Ένα ακόμη βραβείο στο Δήμο Ηγουμενίτσας για την …κινητικότητα!!! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Ένα ακόμη βραβείο στο Δήμο Ηγουμενίτσας για την …κινητικότητα!!!


«Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για μία ακόμη χρονιά έλαβε τα εύσημα στην τελετή βράβευσης των Ελληνικών Δήμων. που συμμετείχαν στην εκστρατεία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για το 2018. Στην τελετή βράβευσης των Ελληνικών Συμμετοχών στην Εκστρατεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πράσινο Ταμείο και την ΕΕΤΑΑ, ο Δήμος μας βραβεύτηκε για τη θέση που έλαβε τόσο σε Ευρωπαϊκό (μέσα στην πρώτη 5αδα) όσο και σε εθνικό επίπεδο. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Το σημερινό βραβείο ανήκει στους πολίτες, γιατί η συνεκτική βιώσιμη αστική ανάπτυξη δεν είναι μια εξατομικευμένη διαδικασία, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής αξιοποίησης χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων. Είναι αποτέλεσμα αξιών και πρακτικών, που ήδη ως Δήμος έχουμε υιοθετήσει, επιτυγχάνοντας την αλλαγή κουλτούρας και την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Στον Δήμο μας η καμπάνια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει πλέον εδραιωθεί ως θεσμός που αναζητείται από τους πολίτες, αλλάζει την οδική συμπεριφορά των πολιτών και δημιουργεί κατάλληλο έδαφος για αλλαγές που προάγουν ήπιους και συνεργατικούς τρόπους αστικής μετακίνησης.
Με θέρμη και ενθουσιασμό θα συνεχίσουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη η πόλη μας εφαρμόζοντας πολιτικές ορθολογικής χρήσης του φυσικού μας πλούτου, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.
Κλείνοντας, θέλω εκ νέου να ευχαριστήσω τους πολίτες, τους φορείς και τους συλλόγους, που ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας για έναν καλύτερο Δήμο».
Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Τρικκαίων και Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, αλλά και εκπρόσωπος του Δικτύου Civinet CY-EL, με θέμα ιστορίες καλών πρακτικών για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Το άνωθεν κείμενο είναι δελτίο τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας, το οποίο και δημοσιεύουμε αυτούσιο. Το μόνο που προσθέσαμε είναι η αρχική φωτογραφία που δείχνει «την οδική συμπεριφορά των πολιτών που αλλάζει» όπως αναφέρει και ο Δήμαρχος στην ανακοίνωσή του. Μόνο που φαίνεται ότι αφορά μόνο τους πολίτες, ενώ οι δημοτικοί άρχοντες και οι υπηρεσίες του Δήμου δεν πρόκειται να αλλάξουνε οδική συμπεριφορά, όσα βραβεία και να πάρουν.
Όσον αφορά τα βραβεία που παίρνει ο Δήμαρχος τους τελευταίους μήνες, τόσο στην Αθήνα, όσο και στις Βρυξέλλες, δεν αφορούν κάποιο έργο του Δήμου ή μελέτη που προωθεί τον εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης ή κάτι βαρυσήμαντο.
Αυτό που έγινε ήταν ότι στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού διαγωνισμού με τίτλο «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» ο Δήμος Ηγουμενίτσας διοργάνωσε μία καμπάνια μία ημέρα στην οποία, μαθητές δημοτικού ζωγράφισαν ζωγραφιές σχετικά με το θέμα και έκαναν μια ποδηλατάδα στον ποδηλατόδρομο. Γι’ αυτό βραβεύεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνεχώς τους τελευταίους μήνες, όχι για κάτι άλλο.
Απ’ ό,τι φαίνεται όμως προσπαθούν να αλλάξουν την οδική συμπεριφορά των πολιτών, χωρίς όμως να είναι διατιθέμενοι να αλλάξουνε τι δική τους…!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot