Το ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Το ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Το ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, Η ΕΡΗΜΩΣΗ, ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΟΙ ΠΛΗΜΥΡΕΣ…

Δεν διαχειριζόμαστε την πολιτική τους, την ανατρέπουμε με τους αγώνες, το λαό και την Αριστερά!

Συμπολίτες/σσες. 
Οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Περιφέρειες) πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που ο λαός μας βιώνει μια διαρκή φτώχεια, ανεργία και συνολική υποβάθμιση της ζωής του, αποτέλεσμα της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. 

Μαζί οι καταστροφικές πυρκαγιές και οι πλημμύρες που φέρνουν τη σφραγίδα της εμπρηστικής πολιτικής όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Μιας πολιτικής που καθορίζεται από τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, που με υποτέλεια υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις, που εκτός από το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας και την ιδιωτικοποίηση των πάντων, έχει οδηγήσει στη διάλυση του παραγωγικού ιστού της.

Αυτήν την πολιτική ενστερνίζονται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, με το κεντρικό κράτος μέσα από αλλεπάλληλες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις (Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης),να τους έχει μεταβιβάσει όλες τις «επαχθείς» κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς πόρους, δίνοντάς τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα να επιβάλλουν πρόσθετους φόρους. 

Τα πάντα υποτάσσονται στην πολιτική της «ανταποδοτικότητας» και της «κερδοφορίας». Ο πρόσφατος νόμος «Βορίδη» διαμορφώνει ένα ακόμη πιο αντιδημοκρατικό τρόπο αυτοδιοικητικών εκλογών(όριο 3% για εκλογή) και πιο ασφυκτικό, συγκεντρωτικό πλαίσιο, με ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, εμπορευματοποίηση – συρρίκνωση βασικών κοινωνικών δομών και φοροεπιδρομή.

Σχολικά κτίρια, παιδικοί σταθμοί, πρόνοια, ύδρευση, ρέματα, δρόμοι, δόμηση, απορρίμματα έχουν μπει στον Προκρούστη των περικοπών και της επιβολής πρόσθετων φόρων και ανταποδοτικών τελών, που λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα, συρρικνώνουν κοινωνικές δομές και υπηρεσίες και τις εμπορευματοποιούν μέσω των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα). 

Καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν ακριβά τις ήδη χιλιοπληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες της πρόνοιας, της πρωτοβάθμιας υγείας, της εκπαίδευσης. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες ολοένα και πιο πολύ εξαρτώνται από τις χρηματοδοτήσεις των ΕΣΠΑ, που έχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις, θεσμικό πλαίσιο και παραλήπτες. Όλο και περισσότερο μέσα από σκοτεινές διαδρομές διαπλοκής, καταλήγουν να υπηρετούν την κερδοφορία εργολάβων-επιχειρηματιών, σε έργα «βιτρίνα» που δεν ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες.

Οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τα Σχολεία είναι αντιμέτωπα με την μειούμενη χρηματοδότηση, ενώ ο αντισεισμικός έλεγχος παρα­πέμπεται στις καλένδες. Οι πλατείες, και οι παραλίες γίνονται αντικείμενο εμπορευματικής αισχροκέρδειας.

Οι Δήμοι έχουν χάσει τα χαρακτηριστικά μιας λαϊκής έκφρασης που στήριζαν κάποτε τις ανάγκες των πολιτών, έχουν μετατραπεί σε αμορτισέρ εκτόνωσης της λαϊκής οργής, σε πιο συγκεντρωτικά και ρουσφετολογικά όργανα για τον πολίτη. Όσο για την απόδοση των εσόδων που εισπράττει για λογαριασμό των Δήμων το κεντρικό κράτος, αυτά πήγαν στο «Υπερταμείο», για να καλύψουν τη βουλιμία των δανειστών.

Οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι, βρίσκονται κάτω από το άγρυπνο μάτι του «Παρατηρητηρίου», οργάνου ελέγχου των δανειστών (δημοσιονομική πειθαρχία των μνημονίων), με εξοβελιστέα τα έργα αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής-αντιπυρικής προστασίας, λαϊκής-σχολικής στέγης, υγείας, πολιτισμού, περιβάλλοντος, συντήρησης οδικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν όμορφες πόλεις όταν απαξιώνεται η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Συμπολίτισσες/τες. 
Θα ζητήσουν την ψήφο συνδυασμοί που αυτοπαρουσιάζονται ως «ανεξάρτητοι» με επικοινωνιακά τσιτάτα, μεταγραφές, προεκλογικές υποσχέσεις με τα ίδια ξαναζεσταμένα, προγράμματα. Οι περισσότεροι πήραν το «χρίσμα» άμεσα ή έμμεσα από τα κόμματα της ολιγαρχίας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους της χώρας- για να διεκδικήσουν την ψήφο μας και να την ερμηνεύσουν αύριο ως επικρότηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που διεκδικούν το ρόλο του επίδοξου διαχειριστή της κυβερνητικής πολιτικής στο επίπεδο Αυτοδιοικησης. Συνεπώς το τοπίο για την παρέμβαση της Πραγματικής Αριστεράς και άλλων λαϊκών αγωνιστών είναι δυσμενές και ναρκοθετημένο.

Το Μ-Λ ΚΚΕ παρεμβαίνει στις εκλογές για την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν το λαό, για την κατάδειξη των υπευθύνων που δεν είναι άλλοι από την πολιτική της άρχουσας τάξης και των κυβερνήσεών της ,την πολιτική της εξάρτησης και υποτέλειας και κυρίως παρεμβαίνει για την ανάδειξη της ανάγκης του μαχητικού, ενωτικού αγώνα που να μπορεί να διεκδικεί, να κατακτά λύσεις και να δίνει προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό και τη χώρα .

Να καταδικάσουμε τους εκπροσώπους της αντιδραστικής δεξιάς και του φασισμού!

Να αποδοκιμάσουμε τους εκφραστές της συναίνεσης και υποταγής.

Καλούμε φίλους, αγωνιστές, δημοκράτες να ρίξουν ΛEYKO στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου