"Να φύγει ο Κούλης ...και βλέπουμε! Τι ακριβώς βλέπουμε;;;" - Του Λάμπρου Μουσελίμη* - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

"Να φύγει ο Κούλης ...και βλέπουμε! Τι ακριβώς βλέπουμε;;;" - Του Λάμπρου Μουσελίμη*

"Να φύγει ο Κούλης ...και βλέπουμε! Τι ακριβώς βλέπουμε;;;" - Του Λάμπρου Μουσελίμη*

Γράφει ο Λάμπρος Μουσελίμης*

Θεωρούμε πως αρκετά μεγάλη μερίδα ενός προοδευτικού, δημοκρατικού και όχι μόνο κόσμου ασπάζεται την παραπάνω φράση. Και είναι λογικό, καθώς η πολιτική που εφαρμόστηκε την τετραετία που μας πέρασε από τη ΝΔ έχοντας ως πρωθυπουργό το συγκεκριμένο, αναβάθμισε την επίθεση στο λαό, ενέτεινε την φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και εκτόξευσε τους πολεμικούς κινδύνους αφού έμπλεξε τη χώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας και βάθυνε την εξάρτηση της από τα ξένα κέντρα. 

Δίκαιη λοιπόν η οργή και η αγανάκτηση με πιο πρόσφατο από όλα το έγκλημα στα Τέμπη, με την ακρίβεια να καλπάζει, το νόμο Χατζηδάκη να εφαρμόζεται και να μη μένει στα χαρτιά (αίτημα των ρεφορμιστών) και με την κοροϊδία και την υποκρισία να περισσεύουν. Η λίστα των επιτευγμάτων της αντιλαϊκής πολιτικής δεν έχει τελειωμό. 

Πρέπει όμως να εκφράσουμε δύο αναγκαίους προβληματισμούς που χρειάζονται απαντήσεις!

1) Φταίει το πρόσωπο; Αν δηλαδή ήταν άλλο -με λιγότερη διαφθορά, λιγότερη ακροδεξιά συμπεριφορά και ρητορική και λιγότερη διαπλοκή βρε αδερφέ- οι παραπάνω πολιτικές δεν θα προωθούνταν ή μήπως θα προωθούνταν λιγότερες και πιο ήπιες;;;

2) Υπάρχει κάποιος άλλος πολιτικός σχηματισμός που μπορεί να προκύψει από αυτές τις κάλπες είτε από επόμενες που θα κινηθεί σε διαφορετική ρότα;

Και για να προλάβουμε και ορισμένους κακοπροαίρετους με εκφράσεις του στυλ <<άρα εσείς θέλετε "πάνω" τον Μητσοτάκη>>, να υπενθυμίσουμε τη στάση μας ενάντια στις απαγορεύσεις της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ της ΝΔ με προσαγωγές, ξύλο και συλλήψεις, με δίκες μελών του ΚΚΕ(μ-λ) που εκκρεμούν, με συμμετοχή σε ΟΛΟΥΣ τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας. Και όλα αυτά την ίδια περίοδο, που η ΑΛΛΗ δύναμη του συστήματος (ΣΥΡΙΖΑ) έβαζε πλάτη σε όλα τα μέτρα σαν υπεύθυνη αντιπολίτευση και ‘απειλούσε’ πως θα λογαριαστούμε μετά και τώρα έχει το ΘΡΑΣΟΣ να μιλάει!

Πρώτον: Με το να προσωποποιούμε το πρόβλημα, αθωώνουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους! ΔΕΝ είναι απλά ο Μητσοτάκης αλλά συνολικά το πολιτικό προσωπικό της χώρας με όλα τα αστικά κόμματα που το απαρτίζουν! Όλοι τους αποτελούν τους εντολοδόχους των ξένων και ντόπιων αφεντικών του κεφαλαίου. Αυτή η διαπίστωση φυσικά και δεν αθωώνει κάθε έναν ξεχωριστά. Αντιθέτως, καθιστά κάθε έναν υπεύθυνο στο μερίδιο που του αντιστοιχεί ως μέρος του συστήματος για το προχώρημα της επίθεσης απέναντι στον εχθρό λαό έχοντας πάντα ως γνώμονα το συσχετισμό των δυνάμεων.

Δεύτερον: Οι πραγματικοί Εξουσιαστές – Εκμεταλλευτές (ξένο και ντόπιο Κεφάλαιο) έχουν κάποιες κατευθύνσεις που πρέπει να υλοποιηθούν. Γι' αυτό και επιλέγουν ποια κόμματα θα αποτελέσουν τους επόμενους διαχειριστές παρά τα όποια σοβαρά προβλήματα περνούν ανά περιόδους εξαιτίας κυρίως της διπλής εξάρτησης της χώρας (ΗΠΑ-ΕΕ). Προέκυψε/Διάλεξαν ΕΠΑΞΙΑ το Σύριζα το 2015, όπως διάλεξαν επίσης ΕΠΑΞΙΑ τη ΝΔ το 2019 για να προωθήσουν τους στρατηγικούς τους στόχους απέναντι στο λαό. 

Οι στόχοι αυτοί που έχουν θέσει ΠΑΝΤΑ απέναντι στο λαό, όχι απλά δεν άλλαξαν αλλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν την επόμενη μέρα των εκλογών. Όποια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ λοιπόν και αν προκύψει, το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης θα γίνει πιο βάρβαρο. Είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, είτε με ό,τι άλλο ως πιθανό σενάριο… Είναι άλλωστε αρκετά εύκολο να γίνει αναφορά στα έργα και τις μέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή στις δεκαετίες αντιλαϊκής διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ… Έχουν όλοι τους αποδείξει στα αφεντικά τους πόσο ΑΞΙΟΙ είναι για να αναβαθμίσουν την επόμενη μέρα την επίθεση!

Άρα, τι να κάνουμε;

Σίγουρα προεκλογικά, να μην έχουμε εκλογικές αυταπάτες. Να μη νομίζουμε πως υπάρχει ΛΙΓΟΤΕΡΟ κακό (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ) από αυτό που μας βρήκε (ΝΔ). Να μη νομίζουμε πως μπορεί να αλλάξει κάτι μέσα από τις κάλπες για το λαό αν δήθεν ενισχυθεί κάποιο κόμμα του λαού (ΚΚΕ κλπ).

Σίγουρα, επίσης, πρέπει να πιάσουμε το νήμα των αγώνων που διεξήχθησαν την προηγούμενη περίοδο και θα συνεχίσουν να διεξάγονται, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, με πιο πρόσφατο και αρκετά ελπιδοφόρο εκείνο του εργαζόμενου λαού της Γαλλίας.

Αφού τελικά, αλλού αλλάζει ο πραγματικός συσχετισμός των δυνάμεων και όχι στις κάλπες, τότε γιατί κατεβαίνει το ΚΚΕ (μ-λ) και ζητάει ψήφο;

Γιατί προβάλει ακριβώς αυτή την άποψη. Ότι τα πράγματα αλλάζουν με πάλη. Γιατί μόνον έτσι μπορεί ο λαός και η ΝΕΟΛΑΙΑ να βρουν διέξοδο!

Η πάλη για αυξήσεις στο κόστος της ζωής, η πάλη για να πάψει η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο είναι βασικά μέτωπα και αιτήματα πάλης που προσανατολίζουν, δε σπέρνουν αυταπάτες και πρέπει να προταχθούν. Σ’ όλα τα μέτωπα της λαϊκής πάλης είναι ανάγκη να ευνοείται η μαζική κινητοποίηση και είναι αναγκαία σ’ αυτή την κατεύθυνση η επίγνωση των συσχετισμών. 

Δεν παλεύουν σήμερα οι εργαζόμενοι για διαχειριστικά μοντέλα, αλλά παλεύουν για δικαιώματα όπως π.χ. για το δικαίωμα στην ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους. Η εργατική τάξη και ο κόσμος της δουλειάς παράγουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας. Μπορεί και πρέπει σήμερα να παλέψει για μισθό που να καλύπτει το κόστος της ζωής και για δικαιώματα. Μπορεί και πρέπει να αγωνιστεί για να ζήσει.

Μέσα απ’ αυτούς τους αγώνες αντίστασης σήμερα που αφορά άμεσα τη ζωή και το δίκιο, μέσα από το πύκνωμα και το μέστωμά τους μπορούν να μπουν ξανά στις σημαίες μας τα οράματα για έναν κόσμο ανθρωπιάς και προόδου. Στην ενίσχυση αυτής της γραμμής και χωρίς να αναπαράγουμε εκλογικές αυταπάτες θα δώσουμε και την εκλογική μάχη σαν ΚΚΕ(μ-λ) και ζητάμε την ψήφο των εργαζόμενων και της νεολαίας.

*Λάμπρος Μουσελίμης - Υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου