Χαιρετισμός της Αντιπροέδρου των Οριζόντων Ηπείρου, Μάγδας Τάτση στη εκδήλωση της παράταξης - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Χαιρετισμός της Αντιπροέδρου των Οριζόντων Ηπείρου, Μάγδας Τάτση στη εκδήλωση της παράταξης

Χαιρετισμός της Αντιπροέδρου των Οριζόντων Ηπείρου, Μάγδας Τάτση στη εκδήλωση της παράταξης

Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχαριστώ πάρα πολυ όλους για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση.

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμένα να αντικρύζω παλαιούς φίλους αλλά και νέα πρόσωπα έτοιμα να δώσουν την ουσιαστική μάχη που θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Ηπείρου.

Δρώμενα τα οποία θα μου επιτρέψετε να πω, χαρακτηρίζονται τόσο από στασιμότητα, όσο και από έλλειψη οράματος για τον όμορφο τόπο μας.

Πιστεύω ακράδαντα πως ο κάθε πολίτης οφείλει να συμμετέχει ενεργά στα κοινά και να προσφέρει με όποιον τρόπο και όποιες δυνάμεις ή ικανότητες διαθέτει στο κοινωνικό σύνολο.

Όλοι εσείς λοιπόν, οι υποψήφιοι της παράταξής μας, οι υποψήφιοι των “Οριζόντων Ηπείρου”, με οδηγό το γνήσιο ενδιαφέρον και συνάμα την αγωνία σας για το καλό του τόπου μας, καλείστε να αγωνιστείτε με όλες σας τις δυνάμεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Η παράταξή μας ξεκίνησε δειλά. Χωρίς εμπειρίες στο στίβο της πολιτικής. Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 συμμετείχαμε με υπευθυνότητα και πετύχαμε ένα ποσοστό αξιοσέβαστο για μια παράταξη πρωτοεμφανιζόμενη, για μια παράταξη, που χαρακτηρίζεται ως ανεξάρτητη, υπεριδεολογική και ενωτική, ένας αμιγώς αυτοδιοικητικός συνδιασμός. Αυτό αποτελεί σημαντικό επίτευγμα.

Στην πάροδο των ετών η παράταξη μας γιγαντώθηκε. Πάντα δίπλα μας, να μας στηρίζει ο πρόεδρός μας, Σπύρος Ριζόπουλος.΄Ενας άνθρωπος καινοτόμος και ανιδιοτελής, ένας άνθρωπος με περισσή αγάπη και όραμα για τον τόπο μας.

Η Ήπειρος διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να είναι μια από τις πλέον παραγωγικές, εξωστρεφείς και καινοτόμες περιφέρειες της Ελλάδας.

Αντί για αυτό, η Ήπειρος παρακμάζει, είναι -επί δεκαετίες- όμηρος της μετριότητας, της στασιμότητας, της ανεργίας και της φτώχειας. Αδυνατεί να παρακολουθήσει τις νέες οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Η θλιβερή πρωτιά μας στην ανεργία και η σταθερή -ουραγός- κατάταξή μας στους δείκτες φτώχειας στην Ε.Ε. αποτυπώνει καθαρά το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει.

Μπροστά σε αυτή την τελματώδη κατάσταση, διαμορφώνουμε και αναδεικνύουμε την πλέον πρωτοποριακή και καινοτόμα αντίληψη την οποία αποκαλούμε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΤΗΤΑ.

Μια αντίληψη διαφορετική για την Ήπειρο,με καινοτόμες προτάσεις και ιδέες για την ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας καθώς επίσης και για την επίλυση χρόνιων δομικών προβλημάτων της Ηπείρου. Μια αντίληψη βασισμένη στην εφαρμογή ενιαίων πολιτικών και για τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.

Βλέπουμε την Ήπειρο ως ενιαίο σύνολο που μόνο μέσα απο ενιαίες πολιτικές περιφερειακότητας μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που μας ταλανίζουν αλλά και προοπτική για τους νέους ανθρώπους για να μείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν.

Σίγουρα δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω τις δεκαετίες που χάθηκαν. Μπορούμε όμως, και πρέπει, να δημιουργήσουμε μόνοι μας και να εκμεταλλευθούμε νέες ευκαιρίες για το άμεσο μέλλον των οικογενειών μας και των παιδιών μας.

Η παράταξή μας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και αυτό είναι το εξής:

- Διψάμε για ελπίδα και οργανώνουμε τη στρατηγική μας με γνώμονα τη σύνεση, την ανιδιοτέλεια και την ανανέωση. Με Όραμα και Σχεδιασμό, με πολίτες όλων των ιδεολογιών, όλων των κοινωνικών τάξεων, όλων των επαγγελμάτων καθώς και όλων των ηλικιών. Χωρίς πελατειακές αγκυλώσεις πολιτικές και μη.

- Διαμορφώνουμε όλοι μαζί τους νέους Ορίζοντες της Ηπείρου, ορίζοντες που στηρίζονται στην αξιοκρατία, την ισότητα και τη διαφάνεια.

Η αλλαγή στην Περιφέρεια είναι επιτακτική και πιο αναγκαία από ποτέ.
Η αλλαγή είσαι ΕΣΥ.
Εύχομαι ολόψυχα στους υποψηφίους μας καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

Για να οδηγήσουμε την Ήπειρο στην πρόοδο και την ευημερία.
Για να γίνουμε οι Ηπειρώτες περήφανοι ξανά.
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου