα, καθιστά την πρόταση ελλειπή άρα και αναποτελεσματική. 

Στη συνεδρίαση -αν και διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη- δε συμμετείχαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Γόγολου, οι κ.κ.:
- Βαλάκος Σπυρίδων
- Κάτσιος Χρήστος
- Λιώνης Ελευθέριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου