Όπου έχουν υπουργό, έχουν και παγετό...! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Όπου έχουν υπουργό, έχουν και παγετό...!

Όπου έχουν υπουργό, έχουν και παγετό...!

Φαίνεται πως η κλιματική αλλαγή που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, δεν επηρρεάζει από μόνη της τα πράγματα. Η πολιτική, για ακόμη μια φορά φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι...

Στην περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε, τα πράγματα φαίνεται πως είναι κάπως ανορθόδοξα..

Προχθες (9/6/2022) ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Άρτας, κ. Γιώργος Στύλιος βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ, όπου υπεγράφη και οριστικοποιήθηκε, από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο η πληρωμή των παραγωγών για τον παγετό Ιανουαρίου 2022 στην Άρτα και σε όλη την Ήπειρο.

Προσέξτε όμως εδώ τι συνέβη. Το σύνολο των αποζημιώσεων που θα δοθούν στους παραγωγούς εξαιτίας του παγετού τον Ιανουάριο του 2022, ανέρχεται στα 4,6 εκατομμύρια ευρώ για όλη την Ήπειρο και από αυτά, τα 4,3 εκ. ευρώ θα δοθούν στους παραγωγούς της Άρτας. Ο συνολικός αριθμός των παραγωγών της Ηπείρου που θα αποζημιωθούν είναι  3.748 και οι 3.335 είναι παραγωγοί της Άρτας. Δηλαδή για την υπόλοιπη Ήπειρο διατίθενται μόλις 300 χιλιάδες ευρώ σε 413 πραγωγούς, ενώ για την Άρτα 4,3 εκ. ευρώ για 3.335 παραγωγούς.

Βέβαια, δεν επικρατούν οι ίδιες κλιματολογικές συνθήκες σε όλη την Ήπειρο, αλλά το να επηρέασε ο παγετός του Γενάρη μόνο τους παραγωγούς της Άρτας, βουλευτής της οποίας τυγχάνει να είναι και υφυπουργός Αγροτικών θεμάτων, κάπως παράδοξο φαίνεται...

Τα στοιχεία που παραθέτουμε, τα έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο κ. Στύλιος σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε για να ενημερώσει τους παραγωγούς της Άρτας (και ψηφοφόρους του) για το έργο που κάνει γι' αυτούς.
Όμως το έστειλε και στα υπόλοιπα ΜΜΕ της Ηπείρου (Θεσπρωτία, Γιάννενα, Πρέβεζα) όπου έχουμε να δούμε παγετό πολλά χρόνια...

Ας αναλάβει τώρα ο κ. Γιόγιακας να εξηγήσει στους παραγωγούς της Θεσπρωτίας (και ψηφοφόρους του) τις κλιματολογικές διαφορές της Άρτας με τη Θεσπρωτία...!

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Άρτας και υφυπουργού Αφροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Στύλιου

Άρτα 09.06.2022
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Στύλιος: Οριστικοποιήθηκε η πληρωμή του συνόλου των αποζημιώσεων για τον παγετό Ιανουαρίου 2022 στην Άρτα

Παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Στύλιου  
Συγκεκριμένα, 3.335 παραγωγοί στην Άρτα θα λάβουν αποζημιώσεις ύψους 4.3 εκατ. ευρώ. Συνολικά, στην Ήπειρο οι παραγωγοί είναι 3.748 και θα λάβουν αποζημιώσεις ύψους 4.6 εκατ. ευρώ. Όλοι οι δικαιούχοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί, από το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου.

Να σημειωθεί, πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για να δοθούν τα χρήματα στους παραγωγούς, από τον ΕΛΓΑ, μεσολαβούσαν από 14 έως 18 μήνες.

Ο υφυπουργός κ. Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Καταλαβαίνω τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις αγωνίες των παραγωγών της Άρτας. Για αυτό, όπως είχα πει και είχαμε δεσμευτεί ως κυβέρνηση, τρέξαμε την όλη διαδικασία των εκτιμήσεων γρήγορα και την ολοκληρώσαμε σε σύντομο χρόνο. Το είπαμε το κάναμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου