Επίσκεψη Μπέζα στον ΟΛΗΓ... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσκεψη Μπέζα στον ΟΛΗΓ...

Επίσκεψη Μπέζα στον ΟΛΗΓ...




Επίσκεψη του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» στον ΟΛΗΓ- Δηλώσεις Αντώνη Μπέζα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέκα Κοτσώνη, Βαγγέλης Μέλλος (Πέρδικας), Γιώργος Ματρακούκας, Απόστολος Παππάς, Θωμάς Δήμας, Βασίλης (Μπίλης) Βλάχος και Λίτσα Τζιάλλα, οι υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας Κώστα Κουλούρης, Σταύρος Βένος, Όλγα Αθανασίου, Κωνσταντίνος Σπύρου, Ευθαλία Λιάκου και η υποψήφια Σύμβουλος Γραικοχωρίου Βάσω Κουτσούκη, επισκέφθηκαν τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ) και συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θανάση Πορφύρη.


Στη σύσκεψη που ακολούθησε, ο κ. Πορφύρης παρουσίασε το επενδυτικό πρόγραμμα του Οργανισμού, που έχει σχεδιασθεί από την απερχόμενη Διοίκηση, καθώς και τις βασικές προβλέψεις της σύμβασης παραχώρησης που κυρώθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Ο Αντώνης Μπέζας, μεταξύ άλλων ανέφερε τα ακόλουθα:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, η κυβέρνηση με την ουσιαστική συμβολή του Οργανισμού Λιμένος, έδωσε οριστική λύση στο θέμα της χερσαίας ζώνης, που αναίτια είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και είχε ταλαιπωρήσει την τοπική μας κοινωνία.

Επανακαθορίστηκε δηλαδή η «χερσαία ζώνη» του ΟΛΗΓ και αποδόθηκαν, στη διαχείριση των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, τα τμήματα εκείνα της παραλιακής περιοχής που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες και δεν αποτελούν αντικείμενο της παραχώρησης.

Άποψή μου όμως είναι, και την έχω αναφέρει πολλές φορές, ότι η δημόσια συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο θέμα της «χερσαίας ζώνης». Υπάρχουν και άλλα ζητήματα, εξίσου σημαντικά και αναγκαία να αντιμετωπιστούν, ώστε να εκμεταλλευτούμε την παραχώρηση του Λιμανιού και να την κάνουμε περισσότερο ωφέλιμη για την Ηγουμενίτσα και την Ήπειρο γενικότερα!

Ο οδικός άξονας, Περιφερειακός Ηγουμενίτσας -Σαγιάδα- Ελληνοαλβανικά Σύνορα, που πρέπει να αποτελεί τον δυτικότερο κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού και η συνολική αναβάθμιση του παραλιακής οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, αποτελούν τη «νέα γενιά» μεγάλων δημόσιων έργων που πρέπει να διεκδικήσουμε την ένταξή τους σε χρηματοδότηση.

Παράλληλα, η αναβάθμιση από τον ιδιώτη παραχωρησιούχο των Αλιευτικών- Τουριστικών Καταφυγίων Συβότων- Πλαταριάς και Σαγιάδας, η δημιουργία νέας Μαρίνας στην Ηγουμενίτσα και η συμπληρωματική στο Λιμάνι λειτουργία του διπολικού Εμπορευματικού Κέντρου της Γκρίκας, αλλά και η προστασία και διαχείριση του οικοσυστήματος του Δρεπάνου- Μακρυγιαλιού, η αστική ανάπλαση της περιοχής του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας με νέους χώρους πρασίνου και στάθμευσης και η προστασία από τη θαλάσσια και ατμοσφαιρική ρύπανση, είναι έργα μικρότερης εμβέλειας, απαραίτητα όμως για να λειτουργήσει η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται. 

Όλα αυτά, θα πρέπει να αποτελούν το νέο μας αναπτυξιακό όραμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου