Ηγουμενίτσα: “Παρκάρανε” τους κάδους και την υπογειοποίηση...! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ηγουμενίτσα: “Παρκάρανε” τους κάδους και την υπογειοποίηση...!

Ηγουμενίτσα: “Παρκάρανε” τους κάδους και την υπογειοποίηση...!
Τι έχουνε τα έρμα και βρωμάν;;;

Το ζήτημα των σκουπιδιών για ένα Δήμο είναι από τις προτεραιότητες των υπηρεσιών. Ειδικά για την πόλη της Ηγουμενίτσας, όπου ολόκληρη η δραστηριότητα των καταστημάτων, είτε εμπορικών, είτε εστίασης συγκεντρώνεται κατά μήκος δύο μόνο δρόμων (Κύπρου και παραλιακή), θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι πρόκειται για μια σχετικά απλή διαδικασία. Κι όμως!

Οι άρχοντες του τόπου έχουνε κατορθώσει μια πόλη με δυο κεντρικούς δρόμους όλους κι όλους να την καταντήσουν σαν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις...!
Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί πως καταφέρνουνε και έχουνε ακατάστατη μια πόλη με μήκος κεντρικών οδών μόλις 1 χλμ;; Όταν προτεραιότητα του Δήμου δεν είναι η ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά οι πολιτικές και προσωπικές εξυπηρετήσεις, αυτό είναι το αποτέλεσμα.
Εδώ και καιρό ο Δήμος βγάζει ανακοινώσεις όπου ενημερώνει τους πολίτες για την κατάργηση σημείων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης και τη μεταφορά τους στα δύο πάρκινγκ της πόλης. Οι άνθρωποι έχουνε μεταφέρει τους μισούς κάδους της πόλης μέσα στα πάρκινγκ.
Αν μη τι άλλο αποτελεί μια ακόμη πρωτοτυπία, δεν ξέρουμε όμως αν προβλέπεται κάποιο βραβείο για το Δήμαρχο...!

Τι συμβαίνει;;
Εδώ και χρόνια υπήρχανε συγκεκριμένα σημεία τοποθέτησης κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης.
Όταν όμως ενοχλούνται ιδιοκτήτες οικιών ή επιχειρήσεων οι οποίοι έχουνε αρκετή επιρροή στο Δήμαρχο ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τότε οι κάδοι μεταφέρονται λίγο παρακάτω και λίγο παρακάτω, μέχρι που φτάσανε να τους παρκάρουν στα δυο πάρκινγκ της παραλιακής.
Δηλαδή, ένας καταστηματάρχης που εδρεύει στο κέντρο του πεζόδρομου θα πρέπει να κουβαλήσει τα σκουπίδια τουλάχιστον 400 μέτρα στα χέρια!


Οι υπόγειοι κάδοι!
Θα αναρωτηθείτε ορισμένοι τι γίνεται με τους υπόγειους κάδους που τοποθετήθηκαν σε τρία σημεία της πόλης προεκλογικά;
Αυτό ακριβώς, ότι τοποθετήθηκαν προεκλογικά και οχτώ μήνες μετά δεν έχουν ακόμη τεθεί σε λειτουργία.

Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Τόλης Τζώρτζης, η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τουλάχιστον από τα απορριμματοφόρα θα πρέπει να σταλεί στην Αθήνα για δέκα μέρες για να γίνει τροποποίηση ώστε να μπορεί να σηκώνει τους υπόγειους κάδους, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα απουσίας του απορριμματοφόρου. Οχτώ μήνες τώρα...!

Εμείς πάντως θα του κάνουμε και μια πρόταση!
Κε αντιδήμαρχε, πληρώνει ο Δήμος περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο σε συγκεκριμένη εταιρεία για να μαζεύει τα σκουπίδια από Πλαταριά, Σύβοτα, Πέρδικα.
Καταλαβαίνουμε ότι το καλοκαίρι υπάρχει φόρτος εργασίας, τώρα όμως που η δουλειά πέφτει κατακόρυφα, δε μπορείτε να απαιτήσετε από την εταιρεία να μεταφέρει ένα απορριμματοφόρο στην Ηγουμενίτσα για 10 μέρες;
Άλλωστε, τόσα λεφτά έχει βγάλει από το Δήμο. Ή μήπως κάνουμε λάθος;;;
Εκτός κι αν σπεύσατε να τοποθετήσετε τους υπόγειους κάδους δέκα μέρες πριν τις εκλογές για τις φωτογραφίες και σκοπεύετε να τους λειτουργήσετε λίγο πριν τις επόμενες εκλογές.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής για να αποκτήσουμε μια καθαρή πόλη.
Η ανακύκλωση υπολειτουργεί, τους επαγγελματίες δεν τους υποχρεώνουνε να κάνουνε ανακύκλωση, αντίθετα όποιος καταστηματάρχης διαμαρτυρηθεί μεταφέρουν τους κάδους από το μαγαζί του για να πάνε παρακάτω και το αποτέλεσμα της πολιτικής τους δειλίας είναι αυτό που βλεπουμε σήμερα: οι κάδοι στο πάρκινγκ και οι υπόγειοι να περιμένουν την επόμενη εκλογική περίοδο!
Αναλογεί μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε όλους τους δημότες, αλλά αν δεν υπάρχει αποφασισμένη δημοτική αρχή, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί!
Ο λαός μας λέει πως η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! Από την εικόνα που έχει η πόλη μας σήμερα, αντιλαμβάνεστε την αρχοντιά αυτών που διοικούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου