Ηγουμενίτσα: Αντιδράσεις για τα ..."ενημερωτικά" φυλλάδια της ΔΕΥΑΗ σε προεκλογική περίοδο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Αντιδράσεις για τα ..."ενημερωτικά" φυλλάδια της ΔΕΥΑΗ σε προεκλογική περίοδο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Αντιδράσεις για τα ..."ενημερωτικά" φυλλάδια της ΔΕΥΑΗ σε προεκλογική περίοδο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Ηγουμενίτσα η ενέργεια της διοίκησης της ΔΕΥΑΗ να τυπώσει φυλλάδια και να δημιουργήσει δύο βίντεο, με τα οποία ήθελε να ενημερώσει τους δημότες για τα έργα που υλοποιήθηκαν από τη σημερινή διοίκηση.

Τόσο στα φυλλάδια, όμως, αλλά ακόμη περισσότερο στα βίντεο, εκτός από τα έργα που παρουσιάζονται, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Σ. Μήτσης και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Λώλος.

(Τα φυλλάδια που βρήκαμε στον 3ο όροφο της ΔΕΥΑΗ, είχαν καρφιτσωμένη και την προεκλογική κάρτα του κ. Μήτση)

Όταν όμως αυτά γίνονται σε προεκλογική περίοδο, ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις από πολίτες και ανθυποψηφίους της δημοτικής αρχής, ότι χρησιμοποιούν χρήματα των δημοτών για να προβληθούν οι ίδιοι.

Αφού είδαμε αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο και συμπολίτες μας ενημέρωσαν για την περίπτωση και δεδομένου ότι άλλοι δημοσιογράφοι -εκδότες δεν μπορούν να ασχοληθούν με το θέμα γιατί τους έχει πιάσει η πλάκα το χέρι, κάναμε μια μικρή έρευνα για το θέμα.

Αρχικά εντοπίσαμε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ με ημερομηνία 22/8/2023, όπου έδινε με απ' ευθείας ανάθεση την υπηρεσία "δημοσιότητα έργων της ΔΕΥΑΗ" με κόστος 9.800 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ).


Η απόφαση όμως έχει αρκετά κενά. Είναι εντελώς γενικόλογη, και εκτός από τίτλο έργου δεν έχει την παραμικρή περιγραφή.


Μάλιστα έγινε με fast track διαδικασίες (μέσα στο Δεκαπενταύγουστο) και προσφορά μόνο από έναν πάροχο.

Παρόλο που είναι αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, (ΑΔΑ: ΨΦ91ΟΡ8Μ-ΔΜΠ) δεν θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει διαυγή...!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, χωρίς να μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε, η υπηρεσία δημοσιότητας έργων της ΔΕΥΑΗ, περιλάμβανε την εκτύπωση 5.000 φυλλαδίων και την παραγωγή δύο βίντεο.

Όπως και να έχει όμως, ακόμη κι αν έγιναν με κάθε νομιμότητα, το χρονικό διάστημα στο οποίο έγινε αυτή η ενέργεια, τίθεται ευλόγως ένα ζήτημα.

Σε αυτό συμφώνησε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Μήτσης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε για να μας δώσει τη δική του εκδοχή:

"Συμφωνώ -μας είπε- ότι το διάστημα που έγινε η δημοσιότητα των έργων μπορεί να παρεξηγηθεί, αλλά η παρουσίαση των έργων γίνεται όταν ολοκληρωθούν και τώρα ολοκληρώθηκαν κάποια έργα", ενώ κατέληξε, λέγοντας, "ποιος δεν θα το έκανε στη θέση μου";;;

Σε μια δημοτική επιχείρηση όμως που κάθε ευρώ που δαπανάται συντελεί στην αύξηση του τιμολογίου του νερού, θα πρέπει να μην υπάρχουν σπατάλες, πόσο μάλλον στη ΔΕΥΑΗ η οποία έχει από τα ακριβότερα τιμολόγια στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια (επί δημαρχίας Λώλου) οι δημότες του Δήμου Ηγουμενίτσας, καλούνται να πληρώσουν σοβαρά ποσά για την ύδρευση, κάτι που στο παρελθόν δεν συνέβαινε παρόλα τα περίεργα που συνέβαιναν (ακόμη παλιότερα) στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης...!

Αν ο κ. Μήτσης ήθελε να ενημερώσει τους δημότες για το έργο που παρήγαγε στη ΔΕΥΑΗ τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της, θα μπορούσε να το κάνει μέσω των τοπικών ΜΜΕ, στα οποία δαπανά σοβαρά ποσά για άλλες δημοσιεύσεις ή να δώσει δωρεάν συνεντεύξεις για να τα εξηγήσει! Και όχι να σπαταλήσει 10 χιλιάρικα, 10 μέρες πριν τις εκλογές.

Και επειδή ο κ. Μήτσης μας εξέφρασε το παράπονο ότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα όσα έχει κάνει στο τιμόνι της ΔΕΥΑΗ, δημοσιεύουμε και τα βίντεο που παρήγγειλε η ΔΕΥΑΗ για να κρίνουν οι δημότες.

Άλλωστε, αυτοί τα πλήρωσαν...!

Υ.Γ. Επειδή τα βίντεο είναι πράγματι καλοφτιαγμένα, αναρωτιόμαστε: Τόσα χρόνια η δημοτική αρχή δεν μπορούσε να φτιάξει μια σειρά από παραγωγές που να παρουσιάζουν την Ηγουμενίτσα; 

Όχι μόνο θα ενημερωνότανε οι δημότες, αλλά θα τα βλέπανε και χιλιάδες πιθανοί επισκέπτες και θα υπήρχε ανταποδοτικό όφελος...! Αλλά μάλλον δεν το σκέφτηκαν...!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου