Tο Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές με υποψήφιο στη Θεσπρωτία, το Θοδωρή Χόβολο - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Tο Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές με υποψήφιο στη Θεσπρωτία, το Θοδωρή Χόβολο

Tο Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές με υποψήφιο στη Θεσπρωτία, το Θοδωρή Χόβολο

Ένα νοσηρό προεκλογικό κλίμα
Μια εκκωφαντική σιγή για τα πραγματικά προβλήματα

Αυτοδύναμο το Μ-Λ ΚΚΕ στις εκλογές για να «φωνάξει» για τα καυτά λαϊκά προβλήματα

Υποψήφιος για τη Θεσπρωτία ο σ. Θοδωρής Χόβολος

Ένα νοσηρό προεκλογικό κλίμα επικρατεί. Η πολιτική επικαιρότητα κατακλύζεται από τα «μικρά», τα ευτελή, από σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σκάνδαλα και ηθικό βόρβορο, από ψεύδη και «θα», από το «τίποτα».

Αντί να συζητούνται τα καυτά προβλήματα της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας, του εκτροχιασμένου δημόσιου χρέους (πάνω από 400δις, όταν με 298 δις μας έβαζαν στα μνημόνια για να μειώσουμε δήθεν το χρέος!), η διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, οι μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές που συμπαρασύρουν και την χώρα μας .

Τα «Τέμπη» καταχωνιάστηκαν. Η υποκρισία του «πένθους» έληξε. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις για έρευνα των αιτιών και απόδοση ευθυνών ακολούθησαν την πεπατημένη.

Μια εκκωφαντική σιωπή σκεπάζει τα πραγματικά, τα μεγάλα προβλήματα του λαού και του τόπου. Η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα στους επίδοξους διαχειριστές της κυβερνητικής εξουσίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση για αυτά, είναι μακριά και απέναντι από τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού.

Όμως είναι αυτοί που τα τελευταία 12 μνημονιακά χρόνια καταδίκασαν τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας - και ιδιαίτερα τον ανθό της, τη νεολαία - να ζει σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας νέας μαζικής μετανάστευσης, δραματικής υποβάθμισης των όρων και των συνθηκών ζωής και εργασίας.

Είναι αυτοί που παρέδωσαν τον πλούτο και τις υποδομές της χώρας στους δανειστές, υποθηκεύοντάς την για 99 ολόκληρα χρόνια. Είναι αυτοί που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό ορμητήριο. Είναι αυτοί που υπηρέτησαν και υπηρετούν την πολιτική του ενδοτισμού στην επεκτατική τουρκική ολιγαρχία και ετοιμάζονται για εκχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, σε ένα τραπέζι που θα έχουν στρώσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Είναι αυτοί που, με θράσος, διεκδικούν τώρα, ξανά, τη διακυβέρνηση της χώρας αυτοδύναμα ή συνεργαζόμενοι, εκβιάζοντας το λαό με ψεύτικα διλήμματα.

Το ζητούμενο, για το λαό, δεν είναι η ανατροπή του ενός κόμματος για να επικρατήσει το άλλο. Και τα δύο αυτά κόμματα, και ο οποιοσδήποτε «μπαλαντέρ», αποτελούν μια ενιαία αντιλαϊκή δύναμη κρούσης. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ή μικρότερο κακό. Τα δώδεκα χρόνια μνημονιακών κυβερνήσεων το αποδεικνύουν. Τα μνημόνια είναι εδώ, διαρκή και ενεργά, παρά την ακατάσχετη ψευδολογία του αστικού πολιτικού προσωπικού.

Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη ενός εργατολαϊκού κινήματος που θα υπερασπίζεται τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του λαού και θα βάζει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική από όποιον και αν αυτή εκφράζεται.

Και αυτό μόνο στους δρόμους του ενωμένου λαϊκού αγώνα μπορεί να επιτευχθεί.
Χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και τα συμπληρώματά τους.
Ψήφος σε ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και τα δεκανίκια τους θα στραφεί και πάλι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα

Το Μ-Λ ΚΚΕ παίρνει μέρος στη μάχη των εκλογών χωρίς να έχει καμία αυταπάτη ότι το αποτέλεσμα μιας κάλπης μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα ή να δικαιώσει τους μεγάλους στόχους και τα οράματα του ελληνικού λαού. Αυτή την αυταπάτη, άλλωστε, πλήρωσε ακριβά ο λαός μας, όσες φορές παγιδεύτηκε στις ψεύτικες ελπίδες της κάλπης, όπως αυτές που έθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του 2015.

Το Μ-Λ ΚΚΕ, είναι από τα ελάχιστα κόμματα που δεν δέχεται την κρατική επιχορήγηση, την οποία παίρνουν ακόμη και κόμματα της λεγόμενης κομμουνιστικής αριστεράς. Έτσι για λόγους οικονομικούς, συμμετέχει στις εκλογές με ένα τουλάχιστο υποψήφιο, σε όλους τους Νομούς της χώρας, αυτοδύναμο, αφού, χωρίς τη δική μας θέληση, το 2019 διακόπηκε μια εκλογική συνεργασία που είχε υπάρξει προηγούμενα.

Με τους αγώνες, το λαό και την Πραγματική Αριστερά
Στηρίξτε - Ψηφίστε Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου