Κάλεσμα του Παναγιώτη Νταή για το β' γύρο των δημοτικών εκλογών - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Κάλεσμα του Παναγιώτη Νταή για το β' γύρο των δημοτικών εκλογών

Κάλεσμα του Παναγιώτη Νταή για το β' γύρο των δημοτικών εκλογών

Αγαπητές συνδημότισσες – αγαπητοί συνδημότες.
Φθάσαμε στο τέλος μιας μακράς, αλλά άκρως ενδιαφέρουσας προεκλογικής περιόδου. Καθ΄ όλη τη διάρκειά της, μιλήσαμε, επικοινωνήσαμε, γνωριστήκαμε και ήρθαμε σε επαφή με χιλιάδες συμπατριώτες, που μας τίμησαν με την ψήφο τους την προηγούμενη Κυριακή. 

Μαζί με όλους αυτούς, πραγματοποιήσαμε έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα, πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές εμπάθειες, γεγονός που έχει αναγνωριστεί από την τοπική κοινωνία, αλλά ακόμα και από τους ανθυποψήφιους Συνδυασμούς.

Οι πολίτες του Δήμου επιβράβευσαν την προσπάθειά μας και με τη συμμετοχή μας στο β΄ γύρο των εκλογών, το πρώτο βήμα για την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε. Με την ετυμηγορία του α΄ γύρου, έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για αντιστροφή της αρνητικής εικόνας που επικρατεί στο Δήμο.

Το μήνυμα αυτό γιγαντώθηκε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, με την αθρόα υποστήριξη του Συνδυασμού μας, από δημότες οι οποίοι στον α΄ γύρο ψήφισαν άλλους Συνδυασμούς. Διαμορφώνεται κατ΄ αυτό τον τρόπο μια ευρεία κοινωνική υποστήριξη στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Ο Συνδυασμός μας είναι ταγμένος στην επίτευξη συναινέσεων και συνεργειών μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων, σε όλα τα μεγάλα αλλά και μικρά ζητήματα του Δήμου. Δεσμευόμαστε επίσης ότι ως Δημοτική Αρχή θα υποστηρίξουμε τους Συνδυασμούς της αντιπολίτευσης, ώστε να μπορούν να επιτελέσουν την αποστολή τους με ουσιαστικό, εποικοδομητικό και παραγωγικό τρόπο. Τέλος, υποσχόμαστε μια ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία με όλα τα Συμβούλια και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, ανεξάρτητα από το Συνδυασμό στον οποίο ανήκουν.

Φίλες και φίλοι,
Τις ημέρες που ακολούθησαν τον α΄ γύρο των εκλογών, συνεχίσαμε τον προεκλογικό αγώνα με ήπιους τόνους, με επίκεντρο τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Ο επικεφαλής του Συνδυασμού Παναγιώτης Νταής, με συνεντεύξεις του, αλλά και με τη συμμετοχή του στην τηλεμαχία (debate) ανέλυσε ξανά τις βασικές προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού και κατέστησε σαφές το διακύβευμα του β΄ γύρου της εκλογικής αναμέτρησης.

Την επόμενη Κυριακή οι δημότες καλούνται πλέον να εκλέξουν τον Δήμαρχο και την ομάδα που θα αποτελέσει τη Δημοτική Αρχή και όχι να εκπληρώσουν οικογενειακές, κοινωνικές, επαγγελματικές και φιλικές υποχρεώσεις. Συνεπώς, σας καλούμε να επιλέξετε αυτούς που θεωρείτε πραγματικά πιο ικανούς και αποτελεσματικούς να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου και όχι τους ίδιους αποτυχημένους δημοτικούς άρχοντες της τελευταίας δεκαετίας και τους γραφικούς – πλην όμως επικίνδυνους – όψιμους συνοδοιπόρους τους, που αποτελούν την «σκιώδη» αλλά πραγματική εξουσία στον αντίπαλο Συνδυασμό.

Αντιλαμβανόμενοι πλέον ότι χάνουν τις εκλογές, επιστρατεύουν το «χαρτί» της κομματικής υποστήριξης, γνωρίζοντας όμως πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Σας καλούμε να αποφασίσετε αφήνοντας στην άκρη τις όποιες πολιτικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, στηρίζοντας τον ανεξάρτητο, υπερκομματικό και καθαρά αυτοδιοικητικό Συνδυασμό «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης».

Καταλαβαίνοντας την επερχόμενη ήττα, εκμεταλλεύονται ασύστολα τον τοπικό μηχανισμό εξουσίας, με αθέμιτες και εκβιαστικές τακτικές, για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, ευτελίζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας. Προκειμένου να διατηρήσουν τις αμειβόμενες θέσεις τους, εξαπατούν τον κόσμο, εξαγοράζοντας συνειδήσεις.

Θα λάβουν όμως ηχηρή απάντηση από τους συμπατριώτες, τους οποίους καλούμε να ασκήσουν αβίαστα το δημοκρατικό τους καθήκον, να ψηφίσουν στις εκλογές, αψηφώντας τις ενδεχόμενες απειλές που δέχονται. Τους καλούμε να συμβάλλουν με την ψήφο τους, που αποτελεί το ύψιστο και ιερό δημοκρατικό δικαίωμα που διαθέτουν, στην τελική επικράτηση του Συνδυασμού μας, ως κύριου εκφραστή του αιτήματος για αλλαγή στην Ηγουμενίτσα, τα Σύβοτα, την Πλαταριά, το Μαργαρίτι, την Πέρδικα, τον Παραπόταμο, αλλά και σε όλα τα χωριά του Δήμου.

Τους καλούμε να στηρίξουν δυναμικά τον ανεξάρτητο Συνδυασμό μας, τον υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Νταή και τα στελέχη του, που διαθέτουν την αναγκαία εμπειρία, τη γνώση, την ικανότητα και το ήθος, για τη διασφάλιση της αναπτυξιακής πορεία του Δήμου.

Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και τον ίδιο πολιτικό πολιτισμό τον αγώνα μέχρι την τελική επικράτηση την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Αντιμετωπίζουμε δυναμικά τα φαινόμενα υποβάθμισης των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών. Ψηφίζουμε Παναγιώτη Νταή και «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης».

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ – ΘΕΛΟΥΜΕ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου