Χαλάρωση των μέτρων, μπλόκο στις αποκριάτικες εκδηλώσεις - Τι αλλάζει από το Σάββατο - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Χαλάρωση των μέτρων, μπλόκο στις αποκριάτικες εκδηλώσεις - Τι αλλάζει από το Σάββατο

Χαλάρωση των μέτρων, μπλόκο στις αποκριάτικες εκδηλώσεις - Τι αλλάζει από το Σάββατο

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκανε ένα ακόμα μικρό βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα αλλά από τις αποφάσεις της φάνηκε ξεκάθαρα πως βασικό μέλημα αυτή την ώρα είναι ένα Πάσχα που να θυμίζει, όσο αυτό είναι δυνατό, εποχές προ πανδημίας.

Η μερική χαλάρωση εστίαζε σε γήπεδα, σχολικές εκδρομές και διασκέδαση, ενώ προέκυψε και μείωση του ποσοστού της τηλεργασίας, κάτι που δεν είχε ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Τι αλλάζει από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου

Ειδικότερα, από το προσεχές Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, τίθενται σε εφαρμογή οι νέες αποφάσεις που αφορούν σε χαλάρωση των μέτρων στα γήπεδα, τη διασκέδαση, τις σχολικές εκδρομές και την τηλεργασία.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

-Άρση της απαγόρευσης ορθίων στον κλάδο της διασκέδασης

-Επαναφορά των σχολικών εκδρομών

-Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%

-Εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%

-Όσον αφορά στις σχολικές εκδρομές, από την 1η Μαρτίου θα επιτρέπονται και οι πολυήμερες, στις οποίες εκπαιδευτικοί και μαθητές -εμβολιασμένοι και μη- θα πρέπει να κάνουν rapid test 48 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self/ rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%».

«Μπλόκο» στις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Εκτός από τα «ναι», ωστόσο, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων είπε και ένα «όχι» το οποίο αφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, αφού κρίθηκε πως κάτι τέτοιο, παρά τα θετικά μηνύματα που υπάρχουν από την μείωση που καταγράφουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, θα έβαζε σε κίνδυνο τον βασικό στόχο ο οποίος δεν είναι άλλος από ένα Πάσχα που να θυμίζει τα παλιά χωρίς περιορισμούς και με μοναδικό μέτρο (πάντα για τους πλήρως εμβολιασμένους) την μάσκα στους εσωτερικούς χώρους.

Ο βασικός φόβος μελών της επιτροπής για τις καρναβαλικές παρελάσεις είναι ότι γεγονότα υπερμετάδοσης, σε συνδυασμό με την κινητικότητα του πληθυσμού και τις εκδρομές των Αποκριών, θα ανατρέψουν πολύ γρήγορα την εικόνα σταθεροποίησης και πολύ αργής υποχώρησης της επιδημίας, που με κόπο έχει επιτευχθεί τον τελευταίο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου