Σούλι: Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τη μεσισσοκομία και την κτηνοτροφία - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Σούλι: Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τη μεσισσοκομία και την κτηνοτροφία

Σούλι: Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τη μεσισσοκομία και την κτηνοτροφία

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΛΙ

Με απρόσμενη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τη Μελισσοκομία και Κτηνοτροφία που συνδιοργάνωσαν το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλοτόπου και η Περιφέρεια Ηπείρου την Κυριακή 19-3-2023. 

Η εκδήλωση, στην οποία προσήλθε πλήθος κόσμου από τα πέντε Σουλιωτοχώρια και όχι μόνο, έλαβε χώρα στο Ξενώνα του Σουλίου, δίπλα στα ιστορικά Πηγάδια. Τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν την ομήγυρη ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, πρώην Δήμαρχος Σουλίου και νυν επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού μας Συλλόγου κ. Μπραΐμη - Μπότση Σταυρούλα, οι αντιδήμαρχοι Σουλίου κ.κ. Ντάγκας Γεώργιος και Παππάς Παναγιώτης και άλλοι. Το Δ,Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου τους ευχαριστεί όλους θερμά.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει στους πέντε καταξιωμένους επιστήμονες που αφιλοκερδώς και με περισσή προθυμία και χαρά προσέφεραν τις πολύτιμες επιστημονικές τους γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο της Ημερίδας. 

Αυτοί είναι οι κ.κ.: Ζελοβίτης Ιωάννης, Γεωπόνος, Δρ. Λώλος Παναγιώτης Γεωπόνος Μελισσοκόμος, Παπαδοπούλου Βασιλική- Μελισσοκόμος - Εκαιδεύτρια Δ. ΙΕΚ, Μάργαρης Γεώργιος - Ιδιώτης Ζωοτέχνης και Χόβολος Γεώργιος - ιδιώτης Κτηνίατρος.

Στην εκδήλωση προσήλθαν ακόμη και έκαναν ουσιαστική παρέμβαση στο θέμα της μελισσοκομίας οι κ.κ. Αναστάσιος Ποντίκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ) και Τσιάβος Βασίλειος, Πρόεδρος Μελισσοκόμων Θεσπρωτίας. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε ακόμη την περιφέρεια Ηπείρου για την οικονομική στήριξη της ημερίδας καθώς και τα υπέροχα παιδιά του Ξενώνα, Φώτη και Φίλιππα για την άψογη εξυπηρέτηση, καθώς και τις άλλες κυρίες, μεταξύ των οποίων τη μητέρα τους κα. Παναγιώτα Τσιρώνη, για την ετοιμασία του μπουφέ με τα πεντανόστιμα φαγητά από Σουλιώτικα προϊόντα, που με περισσή αγάπη και φροντίδα ετοίμασαν για όλον τον κόσμο.

Κάτω από το λαμπρό φως και τη θαλπωρή του Ήλιου της ανοιξιάτικης αυτής Κυριακής του Μάρτη, ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση των προσκεκλημένων στην άγριας ομορφιάς μαγευτική και λουλουδιασμένη Φύση του τοπίου καθώς και στα πλέον Ιστορικά σημεία του Ιερού χώρου του Σουλίου, όπου αναπαύονται οι ψυχές των Ηρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου