Ανακοίνωση Κ.Ο. ΚΚΕ Ηγουμενίτσας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση Κ.Ο. ΚΚΕ Ηγουμενίτσας


ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, γεωργοκτηνοτρόφοι, άνεργοι, άνεργες, νέοι, νέες, μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, συνταξιούχοι, του Δήμου ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
Ισχυροποιώντας με την ψήφο μας το ΚΚΕ παντού, με περισσότερους ευρωβουλευτές, βουλευτές, εκλεγμένους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους με τα ψηφοδέλτια της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» μπορούμε:
· Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα βάρβαρα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια και την ανεργία για να προστατέψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
· Να δυναμώσουμε την εργατική-λαϊκή πάλη μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης που δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
· Να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για την εργατική-λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη υπέρ του λαού, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Οι διοικήσεις τόσο του Δήμου μας όσο και της Περιφέρειας Ηπείρου, οι «αντιπολιτεύσεις» των άλλων κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και οι δήθεν ανεξάρτητοι υλοποίησαν ή στήριξαν όλες τις διοικητικές αναδιαρθρώσεις «Καποδίστρια» της ΝΔ, «Καλλικράτη» του ΠΑΣΟΚ και τώρα του «Κλεισθένη Ι» του ΣΥΡΙΖΑ που στόχο είχαν και έχουν την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, περιορίζοντας την κρατική χρηματοδότηση προς την Τοπική Διοίκηση, αυξάνοντας την ανταποδοτικότητα και την τοπική φορολογία. Αναδιαρθρώσεις που οδήγησαν στην ερήμωση της υπαίθρου.

Με την μεταφορά αρμοδιοτήτων του κεντρικού κράτους στους δήμους και στην Περιφέρεια, αυτό που επιτυγχάνεται είναι να μεγαλώνουν οι «δεσμοί» με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, οι «πειρασμοί» που αφορούν στη διαχείριση χρημάτων και αρμοδιοτήτων, οι ασφυκτικές πιέσεις από την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τους επιχειρηματικούς ομίλους για την ευθυγράμμισή τους. Καμία σχέση δεν έχει με «καλύτερες υπηρεσίες» ή «με την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη» όπως ισχυρίζονται τα αστικά κόμματα.
Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο που να μη δοκιμάστηκε στο Δήμο και από τη σημερινή, όπως και από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο που να μην εκπορεύεται από τα κεντρικά επιτελεία της ΕΕ και στη συνέχεια να μην εξειδικεύεται σε Δήμους και στην Περιφέρεια.

Όλοι έβαλαν πλάτη στην ανταποδοτικότητα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην ανακύκλωση της ανεργίας μέσω των 8μηνων-9μηνων προγραμμάτων ακόμα και μικρότερης χρονικής διάρκειας. Όλοι συνέβαλλαν σε μια ανάπτυξη που τα οφέλη της τα απολαμβάνουν λίγοι και το κόστος της το πληρώνουν οι πολλοί. 

Τώρα «μαλώνουν» για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, για τον αριθμό των έργων, την απορροφητικότητα των κονδυλίων, την ανάπτυξη που υπηρετεί τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας βάζοντας στην άκρη τις λαϊκές ανάγκες. Μένουν «άφωνοι» και δεν λένε κουβέντα για τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και γενικότερα που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου. 
Γι' αυτό και πρέπει να απομονωθούν, να βρουν απέναντί τους τη λαϊκή δράση να αναδείξουμε με την ψήφο μας αγωνιστικές τοπικές διοικήσεις, που την επομένη των εκλογών θα είναι μαζί στους αγώνες των εργαζομένων, κι όχι απέναντι τους.

Ο συνδυασμός του ΚΚΕ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, τίμησε την εμπιστοσύνη που του έδωσε, στις προηγούμενες εκλογές, τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά του Δήμου.
·Κατήγγειλε και καταψήφισε τους αντιλαϊκούς Προϋπολογισμούς, τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, τη λογική της ανταποδοτικότητας σε κάθε δομή και υπηρεσία του Δήμου.
·Πρότεινε και υποστήριξε στο δημοτικό συμβούλιο τουλάχιστον τη μείωση , μέχρι την οριστική κατάργηση ,των δημοτικών τελών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στους ανέργους, στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους, στις πολύτεκνες και τρίτεκνες λαϊκές οικογένειες, στους ΑμΕΑ.
·Πρότεινε στη δημοτική αρχή, αντί να στηρίζει πολιτικές που ανακυκλώνουν την ανεργία και στην περιοχή μας ,με τις 2μηνες ,5μηνες και 8μηνες συμβάσεις , να παλέψει πολύμορφα μαζί με το λαό και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση την ουσιαστική ανακούφιση των ανέργων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του δήμου, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
·Εναντιώθηκε στην αύξηση των τελών ύδρευσης.
·Εναντιώθηκε στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
·Εναντιώθηκε στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας.
·Εναντιώθηκε στις σεισμογραφικές έρευνες της Energean oil & Gas Α.Ε για εξόρυξη υδρογονανθράκων.
·Είχε ζωντανή παρουσία μέσα στο Δ.Σ. με θέσεις και προτάσεις για κάθε θέμα που αφορούσε την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. (βλέπετε http://laikisyspeirosi.com)

Απέναντι σε όλους αυτούς που εφάρμοσαν πιστά τις εντολές των διαδοχικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμφωνούν με την ανταποδοτικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις ΣΔΙΤ, την μεταφορά αρμοδιοτήτων του κεντρικού κράτους στους δήμους και στην Περιφέρεια, τα νέα δεδομένα σύνδεσης με την κεντρική διοίκηση (κυβέρνηση) ώστε ενιαία να εξυπηρετείται η γενική στρατηγική του κεφαλαίου, απαντάμε με την αγωνιστική συνέπεια λόγων και έργων, την ανιδιοτέλεια, τις καθαρές κουβέντες για το ποια είναι η διέξοδος στη χώρα για το τι μπορούμε να κάνουμε στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στην Ευρωβουλή και στην Βουλή. 

Απλώνουμε το χέρι σ' όλους όσοι δεν συμβιβάζονται με τη μιζέρια, σ' όλους όσοι θέλουν την επόμενη μέρα να γίνει πιο ισχυρός ο αγώνας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για άλλη κοινωνία. Να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κεντρική εξουσία. 
Καλούμε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους ανέργους, τους απολυμένους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα τη νέα γενιά που συναντηθήκαμε στους χώρους δουλειάς, στις απεργίες, στους αγώνες, να ψηφίσουν τώρα το δικό τους ψηφοδέλτιο, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Ηπείρου, στο Δήμο μας και σε κάθε κοινότητα, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και τη Βουλή. 
Να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων. Να βαδίσουμε μαζί το δρόμο της ελπίδας, της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες. 
Γιατί το πραγματικό ΣΥΧΡΟΝΟ είναι η πάλη για μια νέα κοινωνικής οργάνωση της οικονομίας, της παραγωγής, των υπηρεσιών, με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου