Γ. Λώλος: "Ως εδώ με την παραχάραξη της ιστορίας των έργων Δήμου"! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Γ. Λώλος: "Ως εδώ με την παραχάραξη της ιστορίας των έργων Δήμου"!

Γ. Λώλος: "Ως εδώ με την παραχάραξη της ιστορίας των έργων Δήμου"!

Επειδή ορισμένοι προσπαθούν να καπηλευτούν έργα μιας Δημοτικής Αρχής αλλά και αποφάσεις ενός Δημοτικού Συμβουλίου, προβάλλοντάς τα ως δικά τους επιτεύγματα, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, διότι ως πολίτες δεν θα πρέπει να είμαστε αγνώμονες και ανιστόρητοι.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το πρότυπο έργο του ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου Ηγουμενίτσας, αυτό κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας κ. Θωμά Πάντου και με εισήγηση του ιδίου. Οφείλουμε δε να του αναγνωρίσουμε τόσο την οραματική ματιά όσο και σθένος να αντιπαλέψει όλους εκείνους που τον κατηγορούσαν και τον έστελναν στα δικαστήρια. 

Εκείνους που τότε φρέναραν το εν λόγω έργο καθώς και τη χρηματοδότηση αυτού. Ένα έργο που 20 χρόνια μετά συνεχίστηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Λώλου η οποία επίσης λοιδορήθηκε από τους ίδιους «σωτήρες» και τους “συνεργάτες” τους.

Σε ό,τι αφορά το Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ η μελέτη καθώς και η επίβλεψη έγινε δωρεάν από τον Αρχιτέκτονα κ. Λέανδρο Σπαρτιώτη, μετά από πρόταση του τότε Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πάντου. Εκείνοι που σήμερα παρουσιάζουν το έργο για δικό τους, θυμίζουμε στους πολίτες ότι και αυτό το λοιδορούσαν, παρουσιάζοντάς το ως έκτρωμα.

Σχετικά με το ΧΥΤΑ στην Κορύτιανη θυμίζουμε ότι κατασκευάστηκε από το Συμβούλιο Περιοχής με πρόεδρο τον τότε Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πάντο, έπειτα από πρότασή του και με τη σύμφωνη γνώμη του τότε Προέδρου της Κορύτιανης κ. Χαρίση Ανυφαντή.

Σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Τηλεόραση, το Δημοτικό Ωδείο και τη Σχολή Χορού, καλό είναι να θυμόμαστε ότι ιδρύθηκαν και λειτούργησαν ύστερα από αποφάσεις του Δήμου και της ΔΕΥΑΗ και απετέλεσαν προτάσεις του τότε Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πάντου και στηρίχτηκαν απ’ όλους.

Τέλος, η οικειοποίηση για προεκλογικούς σκοπούς έργων στρατηγικής ευρωπαϊκής ή εθνικής σημασίας, όπως το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας προκαλεί τη νοημοσύνη τον πολιτών. Κι επειδή τα γραπτά μένουν, θυμόμαστε καλά, εν έτη 2005, τις ανακοινώσεις και τους πανηγυρισμούς του τότε κυβερνητικού παράγοντα για την «απόδοση» της χερσαίας ζώνης στον Δήμο, κάτι που φυσικά και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, είναι ανεπίτρεπτο ορισμένοι να αλλοιώνουν την πραγματικότητα και να γράφουν με σκοπιμότητα ιστορία στα μέτρα τους. Υπάρχουν άλλωστε οι σχετικές αποφάσεις που αποδεικνύουν το μέγεθος του ψεύδους τους.

Ευτυχώς οι πολίτες της Ηγουμενίτσας, σεβόμαστε και τιμούμε την ιστορία του Δήμου μας, διακρίνοντας και αναγνωρίζοντας όλους εκείνους που πήγαν τον Δήμο μας μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου