Δημοτικοί σύμβουλοι σε ...προεκλογική ομηρεία (+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Δημοτικοί σύμβουλοι σε ...προεκλογική ομηρεία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοτικοί σύμβουλοι σε ...προεκλογική ομηρεία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι σύνηθες για τα πολιτικά πρόσωπα, είτε πρόκειται για υποψήφιους βουλευτές είτε για υποψήφιους δημάρχους, σε προεκλογική περίοδο να αλλάζουνε το λόγο τους και αναλόγως τις προεκλογικές τους ανάγκες να προσαρμόζουν τον πολιτικό τους λόγο.

Στο δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, όμως έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση η οποία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τη δημοκρατική λειτουργία του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία συνεδρίαση και ειδικότερα το θέμα που απασχόλησε για το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, το οποίο ζητούσε να επιτραπεί να φτιάξει ένα δρόμο πλησίον του νέου κτιρίου που έχει κατασκευάσει στο Λαδοχώρι, με πρόθεση να λάβει άδεια λειτουργίας, διότι με την υφιστάμενη κατάσταση δεν μπορεί να λάβει. (Περισσότερα για το θέμα δείτε στο αποκλειστικό μας δημοσίευμα ΕΔΩ).

Το θέμα ήταν γνωστό στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Ειδικά οι κ.κ. Γόγολος, Κάτσιος και Νταής γνώριζαν πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο που επιχειρείται να αδειοδοτηθεί, ενώ έχουν γίνει καταγγελίες από δημότες, αλλά και καταπάτηση δημοτικού ακινήτου, γεγονός το οποίο δεν σχολίασε κανείς...

Αξίζει να σημειωθεί, για όσους δεν γνωρίζουν ότι ο κ. Λώλος έχει χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο μετά την ανεξαρτητοποίηση της κας Τσώτου και τη σιωπηρή ανεξαρτητοποίηση του κ. Δημάκου. Επομένως, για να υπερψηφιστεί μια απόφαση θα πρέπει να την ψηφίσουν και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Στη συνεδρίαση λοιπόν για το θέμα (το οποίο τα επόμενα χρόνια θα απασχολήσει την πόλη της Ηγουμενίτσας, αλλά θα είναι αργά) οι κ.κ Γόγολος, Κάτσιος και Νταής, παρόλο που γνώριζαν πολύ καλά και είχαν γνώση για το άσχημο μέλλον που προμηνύει μια τέτοια απόφαση, την υπερψήφισαν, φοβούμενοι προφανώς το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχουν σε περίπτωση που δεν έκαναν το χατίρι στο ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και τους δεκάδες μετόχους του...

Βλέπετε οι κ.κ. Γόγολος και Κάτσιος είναι υποψήφιοι βουλευτές Θεσπρωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, ενώ ο κ. Νταής θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας. Σήμερα, είναι και οι τρεις, δημοτικοί σύμβουλοι στην ίδια δημοτική παράταξη...

Αντί να καταγγείλουν, λοιπόν, όσα γνώριζαν και να καταψηφίσουν, όπως διέδιδαν μέρες πριν, πήραν το λόγο και απλώς εξέφρασαν κάποιες επιφυλάξεις, κάποιες ενστάσεις και προϋποθέσεις, αλλά τελικά το υπερψήφισαν...!

Ήταν τόσο εμφανής ο φόβος τους για το πολιτικό κόστος από το να πουν και να ψηφίσουν σύμφωνα με τη βούλησή τους, που δέχθηκαν και πρόκληση τόσο από τον κ. Λώλο, όσο και από τον αντιδήμαρχο κ. Γκίκα, ο οποίος φάνηκε ένθερμος υποστηρικτής του ΚΤΕΛ. " Αν έχετε το θάρρος, μην ψηφίζετε" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λώλος, κάνοντας τους να χαμηλώσουν το κεφάλι και να ψηφίσουν κάτι το οποίο δεν ήθελαν...

Αντί δηλαδή να καταγγείλουν τη στάση της δημοτικής αρχής, τα άκουσαν και από πάνω...

Πρόκειται για μια σοβαρή περίπτωση αλλοίωσης της δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και της αυτόβουλης ψήφου, με δική τους αποκλειστικά ευθύνη. Και βέβαια, δεν μπορεί να επαναληφθεί αυτό. 

Εφόσον, φοβούνται το πολιτικό κόστος και ο φόβος τους επηρεάζει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο καθορίζει το μέλλον των δημοτών, οφείλουν να παραιτηθούν και να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα, όπως νομίζουν.

Δεν είναι αστείο πράγμα, ούτε θα το αφήσουμε ασχολίαστο.- 

(Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης. Μετά το 2:57:08 η συζήτηση του θέματος, ενώ από το 4:10:47, η ψηφοφορία...)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου