Το ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας για την ηλεκτροδότηση του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς: "Κανένας παραγωγός να μην μείνει χωρίς νερό"! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Το ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας για την ηλεκτροδότηση του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς: "Κανένας παραγωγός να μην μείνει χωρίς νερό"!

Το ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας για την ηλεκτροδότηση του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς: "Κανένας παραγωγός να μην μείνει χωρίς νερό"!
Για ακόμη μία φορά, όμως πιο επικίνδυνα από ποτέ, οι τοπικοί παραγωγοί – αγρότες, βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να αφανιστούν οι καλλιέργειές τους! 

Μαζί με τις καλλιέργειες κινδυνεύει και το ελάχιστο εισόδημά τους, που μειώνεται κάθε μέρα αδυνατώντας να τα βγάλουν πέρα. Η μη ηλεκτροδότηση του τοπικού ΤΟΕΒ από την ΔΕΗ που επικαλείται τα χρέη του οργανισμού, σημαίνει μη υδροδότηση για τους αγρότες του κάμπου και η έλλειψη νερού σημαίνει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Πρόκειται μάλιστα για μία καταστροφή που θα συμπαρασύρει όλους τους κατοίκους τις περιοχής!

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει η απειλή και ο εκβιασμός, όμως τις τελευταίες φορές, το πρόβλημα ‘’λύθηκε’’ με δυσβάσταχτες αυξήσεις στα πάγια ανά στρέμμα και με αύξηση στην τιμή του νερού, καθώς και με αλλαγή διαχείρισης του οργανισμού εμπλέκοντας τοπικούς παραγωγούς που προσπαθούσαν να σώσουν την κατάσταση! 

Όμως, αποδεικνύεται με τον πιο καθαρό τρόπο πως η απάντηση ΔΕΝ μπορεί να είναι στο να κάνουμε ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ και αποδοχής του ΧΡΕΟΥΣ των εκατομμυρίων ούτε ανάληψη καθηκόντων διοίκησης. Απόψεις που κυκλοφορούν από δυνάμεις του συστήματος (ΝΔ) περί ιδιωτικοποίησης ή ΣΔΙΤ με την εμπλοκή της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ είναι εγκληματικές. Έχουμε δει σε όλη τη χώρα τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση για τα δικαιώματα και για το λαϊκό εισόδημα! Πρώτα διαλύουν συντεταγμένα έναν φορέα και μετά τον ξεπουλάνε στο Κεφάλαιο… δήθεν για να σωθεί αφού προσπαθούν να πείσουν ότι έτσι κι αλλιώς δεν πάει καλά… Το έργο αυτό το έχουν προωθήσει όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ) διαχρονικά ενώ ταυτόχρονα δίνουν προκλητικά τα εκατομμύρια του μόχθου των αγροτών και του λαού στο μεγάλο Κεφάλαιο (Τράπεζες, Εργολάβοι κλπ)

Το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν αφού εμπορευματοποιούν ότι κινείται όπως και το ΝΕΡΟ, μπορούσαν πολύ εύκολα να το λύσουν ΟΜΩΣ δεν θέλουν. Αντιθέτως, έχουν αποδείξει ότι στοχεύουν στον αφανισμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς και της όποιας παραγωγής έμμεινε. Για αυτό δεν πρέπει να αναρωτηθούμε που θα βρεθούν τα λεφτά, ποιος ‘χρωστάει’ σε ποιον, πόσα ‘χρωστάει’ και άλλα τέτοια…

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ!

Μόνο με οργάνωση των παραγωγών σε συλλόγους και επιτροπές, με συνελεύσεις και αποφάσεις αγώνα, με συγκεντρώσεις, μπλόκα και διαδηλώσεις μπορούμε να πετύχουμε την ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ του κάμπου μας! 

Όπως αναφέραμε το 2019, έτσι και σήμερα θέλουμε να τονίσουμε ακόμη μία φορά πως ΚΑΝΕΝΑΣ αγρότης δεν πρέπει να εμπλακεί σε λογικές καλύτερης διαχείρισης και αποδοχής ΧΡΕΟΥΣ καθώς έτσι θα οδηγηθούμε πάλι και με μαθηματική ακρίβεια στα χειρότερα. Κανένα μοντέλο διαχείρισης δεν πρέπει να απασχολεί σήμερα τους παραγωγούς ούτε ο αποπροσανατολισμός με ‘κεντρικούς σχεδιασμούς’ του μέλλοντος που προτείνονται ούτε η αναμονή και οι αυταπάτες της κάλπης.

ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΜΕΣΑ!
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου