Η Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου: "Ψαλιδοχέρηδες..." - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Η Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου: "Ψαλιδοχέρηδες..."

Η Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου: "Ψαλιδοχέρηδες..."
Ψαλιδοχέρηδες

Κανένα μήνυμα δεν «θόλωσε», όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, από τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Αντίθετα, επιβεβαιώθηκε κάθε προειδοποίηση του ΚΚΕ για το τι περιμένει τους εργαζόμενους την «επόμενη μέρα», όποιος κι αν είναι ο κορμός της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει τροχιοδεικτικές βολές για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθεροεπαγγελματιών και ταυτόχρονα υπερασπίζεται ως «τομή» τη μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου, που κατά τ' άλλα την «επέβαλε» η τρόικα. Η ΝΔ από την πλευρά της υλοποιεί τον άθλιο νόμο Κατρούγκαλου και έχει ήδη ενεργοποιήσει τη δική της «ρήτρα» αύξησης των εισφορών, σε πρώτη φάση κατά 9%, εν αναμονή και της επόμενης, λόγω του πληθωρισμού.

Ο καβγάς τους, με αφορμή τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, δείχνει την κορυφή και κρύβει το παγόβουνο. Καμία διαφωνία δεν έχουν σε βασικές διατάξεις του νόμου που ψήφισε ο «ψαλιδοχέρης» ΣΥΡΙΖΑ το 2016, οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν τον διαχωρισμό της σύνταξης σε κύρια και ανταποδοτική, με το κράτος να εγγυάται μόνο τα ψίχουλα της πρώτης.

Καμία διαφωνία δεν έχουν ούτε για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχουν φτάσει ήδη τα 67, για το μόνιμο «κόφτη» στις συντάξεις, το κομμένο ΕΚΑΣ κ.ο.κ. Ο ένας διατήρησε τις περικοπές του άλλου στις συντάξεις, για επιστροφή των κλεμμένων ούτε λόγος στα προεκλογικά τους προγράμματα, ενώ επιχειρούν να κοροϊδέψουν τους συνταξιούχους με ψευτοεπιδόματα, που άλλοτε βαφτίζουν «κοινωνικό μέρισμα», άλλοτε «13 σύνταξη» και πάει λέγοντας.

Η «διαφορά» τους επομένως και στο Ασφαλιστικό είναι μόνο από ποια τσέπη θα χάσουν οι αυτοαπασχολούμενοι: Είτε θα πληρώνουν υψηλές εισφορές, για μια σύνταξη στα βαθιά γεράματα, είτε πιο χαμηλές, με τις οποίες το μόνο που θα εξασφαλίζουν θα είναι συντάξεις πείνας.

Ο εκβιασμός αυτός πατάει πάνω στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης που από κοινού υπογράφουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μετατρέποντας τη σύνταξη, την πρόνοια και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλο και περισσότερο σε «ατομική υπόθεση» και πεδίο κερδοφόρας επιχειρηματικής δράσης. Αφού πρώτα μείωσαν διαδοχικά τις συντάξεις 30% - 40%, τώρα προετοιμάζονται για τα επόμενα εγκληματικά τους βήματα.

Αυτό προκύπτει από τις κοινές δεσμεύσεις τους. Πώς αλλιώς θα υλοποιηθούν όσα προβλέπει το Ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας 2023 - 2026, που αποτελεί τον «μπούσουλα» της όποιας επόμενης κυβέρνησης, αν όχι με το χαράτσωμα του λαού;

Πώς θα πιαστούν, αν όχι με αιματηρές θυσίες των εργαζομένων, οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα, που η άλλη όψη τους είναι οι φοροαπαλλαγές και τα προνόμια στο κεφάλαιο; Πώς αλλιώς θα επιτευχθεί και θα διατηρηθεί η «επενδυτική βαθμίδα»;

Τα παραπάνω, και τόσα ακόμα που περιλαμβάνονται στις δεσμεύσεις των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, είναι η «μεγάλη εικόνα» και πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ. Απέναντι στη λαίλαπα διαρκείας για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους, απέναντι στο «κουστούμι» που τους ετοιμάζουν τα κόμματα του κεφαλαίου, δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις.

Οι αγώνες εργαζομένων και συνταξιούχων για κατάργηση κάθε αντιασφαλιστικού νόμου, για γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις, για αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό κ.λπ., μπορούν και πρέπει να συναντηθούν και στην κάλπη με το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που παλεύει στο πλευρό τους.

Με δυνατό το ΚΚΕ, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μπορούν να «κόψουν τον βήχα» στην επόμενη κυβέρνηση και στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς τους, να πάρουν ανάσες, να ριζώσει ακόμα βαθύτερα ο αγώνας για σύγχρονα δικαιώματα στην Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Ηγουμενίτσα 19/05/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου