Για τα μπάζα...!!! (+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Για τα μπάζα...!!! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Για τα μπάζα...!!! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Το σοβαρό θέμα της καθαριότητας στο Δήμο Ηγουμενίτσας, το έχουμε αναδείξει πολλάκις. Είτε αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων και τους περίφημους υπόγειους κάδους που δε λειτουργούν ενάμιση χρόνο αφότου εγκαταστάθηκαν, είτε τα σημεία τοποθέτησης των κάδων απορριμάτων που αλλάζουν ανάλογα με τις ορέξεις των ψηφοφόρων του Δημάρχου και του αντιδημάρχου, είτε με την ανακύκλωση που ανάθεμα κι αν γίνεται. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Ένα ακόμη σκέλος του σοβαρού ζητήματος της καθαριότητας του Δήμου, αποτελούν και οι παράνομες χωματερές. 
Πριν δυο μήνες δημοσιεύσαμε ένα σχετικό άρθρο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) για την ύπαρξη μιας μικρής χωματερής πίσω από το στάδιο Ηγουμενίτσας.
Για τη δημιουργία μικρών χωματερών σε αρκετά μέρη του Δήμου φέρουν μερίδιο ευθύνης και οι πολίτες που εναποθέτουν αδρανή υλικά, χόρτα και μπάζα σε ακατάλληλα σημεία χωρίς τη συγκατάθεση του Δήμου. Γι' αυτό όμως εκλέγουμε δημοτική αρχή, για να επιλύει αυτά τα προβλήματα με τη σωστή οργάνωση του τομέα καθαριότητας! Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας όμως, κ. Τόλης Τζώρτζης, αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Λώλος, μάλλον δεν πολυσκάνε για το σοβαρό αυτό θέμα!
Φαίνεται ότι την ίδια λογική έχουν και οι ίδιοι, οι οποίοι δίνουν εντολές στο προσωπικό καθαριότητας να εναποθέτει αδρανή υλικά (κι όχι μόνο) σε κάποιες από αυτές τις παράνομες χωματερές.
Το προηγούμενο άρθρο μας, στις 15 Ιουλίου συνοδευότανε από βίντεο στο οποίο υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας πετάγανε σκουπίδια στη μικρή παράνομη χωματερή πίσω από το στάδιο. Μάλιστα, ο ένας υπάλληλος δικαιολογείται για την πράξη τους με το επιχείρημα ότι ακολουθεί άλλο φορτηγό του Δήμου που θα τα μαζέψει.

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι, μετά από λίγες εβδομάδες εντοπίσαμε ένα μεγάλο όχημα του Δήμου γεμάτο κλαδιά και μπάζα και το ακολουθήσαμε για να δούμε που θα τα εναποθέσει...!
Η διαδρομή κατέληξε έξω από την πόλη, στην περιοχή του παλιού νταμαριού μετά την Αγία Μαρίνα, όπου και άνοιξε την καρότσα και ξεφόρτωσε το φορτίο του...! Έτσι, απλά. Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι μακρυά από την πόλη είναι, οπότε θα μπορούσε να είναι μια λύση. Να θυμήσουμε όμως ότι πέρυσι το καλοκαίρι στο συγκεκριμένο σημείο εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές και η κάπνα έφτασε μέχρι την Ηγουμενίτσα...! Εκτός κι αν μας προετοιμάζουν για καύση απορριμμάτων με τρόπο...!

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Με λίγα λόγια, η δημοτική αρχή συνεχίζει να χρησιμοποιεί παράνομες χωματερές για την εναπόθεση απορριμμάτων. Κατά τα άλλα καμαρώνουν ορισμένοι ότι στην Ήπειρο δεν υπάρχει καμία παράνομη χωματερή και απαλλαγήκαμε από τα πρόστιμα της Ε.Ε. 
Κι εμείς είμαστε αναγκασμένοι να ασχολούμαστε ακόμη με τα μπάζα...! Και θα συνεχίσουμε, μέχρι να αναλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου