Σπ. Ριζόπουλος: "Η αλήθεια με στοιχεία για το ΑΕΙ Πρέβεζας" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Σπ. Ριζόπουλος: "Η αλήθεια με στοιχεία για το ΑΕΙ Πρέβεζας"

Σπ. Ριζόπουλος: "Η αλήθεια με στοιχεία για το ΑΕΙ Πρέβεζας"

ΑΕΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η αλήθεια αποτυπώνεται με στοιχεία:

- Το 60% του ερευνητικού έργου που διεξάγει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι συγχρηματοδοτούμενο με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου.

- Το 80% του εργαστηριακού εξοπλισμού του Πανεπιστημίου διενεργείται με πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου.

- Το 100% των επισκευών ανακαινίσεων κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου χρηματοδοτούνται είτε απευθείας από τον προϋπολογισμό είτε από το ΠΕΠ Ηπείρου.

- Ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Πρεβέζης της παράταξης Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου, εξελέγησαν με τη στήριξη που βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση.

- Ο Πρύτανης και ο πρόεδρος της σχολής μήνες πριν προσπαθούσαν να επιστήσουν την προσοχή για τα ελλείμματα χρηματοδότησης.

- Οι Ορίζοντες Ηπείρου το Σεπτέμβριο του 2021 παρουσίασαν τη διάσταση του προβλήματος και πρότειναν να ζητηθεί έκτακτη παρουσίαση του Περιφερειάρχη στη Σύγκλητο για να παραμείνει το τμήμα στην Πρέβεζα.

- Ο Περιφερειάρχης όπως και ο Αντιπερειφερειάρχης αρνήθηκαν να στηρίξουν τα αιτήματα και να παραστούν εν όψει της Συγκλήτου.

- Η Υπουργός Παιδείας, ουδέποτε δέχτηκε ενόχληση από την Περιφερειακή Αρχή για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οπότε, τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής :

- Πρώτον, όταν γίνεται λόγος για «αίτια πολέμου», ας αναρωτηθούμε;;;

- Δεύτερον, γιατί δεν παρευρεθήκατε στη Σύγκλητο προκειμένου να παρουσιάσετε τη σημαντικότητα της δέσμευσής σας για να σταθεί το τμήμα;

- Τρίτον, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, όταν εξαρτάται τόσο στενά η βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου από τους πόρους της Περιφέρειας, πώς είναι δυνατόν να αυτοαποκαλείστε αναρμόδιοι;

Θα περίμενε κανείς, ότι, είτε από αίσθημα ευθύνης, είτε από ενσυναίσθηση, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Πρέβεζας να παραιτηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου