Ο τυχερός κ. Λώλος... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Ο τυχερός κ. Λώλος...

Ο τυχερός κ. Λώλος...

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε προχθες η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα. Και άσχετα με το ποια είναι η γνώμη του καθενός, ο κ. Τσίπρας είπε μια μεγάλη αλήθεια για την περιοχή μας:

Αναφερόμενος στα πολλά δημόσια έργα που εκτελούνται τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία και ειδικότερα στο Δήμο Ηγουμενίτσας, είπε: "Αν υπάρχει ακόμη και σήμερα μια μπουλντόζα που λειτουργεί στο νομό σας, είναι επειδή εμείς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν 4 χρόνια, έδωσε χρηματοδότηση στην τοπική αυτοδιοίκηση..."

Και αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια, την οποία γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι δημοτικές αρχές της Θεσπρωτίας...

Τα χρόνια των μνημονίων η τοπική αυτοδιοίκηση α' βαθμού, οι Δήμοι δηλαδή έμειναν χωρίς χρηματοδότηση, ενώ ταυτόχρονα ο Καλλικράτης τους συσσώρευσε αρμοδιότητες, σε σημείο που να μην μπορούν να κάνουν στοιχειώδεις λειτουργίες μιας δημοτικής αρχής.

Ωστόσο, μετά το 2015, η κατάσταση άλλαξε άρδην. Θυμόμομαστε αντιδημάρχους της περιοχής να μας μιλάνε με τα καλύτερα λόγια κυρίως για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, Σκουρλέτη (Εσωτερικών) και Χαρίτση (Ανάπτυξης), τόσο για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έθεσαν σε εφαρμογή και πήρανε μπροστά δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα, όσο και για έκτακτες χρηματοδοτήσεις. 

Ο Δήμος Ηγ/τσας έλαβε 4,6 εκ. ευρώ μόνο για την αποπληρωμή χρεών της πρώην δημοτικής επιχείρησης Ηγ/τσας (τα καταστήματα του Δρεπάνου) που είχανε μείνει από τη θητεία του Θ. Πιτούλη και καμάρωνε ο κ. Λώλος ότι έβαλε τάξη στα οικονομικά του Δήμου...

Ακόμη περισσότερο, τα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ το μετονόμασε σε ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ για να δείξει ότι έκανε κάτι δικό της), δημοσίεων επενδύσεων, καθώς και άλλα για μικρούς και μειονεκτικούς Δήμους έβαλαν μπροστά δεκάδες έργα.

Βέβαια, τα χρήματα αυτά προήρθαν από την υπερφορολόγηση και το ξεζούμισμα των μικρομεσαίων, ωστόσο, δεν τα φάγανε, αλλά τα επέστρεψαν στην κοινωνία.

Οι χρηματοδοτήσεις ήταν τόσες πολλές που πλεόν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν προλάβαιναν, με αποτέλεσμα να γίνονται και λάθη στις μελέτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γηπεδάκι μπιτς βόλει στο Λαδοχώρι, το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε, κόπηκε ένα τμήμα του, για να υλοποιηθεί το έργο των πεζοδρομίων και δρόμων στην 1η Πολεοδομική Ενότητα που άρχισε να υλοποιείται αμέσως μετά...

Υπό αυτές τις συνθήκες η δημοτική αρχή του κ. Λώλου ήταν ιδιαίτερα τυχερή, δεδομένου ότι βρέθηκε να πέφτουν χρήματα για έργα που ούτε καν είχαν φανταστεί...

Και όλα αυτά έγιναν στη θητεία μιας δημοτικής αρχής που δεν ξέρει ούτε τις διαβάσεις να βάφει, με αποτέλεσμα να βάφονται κάθε 3 μήνες, με το αντίστοιχα αυξημένο κόστος για τους δημότες.

Ακόμη περισσότερο, ότι αρκετά έργα έμειναν στη μέση εξαιτίας της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής (επέκταση ποδηλατόδρομου προς Δρέπανο, είσοδος Νέας Σελεύκειας κ.α.).

Που να είχαμε μια δημοτική αρχή που ξέρει και θέλει να υλοποιεί έργα;;

Στην Ηγουμενίτσα, δε, εκτός της χρηματοδότησης από το κράτος, συνέπεσε και με τα έργα στο παραλιακό μέτωπο που έγιναν από τον ΟΛΗΓ και πολλοί νόμισαν ότι υλοποιούνται από το Δήμο, αφού έτσι άφηναν να εννοηθεί...

Με λίγα λόγια οι δήμαρχοι της περιοχής μας, και ειδικότερα ο κ. Λώλος, παρά την ανεπάρκειά τους, ήταν ιδιαίτερα τυχεροί που έπεσαν πάνω στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ειδάλλως δεν θα έβρισκαν ούτε την ψήφο τους στην κάλπη...

Και βέβαια, όχι μόνο δεν παραδέχθηκαν δημόσια (εκτός λίγων εξαιρέσεων) αυτή την κατάσταση για να εξυπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες, αλλά έβαψαν και το Δημαρχείο μπλε...

Μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν άλλωστε: Δημαρχεία μπλε...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου