Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την Εργατική Πρωτομαγιά - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

1η ΜΑΪOY
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ

137 χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των εργατών στο Σικάγο το Μάη του 1886, τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων στον τόπο μας και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τους κρατάμε ζωντανούς στη μνήμη και την καρδιά μας, είναι πάντα επίκαιροι και εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. 

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων υποβαθμίζοντας τη ζωή των πολλών. Του αγώνα για εργασία με δικαιώματα, για κοινωνική δικαιοσύνη, για βιώσιμη ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Στη χώρα μας, ο αγώνας αυτός παίρνει τη μορφή του αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις πολιτικές της, που έχουν διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα και καλλιεργούν την εργοδοτική ασυδοσία. Ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν σκόπιμα το Κοινωνικό κράτος, τα δημόσια αγαθά και τις δημόσιες υπηρεσίες, με καταστροφικά αποτελέσματα, όπως αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο από το δυστύχημα στα Τέμπη. 

Στις πολιτικές που προωθούν την ιδιωτικοποίηση βασικών αγαθών, όπως το ρεύμα και το νερό και αφήνουν πλήρως απροστάτευτους από τα funds εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Στις πολιτικές που στηρίζουν και επιχορηγούν την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά και οδηγούν στην δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης και σε απόγνωση μισθωτούς και συνταξιούχους.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί

​- Το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των πολιτικών που τέσσερα χρόνια τώρα διαλύουν τις ζωές μας για να υπηρετήσουν τα συμφέρονται μιας μικρής μειοψηφίας επιχειρηματικών συμφερόντων και τον πλουτισμό των “ημέτερων”.

- Το τέλος της κυβέρνησης που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου από την κοινωνική πλειοψηφία σε μια ελάχιστη μειοψηφία. Που καθημερινά αυξάνει τις ανισότητες και οδηγεί σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέες και οι νέοι, οι άνεργοι/ες, οι συνταξιούχοι διαδηλώνουν με τα συνδικάτα την 1η Μάη,

- για κατάργηση των αντεργατικών νόμων,

- για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας,

- για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα,

- για ισχυρό κοινωνικό κράτος και δημόσια αγαθά για όλους και όλες.

- Για το δικαίωμα στη ζωή, για ζωή με δικαιώματα.

- Για κοινωνική ευημερία και δίκαιη ανάπτυξη.

- Για δημοκρατία και δικαιοσύνη.

Στις 21 Μάη παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. ΜΑΖΙ μπορούμε να νικήσουμε!
​Για την Πολιτική Αλλαγή και την Προοδευτική Διακυβέρνηση!
Για Δικαιοσύνη Παντού!

Ηγουμενίτσα 1η Μάη 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου