Πάσχα στην Κέρκυρα, πάρκινγκ στην Ηγουμενίτσα... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Πάσχα στην Κέρκυρα, πάρκινγκ στην Ηγουμενίτσα...

Πάσχα στην Κέρκυρα, πάρκινγκ στην Ηγουμενίτσα...

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες κάθε Πασχαλιά από το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας, όπου δημιουργείται ένα εντυπωσιακό σκηνικό με τον επιτάφιο, τη λιτανεία με τις φιλαρμονικές και κυρίως με το έθιμο των μπότηδων.


Ωστόσο, οι χιλιάδες κόσμου που συνωστίζονται στην πόλη της Κέρκυρας δεν καταφέρνουν όλοι να πάρουν μαζί τους στο νησί τα οχήματά τους, αλλά τα παρκάρουν κακήν κακώς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στους γύρω παράδρομους, με αποτέλεσμα να ασφυκτιά η πόλη και οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες των εορτών να δυσανασχετούν.


Το μεγάλο κύμα των εκδρομέων καταφθάνει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την Μεγάλη Πέμπτη, ενώ η ροή συνεχίζεται μέχρι και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. 


Αρκετοί από τους εκδρομείς, είτε επειδή φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να κινηθούν με άνεση με τα οχήματά τους στην πόλη της Κέρκυρας, δεδομένου ότι γίνεται το αδιαχώρητο, είτε επειδή δεν θέλουν να πληρώσουν τα ναύλα για το πλοίο, επιλέγουν να αφήσουν τα ΙΧ τους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ή στους γύρω δρόμους και να μεταβούν πεζοί στο Νησί.


Αυτό όμως δημιουργεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, δεδομένου ότι αυτές ειδικά τις ημέρες, αρκετοί είναι οι επισκέπτες στην περιοχή, αλλά αρκετοί είναι και οι ταξιδιώτες από το λιμάνι εξωτερικού, αλλά και προς Αλβανία.


Κάποια λύση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής. Φέτος ο ΟΛΗΓ, άνοιξε ένα τμήμα του λιμανιού για στάθμευση των οχημάτων των ταξιδιωτών, δεδομένου ότι δεν εξυπηρετούσε κάποια λιμενική δραστηριότητα.

Ωστόσο, ούτε αυτό φάνηκε αρκετό για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Ακόμη κι αν κάποιος ιδιοκτήτης δεχθεί μια κλήση από την τροχαία, το πρόστιμο δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ, οπότε για στάθμευση 4 ημερών φαίνεται ένα λογικό ποσό...!


Λύσεις μπορούν να βρεθούν, όταν όμως σε μια πόλη ο οργανισμός λιμένα δεν έχει επικοινωνία ούτε με το Δήμο, ούτε καν με την αστυνομική διεύθυνση (της οποίας πριν λίγες ημέρες απομάκρυνε τα οχήματα έξωθεν του αστυνομικού μεγάρου) τότε, θα συνεχίζουμε να βλέπουμε εικόνες που προσβάλλουν την περιοχή.

Κι αντί να αποτελεί η περιοχή μας τόπος προορισμού, θα είναι απλώς ένα απέραντο πάρκινγκ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου