Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Παραμυθιά - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Παραμυθιά

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Παραμυθιά

Το χρεοκοπημένο αφήγημα της «ανάπτυξης για όλους» προπαγάνδισε ο Κ. Μητσοτάκης στη φιέστα που οργανώθηκε στην Θεσπρωτία.

Το χρεοκοπημένο αφήγημα της «ανάπτυξης για όλους» προσπάθησε να προπαγανδίσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προεκλογική φιέστα που οργανώθηκε από την ΝΔ στην Παραμυθιά του Ν. Θεσπρωτίας

Με αισθήματα οργής και αγανάκτησης πλημμύρισαν οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας και ολόκληρης της Ηπείρου ακούγοντας τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη για τα οφέλη της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού γιατί γνωρίζουν ότι οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι ο Ιταλικός Όμιλος Grimaldi που πήρε το λιμάνι έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. Ευρώ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στις Μεταφορές, στον Τουρισμό, στις κατασκευές. 

Γιατί θα δουν απολύσεις των σημερινών εργαζομένων στο λιμάνι για να προσληφθούν νέοι με χειρότερες εργασιακές σχέσεις και πολύ χαμηλότερους μισθούς, όπως δείχνει και η πείρα του λιμανιού του Πειραιά. Γιατί θα δουν αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων τόσο από και προς την Ιταλία όσο και των αντίστοιχων δρομολογίων της Κέρκυρας. 

Γιατί η εμπορική κίνηση στα τοπικά καταστήματα δεν θα μειωθεί αφού με την κατασκευή της μαρίνας, θα φτιαχτούν μέσα στην «ζώνη» 6.000 τμ. εμπορικά καταστήματα προς όφελος του επενδυτή. Γιατί θα αποκλεισθούν οι κάτοικοι από το παραλιακό μέτωπο. Γιατί το λιμάνι με την εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ γίνεται ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και μαγνήτης «αντιποίνων».

Είχε το θράσος να μιλήσει για τον πρωτογενή τομέα όταν οι περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι ανοίγουν το πορτοφόλι τους και δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Το μόνο που βλέπουν είναι συνεχώς τα χρέη τους να μεγαλώνουν αφού το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί στα ύψη και οι τιμές των προϊόντων που διαμορφώνουν οι μεγαλέμποροι και οι μεταποιητικές βιομηχανίες είναι χαμηλές ακόμα και κάτω του κόστους. 

Οι κτηνοτρόφοι πρόσφατα είδαν να μειώνεται η τιμή του γάλακτος από τις γαλακτοβιομηχανίες την ώρα που τα κέρδη τους καλά κρατούν και οι εξαγωγές της φέτας έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ το 2022 έναντι 388 εκατομμυρίων ευρώ το 2019. Οι αγρότες που καλλιεργούν στην πεδιάδα της Παραμυθιάς πλημμύρισαν με αισθήματα οργής και αγανάκτησης, γιατί δεν άκουσαν ούτε μια κουβέντα για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολύ καιρό από τα κλειστά αντλιοστάσια λόγω διακοπής του ρεύματος στον ΤΟΕΒ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ από την ΔΕΗ και δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους. Ένας ακόμη παράγοντας που θα οδηγήσει σε παραπέρα ερήμωση την περιοχή Σουλίου.

Η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη για την αναμόρφωση του ΕΣΥ πλημμύρισε με αισθήματα οργής και αγανάκτησης τους υγειονομικούς και τους κατοίκους της Θεσπρωτίας γιατί γνωρίζουν ότι το Νοσοκομείο Φιλιατών έχει σοβαρές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες και υγειονομικό προσωπικό, οι δε εργαζόμενοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις εφημερίες και διεκδικούν από την κυβέρνηση αύξηση της χρηματοδότησης και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. 

Γιατί γνωρίζουν ότι τα κέντρα Υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα. Γιατί γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αρκείται στην λειτουργία του νοσοκομείου ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ως Νομικό Πρόσωπου Ιδιωτικού δικαίου που έφτιαξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προχωρεί ένα βήμα πιο πέρα και θέλει τη μετατροπή όλων των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου από Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου προσαρμόζοντας τον «δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων» στους κανόνες της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης των εργασιών τους, που σημαίνει ότι θα την πληρώσουν πολύ ακριβά ασθενείς και υγειονομικοί.

Είχε το θράσος να μιλήσει για διαδραστικούς πίνακες στα σχολεία την στιγμή που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην υποδομή τους, δεν έχει γίνει καν έλεγχος αντισεισμικότητας. Η δημόσια παιδεία έχει ουσιαστικά διαλυθεί και τα σχολεία αντί να μορφώνουν έχουν μετατραπεί σε εξεταστικά κέντρα, ενώ η θεσμοθέτηση της ελαχίστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια δημιουργεί νέους φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των λίγων είναι υπεύθυνη και για την ερήμωση της υπαίθρου, για τη χαμοζωή που βιώνει η πλειοψηφία των κατοίκων της Θεσπρωτίας.

Ήρθε η ώρα ο λαός της Θεσπρωτίας στις εκλογές να κάνει τη διαφορά. Να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ! Για να δυναμώσουν οι αγώνες για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για τα δικαιώματα του λαού ενάντια στην οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει. Έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος της ανατροπής αυτού του βάρβαρου συστήματος και των κυβερνήσεων του, των δεσμεύσεων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ για να ζήσουμε πραγματικά καλύτερα, σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες της εποχής μας.

Μόνο ο λαός σώζει το λαό, με ΚΚΕ δυνατό.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 9/5/2023
ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου