Το ΚΚΕ στο “άβατο” των μεγάλων ιχθυοκαλλιεργειών της Σαγιάδας…! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Το ΚΚΕ στο “άβατο” των μεγάλων ιχθυοκαλλιεργειών της Σαγιάδας…!


Εκεί που μόνο λίγοι και εκλεκτοί έχουνε πρόσβαση, εκεί που ακόμη και οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί …ξεχνάνε να πάνε για ελέγχους, εκεί ακριβώς φαίνεται ότι έχει βάλει στόχο το ΚΚΕ Θεσπρωτίας τα τελευταία χρόνια.
Εκεί, που με καμάρι, οι αιρετοί της περιοχής αποκαλούνε τη “βαριά βιομηχανία της Θεσπρωτίας με εκατοντάδες εργαζόμενους”, χωρίς όμως να λένε με ποιες συνθήκες εργασίας εργάζονται ή ποιες πόρτες πρέπει να χτυπήσουνε για να εξασφαλίσουνε μια θέση εργασίας.
Εκεί που και ορισμένοι “αριστεροί” μπροστά στο κέρδος μετατράπηκαν σε αριστερούληδες…!
Τη Λωρίδα Σαγιάδας και τις μεγάλες εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας έχει βάλει στο στόχαστρο το ΚΚΕ κι όχι άδικα, διότι οι εξελίξεις στον κλάδο γενικότερα, αλλά και στην περιοχή μας ειδικότερα, φαίνεται ότι θα είναι δυσάρεστες για τους εργαζομένους!

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου του ΚΚΕ, Γιώργο Πρέντζα και τον υποψήφιο Δήμαρχο Φιλιατών, Λαέρτη Ρέγκα, επισκέφθηκαν για ακόμη μια φορά τις μεγάλες ιχθυοκαλλιέργειες όπου και είχανε συνάντηση με τους εργαζομένους.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Θεσπρωτίας, σχετικά με την επίσκεψη, αναφέρει:

«Την Τετάρτη 10 Απρίλη, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Πρέντζα Γιώργο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Φιλιατών με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Ρέγκα Λαέρτη, πραγματοποίησε περιοδεία στις Ιχθυοκαλλιέργειες της Σαγιάδας.
Με τους εργαζόμενους έγινε συζήτηση γύρω από τις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.
Αναπτύχθηκε επίσης έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις με την επικείμενη συγχώνευση των εταιριών ΣΕΛΟΝΤΑ – ΝΗΡΕΑ – ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα για το ίδιο το έγγραφό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί να εκποιηθούν ιχθυοτροφεία, συσκευαστήρια, εκκολαπτήρια.
Τονίστηκε ιδιαίτερα το ζήτημα ότι για το ΚΚΕ, το ασφαλές κριτήριο ψήφου και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο χτίζεται λοιπόν από την απάντηση στο ερώτημα: "Ανάπτυξη για ποιον και από ποιον;".
Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής μας; Ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;
Πάνω σε αυτό κρίνονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι εκλεκτοί τους. Ανεξάρτητα εάν έχουν το χρίσμα ή τη στήριξη ενός ή παραπάνω κομμάτων…
Ανεξάρτητα αν κατεβαίνουν ως δήθεν ανεξάρτητοι, υπερκομματικοί, κάτι που φοριέται πολύ τώρα τελευταία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου