Ηγουμενίτσα: "Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ και το ανθυγιεινό επίδομα" φώναξαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Ηγουμενίτσα: "Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ και το ανθυγιεινό επίδομα" φώναξαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Ηγουμενίτσα: "Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ και το ανθυγιεινό επίδομα" φώναξαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας στην στάση εργασίας που προκήρυξε ο Σύλλογος.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Ηγουμενίτσα όπου καταθέσαμε το ψήφισμα και επιστρέψαμε το πόρισμα ως απαράδεκτο. Σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει νέα κατηγοριοποίηση του ύψους του επιδόματος που επιβάλλεται για να διευκολύνει την διαίρεση των εργαζομένων.


Στο δικό μας πόρισμα δεν χωρούν μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά μια σκληρή πραγματικότητα που λέει ότι το επίδομα ΒΑΕ είναι επίδομα θανάτου. Στο δικό μας πόρισμα προβλέπεται:

- Καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο. -Κανένας εργαζόμενος να μην απενταχθεί

- καμιά υποβάθμιση, καμιά μείωση μισθού.

-Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας.

-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ.

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.

Από τις προηγούμενες μέρες προετοιμάστηκε ο κλάδος να δώσει αγωνιστική απάντηση μέσα από συσκέψεις, στους χώρους δουλειάς

Στη συγκέντρωση αναδείχτηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου ΥΦΑΝΤΗ ΣΠΥΡΟ, ο σχεδιασμός και αυτής της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων αλλά και των δημοτικών αρχών που υποτάσσονται στις ανάγκες του κεφαλαίου για την κατάργηση των ΒΑΕ στον κλάδο καθαριότητας των δήμων που τσακίζει τους εργάτες και υποδέχεται τα ιδιωτικά κεφάλαια, αναδείχτηκε η ανάγκη ένταξης στο καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ την Παρασκευή 18-02-2022 ΜΕ ΝΕΑ στάση εργασίας που αποφάσισε να πραγματοποιήσει η ΠΟΕ ΟΤΑ, από τις 07:00 έως τις 11:00 το πρωί, και η ΑΔΕΔΥ από τις 12.00 ως την λήξη του ωραρίου, για όλους τους εργαζόμενους .

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ          ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου