Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου το Αντάμωμα Σουλιωτών 2023 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου το Αντάμωμα Σουλιωτών 2023

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου το Αντάμωμα Σουλιωτών 2023

…Άλλη λαμπρά πανήγυρις την σήμερον εορτάζεται εις την Ελλάδα.
Ο Άγγελος του πολέμου χορεύει. Δάφνας μοιράζει
Βράχοι υψηλοί διαβόητοι, βουνά του Τετραχώρου
Από σας καταβαίνουσι πολλοί και δυνατοί αδάμαστοι άντρες…
(Ανδρέα Κάλβου: Ωδή εις Σούλι)

Με απροσδόκητη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αντάμωμα Σουλιωτών την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 στα ιστορικά Πηγάδια της Ιερής Γης του Σουλίου, δίπλα στις προτομές των θρυλικών Ηρώων Σαμουήλ, Μάρκου Μπότσαρη, Φώτου Τζαβέλα και Τζήμα Ζέρβα. Ευτυχής η συγκυρία του φετινού Ανταμώματος που συνέπεσε με το διακόσια χρόνια από το θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου, αποτελούμενο από τους Γιώργο Τσιρώνη, Βαγγέλη Τσιρώνη, Γιώργο Σπύρου, Βασίλη Τσιρώνη, Δημήτρη Τσέπη και Βασίλη Διαμάντη του Δημ., ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, το Δήμαρχο Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη, την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη, τον αντιδήμαρχο Σουλίου επί των Πολιτιστικών κ. Γιώργο Ντάγκα καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους που παρέστησαν, τόσο για την παρουσία τους όσο και για τη στήριξη, υλική και ηθική.

Το Δ. Σ. ευχαριστεί θερμά το δημοσιογράφο μας Σταύρο Τζίμα για τη μεστή και πρέπουσα για τον μαρτυρικό Χώρο και την ηρωική Ιστορία του τόπου, ομιλία που εκφώνησε.

Ευχαριστεί θερμά τα παιδιά του Ξενώνα Σουλίου Φίλιππο και Φώτη Παπαϊωάνου για τη βοήθεια και την προσφορά τους στην λαχειοφόρο. Ακόμη όλους όσοι μόχθησαν για τη δύσκολη προετοιμασία του ανταμώματος σε συνθήκες καύσωνα και βέβαια τα παιδιά (αγόρια και κοπελιές) που έκαναν το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτησαν της εστίασης των πάμπολλων επισκεπτών. Στο σημείο αυτό θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη και κατανόηση που πολλοί επισκέπτες δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν γιατί δεν ήταν αρκετά τα εδέσματα γιατί ήταν αδύνατη η πρόβλεψη τέτοιας πρωτοφανούς κοσμοσυρροής.

Πάνω απ’ όλα το Δ. Σ. θέλει να ευχαριστήσει το πλήθος των Σουλιωτών και φίλων επισκεπτών και προσκυνητών που μας έκαναν την τιμή, υπό αντίξοες συνθήκες (οδικές, καιρικές κλπ) αλλά με υψηλό το φρόνημα, να ανεβούν με κόπο στο μακρινό και δυσπρόσιτο Σούλι και να γιορτάσουμε όλοι μαζί το Αντάμωμα.

Το απερχόμενο Δ. Σ. εύχεται ολόψυχα στο διάδοχο Δ. Σ. του Συλλόγου, το οποίο θα αναδειχτεί από τις εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή (27-8-2023) στον Αυλότοπο, καλή δύναμη, κουράγιο, κατανόηση και προ παντός ενότητα για το καλό του Αυλοτόπου όσο και της ευρύτερης περιοχής του Σουλίου. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα αποδειχτεί παραγωγικότερο όσο και αποτελεσματικότερο από το απερχόμενο.

Αυλότοπος 21 Αυγούστου 2023

Για το Δ.Σ 
ο Πρόεδρος      Ο Γραμματέας
Γιώργος Τσιρώνης     Βαγγέλης Τσιρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου