Ο Θεσπρωτός ιατρός, Χρήστος Γιάγκας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κεντρικής Κέρκυρας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Θεσπρωτός ιατρός, Χρήστος Γιάγκας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κεντρικής Κέρκυρας

Ο Θεσπρωτός ιατρός, Χρήστος Γιάγκας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κεντρικής Κέρκυρας

Ο θεσπρωτός (από την  Κοκκινιά Φιλιατών) ιατρός- αγγειοχειρουργός, Χρήστος Γιάγκας στις προσεχείς εκλογές θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαπόντιων Νήσων με το συνδυασμό της Μερόπης Υδραίου.

Ο φίλτατος Χρήστος, με σημαντική επιστημονική και κοινωνική διαδρομή στο νησί των Φαιάκων θα είναι μια διαφορετική και χρήσιμη φωνή στο γειτονικό νησί. 

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Ποιος είμαι και γιατί ασχολούμαι...

Στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε μεγαλύτερη προσβολή και ηθική μείωση από τον όρο «ιδιώτης», ο οποίος χαρακτήριζε τον άνθρωπο που δεν ενδιαφερόταν για τα τεκταινόμενα στην πόλη του και δεν ασχολείτο με τα κοινά. 

Σήμερα, ο όρος έχει άλλη σημασία και ο άνθρωπος που δεν ασχολείται με τα κοινά δεν σημαίνει ότι κατηγορείται από τους συμπολίτες του.

Είμαι ο Χρήστος ο Γιάγκας και ζω στην Κερκυρα πλέον των 30 χρόνων.

Ασκώ το επάγγελμα του ιατρού, ειδικότητας Αγγειοχειρουργού έχοντας περατώσει τις σπουδές μου για το δίπλωμα στην ιατρική και στη συνέχεια για τον τίτλο των ειδικοτήτων, πρώτα της Γενικής Χειρουργικής στο πανεπιστήμιο της Βερόνας και στο αντίστοιχο πανεπιστημιακό νοσοκομείο μετά από πενταετή εργασία ως ειδικευόμενος και μετέπειτα στην δεύτερη ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβας και στο αντίστοιχο πανεπιστημιακό νοσοκομείο μετά από εξαετή εργασία ως ειδικευόμενος.

Στην περίοδο των σπουδών μου για το δίπλωμα στην ιατρική, αλλά και της εργασίας μου στα αντίστοιχα νοσοκομεία για τον τίτλο των ειδικοτήτων στα αντίστοιχα πανεπιστήμια Πάντοβας και Βερόνας έχω την αίσθηση ότι άφησα ένα θετικό αποτύπωμα μεταξύ συναδέλφων συνεργατών και καθηγητών μου-αυτοί οι τελευταίοι συνταξιούχοι πλέον όσοι τυγχάνουν εν ζωή, και χαίρω εκτίμησης μέχρι και σήμερα διατηρώντας άσβεστες τις σχέσεις μου και τις επαφές μαζί τους.

Στην αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας επέλεξα να ζήσω στην Κέρκυρα μέρος της αγαπημένης πατρίδας, της Ελλάδας, που όμως δεν με απομάκρυνε πολύ απ´ την δεύτερη πατρίδα μου την Ιταλία, αφού μου την θύμιζε αρκετά πολύ φυσιογνωμικά, ενώ συγχρόνως γεωγραφικά είναι τόσο δίπλα της.

Στη δημιουργική μου πορεία εντάσσονται, κατά πρώτον η δημιουργία της οικογένειας μου για την οποία δηλώνω υπερήφανος για τις συνθήκες διαβίωσης της και το μεγάλωμα των παιδιών και την παιδεία τους. 

Δεύτερον και όχι δευτερεύον δημιούργησα μια σπουδαία επαγγελματική πορεία, ως ιατρός ιδιώτης αγγειοχειρουργός, που τα τελευταία 10 χρόνια στην κορύφωση της συνδέεται με την δημιουργία του διαγνωστικού κέντρου Μαγνητική Τομογραφία Κέρκυρας του οποίου είμαι μέτοχος και ένας εκ των ιδρυτικών μελών, καθώς και με την ανάπτυξη μιας Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας dayCLINIC χειρουργικού και παθολογικού τομέα, μέρος της ιατρικής μου εταιρίας CORFUMEDICA.

Δεν έπαψα ποτέ όλα αυτά τα χρόνια να ασχολούμαι με τα κοινά διαμέσου πολλών οργάνων και συλλόγων με πρόσταγμα πάντοτε το αίσθημα της αγάπης προς τον άνθρωπο, της αλληλεγγύης, της ωφέλιμης στην κοινωνία δημιουργικότητας, κάτι που τήρησα και συνεχίζω να τηρώ και μέσα από την επαγγελματική μου πορεία.

Στην παρούσα συγκυρία θεώρησε ότι έχω και τον απαιτούμενο χρόνο και την πείρα και τη γνώση, έτσι ώστε να ασχοληθώ με το Δήμο του οποίου είμαι κάτοικος και να προσφέρω για την καλυτέρευση της καθημερινότητας στην ζωή των πολιτών. 

Υπάρχουν σωρεία θεμάτων που με ενδιαφέρει να ασχοληθώ και σίγουρα αφορούν το Δήμο, με κύριο και προεξάρχον το ζήτημα της δημόσιας υγείας και παράγοντες συνεξαρτώμενους με αυτό. Προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν.

Αγαπητοί μου συμπολίτες θέτω τον εαυτόν μου στην κρίση σας, ως υποψήφιο για το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων με τη δημοτική παράταξη ‘’Κερκυραίων Δήμος’’ και επικεφαλής τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, πρόσωπο που πληροί τα στοιχεία εκείνα, απαραίτητα για να ηγηθεί ενός τόσο σύνθετου και απαιτητικού δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου