Με "ύφος" και υποδείξεις απαντάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας στον Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Με "ύφος" και υποδείξεις απαντάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας στον Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του

 Με "ύφος" και υποδείξεις απαντάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας στον Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του


Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων όπως παρατηρούμε όλοι καθημερινά, είναι δύσκολο να λυθεί, εφόσον συνεχίζουν πολλοί δυστυχώς συμπολίτες να εγκαταλείπουν δεκάδες σκυλιά στους δρόμους των πόλεων και στην ύπαιθρο.
Ο νόμος όμως, είναι σαφής. Αρμόδιος για τα αδέσποτα ζώα είναι ο εκάστοτε Δήμος.

Στη Θεσπρωτία, οι Δήμοι δε φαίνεται να έχουν πάρει ακόμη απόφαση για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Ακόμη και το διαδημοτικό καταφύγιο που έχουν κουτσοφτιάξει δεν είναι αρκετό να φροντίσει τα αδέσποτα ζώα ούτε καν του ενός από τους 3 Δήμους του Νομού.
Παραταύτα, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, συνεχίζουν να προκαλούν με το ύφος τους, αντί να στοχεύουν στην επίλυση του προβλήματος.

Χαρακτηριστική περίπτωση η απάντηση (επισυνάπτεται) του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τον Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας, Βασίλειου Κόρπα, ο οποίος τους επισήμανε την ανάγκη στείρωσης κάποιων αδέσποτων σκύλων στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης.
Στην απάντηση, του γίνεται παρατήρηση ώστε οι αιτήσεις του στο Δήμο να είναι γραμμένες στον υπολογιστή, "όπως άλλωστε κάνετε όταν καταγγέλλετε το Δήμο Ηγουμενίτσας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία..."!

Το πικρόχολο σχόλιο της υπαλλήλου (υπογράφει γεωπόνος...!!!) ή του αντιδημάρχου (δε γνωρίζουμε ποιος συνέταξε την απάντηση) δείχνει ξεκάθαρα ότι το πρόβλημά τους δεν είναι οι χειρόγραφες αιτήσεις του κ. Κόρπα, αλλά το γεγονός ότι καταγγέλει την αδιαφορία του Δήμου στην Κτηνιατρική Υπηρεσία...! Και του απαντάνε σε επίσημη επιστολή του Δήμου, νομίζοντας ότι κάνουν κάποιο σχόλιο στον προσωπικό τους λογαριασμό στο facebook...!
Και συνεχίζουν στην απάντησή τους, ακόμη πιο προκλητικοί κάνοντας μαθήματα φιλοζωίας στον Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου, γράφοντας: 

"Όντας και ο ίδιος Πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου παρακαλούμε την επόμενη φορά που θα διαπιστώσετε πρόβλημα με κάποιο αδέσποτο, να συνδράμετε κι εσείς από την πλευρά σας ως σωματείο καθώς όπως γνωρίζετε το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην πόλη μας κι όχι μόνο αποτελεί ένα δισεπίλυτο πρόβλημα".

Οι υπάλληλοι του Δήμου δηλαδή κάνουν μαθήματα φιλοζωίας στον κ. Κόρπα, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια όχι μόνο ίδρυσε το πρώτο φιλοζωικό σωματείο, αλλά τρέχει 24 ώρες το 24ωρο για να αντιμετωπίσει προβλήματα των αδέσποτων ζώων, αφιερώνοντας χρόνο και χρήματα για αυτό το σκοπό...!
Και του επιστρέφουν με περίσσιο θράσος την ευθύνη, όπως άλλωστε κάνει σήμερα και η κυβέρνηση προς όλους τους πολίτες με το δόγμα της "ατομικής ευθύνης"!
Ω εποχή, ω ήθη...!
Αλλά τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν οι αντιδήμαρχοι και οι υπάλληλοι; Το ψάρι -όπως λέει και ο λαός- βρωμάει από το κεφάλι...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου